Statiunea Amara

Statiunea Amara

Din imprejurimi - general

Statiunea Amara, tratament balneo, cazare, harta, vremea, obiective turistice, plaja si Lacul Amara, tipuri de afectiuni si proceduri baneare in statiunea Amara.

Statiunea Amara este o statiunea balneoclimaterica fiind situata in judetul Ialomita, in Sud-Estul Romaniei, in Estul Campiei Romane, pe malul de Nord-Vest al lacului Amara, la numai 7 km distanta de resedinta de judet Slobozia, la doar 128 km fata de capitala Romaniei, respectiv Bucuresti si la 2 km de comuna Amara. Intreaga statiune este un parc natural cu vegetatie bogata, lac si plaja cu nisip fin.


 


AMARA
3.86 m/s 43 %
cer senin
37.3°C
2.01 m/s 46 %
cer senin
34.6°C
3.86 m/s 43 %
ploaie ușoară
33.2°C
2.17 m/s N/A
ploaie
23.7°C
1.98 m/s N/A
ploaie ușoară
25.8°C
3.3 m/s N/A
cer senin
29.8°C
2.69 m/s N/A
ploaie
30.8°C

Vremea statiunea Amara

In statiunea Amara, mediul nepoluat, cu vegetatie bogata, intinsa pe o suprafata de 150 de hectare. Climat continental de stepa, cu veri calduroase si ierni reci.

Temperatura medie anuala in statiunea balneo este de 10.3°C (in luna iulie, temperatura medie este de 22°C, iar in luna ianuarie este de -3°C). Precipitatiile sunt reduse, iar umiditatea medie anuala ajunge la 63%. Iarna predomina vanturile din nord-est, caracteristic fiind crivatul.

Factori naturali de cura statiunea Amara

Statiunea Amara, Lacul Amara, RomaniaFactori naturali de cura din statiunea Amara sunt:

» apa lacului Amara, sulfatata, clorurosodica, magneziana, usor bromurata, apele minerale provenind din izvoare de natura, sulfuroasa usor sulfatate, bicarbonatate, sodice, magneziene, hipotone, cu o mineralizare totala de 1,6 g/l,

» namol sapropelic extras din lac, cu un continut de 66,6 g/l.

Indicatii Terapeutice statiunea Amara

» afectiuni ale aparatului locomotor, reumatisme degenerative, reumatisme articulare si inflamatorii (spondiloza, artroza, poliartroza);
» afectiuni post-traumatice, afectiuni neurologie periferice, sechele post-traumatice (dupa operatii pe articulatii, pe muschi sau pe oase, dupa entorse sau fracturi);
» afectiuni ginecologice (mertosalpingita cronica, insuficienta ovariana, sterilitate secundara);
» afectiuni asociate (dermatologice, endocrine, boli profesionale).

Tipuri de afectiuni tratabile in statiunea Amara

Cura balneara in statiunea Amara este indicata atat pentru profilaxia cat si pentru tratamentul urmatoarelor tipuri de  afectiuni:

» boli reumatismale;
» sechele posttraumatice;
» afectiuni neurologice periferice;
» afectiuni ginecologice;
» dermatologie;
» respiratorii, digestive, renale.

Tipuri de proceduri efectuate in statiunea Amara

» bai calde cu namol si impachetari cu namol;
» aplicatii de cataplasme cu namol rece;
» cure interne cu ape minerale;
» electroterapie si hidroterapie;
» aerohelioterapie.

Contraindicatii

» tuberculoza pulmonara evolutiva;
» afectiuni cardiovasculare;
» stari de neliniste si insomnii provocate de nevroza;
» boala Basedow
» astm.

Obiective turistice statiunea Amara

» Parcul Dendrologic Amara;
» Lacul Amara;
» Gradina de Vara Amara;
» Muzeul Judetean Ialomita;
» Muzeul National al Agriculturii Slobozia;
» Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea Slobozia;
» Manastirea Sfintii Voievozi Slobozia;
» Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial Slobozia;
» Manastirea Balaciu;
» Piscul Crasani Ialomita;
» Muzeul Satesc de Etnografie Ion Roata;
» Casa Memoriala Ion Perla Ograda;
» Festivalul Amara.

Acces statiunea Amara

» Acces Rutier:  Bucuresti – Urziceni – Slobozia (119 km) pe DN 2 si 2A; Braila – Slobozia (95 km) pe DN 2; Constanta – Slobozia pe DN 2A; Buzau – Slobozia (91km) pe DN 2C;
» Acces Feroviar: Bucuresti – Slobozia Veche via Ciulnita; Ploiesti Sud – Urziceni – Slobozia Veche; Galati – Braila – Faurei – Urziceni – Slobozia Veche.
» Aeroport: cel mai apropiat aeroport se afla in Bucuresti – Aeroportul Internațional Henri Coanda, la numai 153 km.

  


Harta statiunea Amara


Statiunea Amara Romania


Statiunea Amara, tratament balneo, cazare, harta, vremea, obiective turistice, plaja si Lacul Amara, tipuri de afectiuni si proceduri baneare in statiunea Amara, Amara, Oferte Amara, Sejur Amara, Vacanta Amara, Cazare Amara, Tratament Amara, Oferte tratament Amara, Sejur tratament Amara, Vacante Tratament Amara, Bai namol Amara, Lacul Amara, Pachete tratament Amara, Bilete de tratament Amara, Tratamente Amara Romania, Oferte Tratament Amara

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizatăLei
Obligativitatea vizelorNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Zonă (km2)70.34 km2

Sport & natura

Compozitia resurselor minerale

Lacul Amara, cu o lungime de 4 km si o latime ce variaza intre 200 si 800 m, este alimentat cu ape de siroire care spala eflorescentele produse la suprafata rocilor din Campia Romana de catre apele subterane incarcate de saruri (predominant sulfati si cloruri). Sulfatul de magneziu si sulfatul de sodium, dizolvate in mare cantitate in apa lacului, ii dau gustul foarte amar care mascheaza gustul sau sarat.

Namolul

Namolul sapropelic este negru (in contact cu aerul devenind cenusiu), unsuros, sarat si are un miros foarte puternic de hidrogen sulfurat. El contine 41% saruri anorganice, 39 % substante organice si 20 % apa. Substantele organice (de natura animala si vegetala) si substantele anorganice pe care le contine namolul sunt: sulfat de sodiu, de calciu, de fie, de magneziu; clorura de sodiu; hiposulfit de sodiu; hidrogen sulfurat; hidrocarbosulfit; carbonat de sodiu, de calciu; sulf liber; acetat de sodiu; nitrat de amoniu; acid formic, glutamic, butiric, propilic, clorofil-rezorcin, pirocatechin si erin. Grosimea stratului de namol este de 30-60 cm.

Imagini Sport & natura

Viata de noapte info

Piper club - Bar & Lounge

Sub emblema „Piper club - bar & lounge“, noul loc de distracție din capitala Baraganului va aduce o noua imagine, o atmosfera incendiara, un sunet adus la perfectiune si mai presusu de toate un loc in care petrecerile se vor termina în zori de zi.

Clubul va functiona si in timpul zilei, sub regim de cafenea, iar în fiecare weekend muzica dj-eilor va rasuna la maximum din boxe. Clubul este situat la intrarea in Cartierul Pepiniera, pe strada Sudului.

Viata de noapte image

Istorie si Cultura info

Localitatea a fost atestata documentar in timpul domnitorului Matei Basarab, care a inzestrat manastirea ridicata de el in Slobozia cu intinse terenuri in jurul lacului. In 1864, prin secularizarea averilor manastiresti, aceste terenuri au fost preluate de stat. Atunci au luat fiinta primele asezari omenesti.

Statiunea Amara a atras atentia lui P. Poni, caruia i se datoreaza primele analize chimice ale apei lacului, in 1887. In 1896, la 4 ani dupa ce autoritatile judetene au decis sa infiinteze un serviciu al bailor, insarcinat cu exploatarea instalatiilor de bai calde, Amara este folosita amplu de populatie, sezonier.

Documentele timpului retin ca bilant al unui sezon de cura: un numar de 452 de bolnavi si 3200 de bai. Pana in 1903, Amara era un catun si apartinea de comuna Slobozia Veche. Prima instalatie pentru bai calde a fost facuta din scanduri in anul 1905, ea fiind distrusa in timpul Primului Razboi Mondial. In aceeasi perioada localnicii au facut in locuintele lor instalatii primitive de bai, incalzind apa si namolul in cazane.

Dupa al Doilea Razboi Mondial au fost ridicate constructii destinate turismului balnear si a fost amenajata plaja pe malul lacului Amara pentru bai de soare.

Localitatea a luat ființă între anii 1879-1882 (când a și fost atestată documentar), prin împroprietărirea participanților la Războiul de Independență al României și a tinerilor căsătoriti. Au primit pământ atunci peste 300 de familii provenite din județele Buzău, Prahova și Ialomița.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Amara era un cătun cu 190 de familii al comunei Slobozia Veche. Din 1903 Amara a avut statut administrativ de comună, în componența sa intrând și satul Motalva. În 1925 Anuarul Socec consemnează comuna Amara în plasa Slobozia a județului Ialomița, cu 2098 de locuitori.

În 1950, comuna Amara a trecut în administrarea raionului Slobozia din regiunea Ialomița - care după 1952 a intrat ]n componența regiunii București. În 1968, comuna, având în compunere satele Amara, Amara Nouă și Motalva, a revenit la județul Ialomița, reînființat.

Între anii 1974-1977 a primit locuitorii satelor desființate Motalva și Amara Nouă în partea estică. Din aprilie 2004 stațiunea a devenit oraș, potrivit Legii nr. 83 din 7 aprilie 2004.

Istorie si Cultura image
Hotel Dana Amara

Hotel Dana Amara

str. Ana Ipatescu nr. 1, Statiunea Amara9 / 10
Pret pe noapte de la 195.00 Lei
Hotel Dana Amara, oferte tratament balnear, cazare si masa, resturant, bar, baza de tratament balnea Mai mult
Hotel Ialomita Amara

Hotel Ialomita Amara

Str. Lacului 1, Statiunea Amara9 / 10
Pret pe noapte de la 125.00 Lei
Hotel Ialomita Amara Hotel Ialomita Amara se afla situat la 7 km de Slobozia in statiunea balneo Ama Mai mult
Hotel Lebada Amara

Hotel Lebada Amara

Str. Lacului 2, Statiunea Amara
Pret pe noapte de la 71.00 Lei
Hotel Lebada Amara Hotel Lebada Amara este clasificat la 2 stele si se afla in statiunea balneara Am Mai mult
Hotel Parc Amara

Hotel Parc Amara

str. Ana Ipatescu 1, Statiunea Amara
Pret pe noapte de la 145.00 Lei
Hotel Parc Amara, tratament balnear in baza de tratament proprie, cazare, masa restaurant, bar, plaj Mai mult
Motel Diamant Amara

Motel Diamant Amara

DN 2C, Sos. Slobozia , Statiunea Amara
Pret pe noapte de la 120.00 Lei
Motel Diamant Amara Motel Diamant Amara este situat la 50 de metri de Lacul Amara in statiunea balne Mai mult

Din pacate, nu exista oferte de self-catering de la aceasta locatie in acest moment.

Din pacate, nu exista oferte de turism de la aceasta locatie in acest moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Prezentare VIDEO