Statiunea Baile Felix

Statiunea Baile Felix

Din imprejurimi - general

Statiunea Baile Felix, Romania

Statiunea Baile Felix, Oferte Sejur, Vacante Statiunea Baile Felix, Oferte Tratament Balneo in Statiunea Baile Felix, Cazare Statiunea Baile Felix, Cazare si Tratament Statiunea Baile Felix

Statiunea Baile Felix este una dintre cele mai mari statiuni balneo-climaterice din Romania cu functionare permanenta. Statiunea Baile Felix este situata in judetul Bihor, la 8 km distanta de Oradea si la 22 km distanta de vama Bors prin care se face trecerea catre Ungaria. Aici se gasesc ape termale, o baza de tratament optima, conditii de relaxare. Temperatura apelor termale este intre 20-49 grade Celsius. In statiunea Felix se poate vedea Nufarul alb, aici sunt lacuri artificiale termale in care sunt cateva specii de lotusi aclimatizati dupa ce au fost adusi din alte tari unde cresc in mod natural. In lacurile artificiale din statiune, pe langa plante se gasesc si numeroase specii de pesti avand marimi si culori diferite.


 
Decada Balnera - 9 nopti cazare, pensiune completa si tratament
Pachet 6 nopti
6 nopti cazare, mic dejun/ demipensiune, tratament
Oferte Tratament Romania
3 nopti, demipensiune, tratament wellness
 


Baie Felix
3.82 m/s N/A
ploaie puternică
17.9°C
4.76 m/s N/A
ploaie ușoară
21.5°C
2.9 m/s N/A
cer senin
20.9°C
1.45 m/s N/A
cer senin
23.7°C
3.86 m/s N/A
ploaie ușoară
26.8°C
2.97 m/s N/A
ploaie
29.1°C
1.8 m/s N/A
ploaie
21.6°C

Vremea din Baile Felix

In statiunea Baie Felix este un climat continental moderat, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneana, ideal pentru tratament, odihna, turism balnear.

In diferite documente e scris ca tratamentul balnear la Baie Felix incepe din secolul  XVIII, iar din anul 1857 se introduce o taxa de tratament pentru persoanele care stau la bai mai mult de patru zile. Statiunea Baile Felix s-a dezvoltat spectaculos abia dupa anul 1951.

Indicatii terapeutice Baile Felix

» Afectiuni reumatismale inflamatorii ( poliartrita reumadoida, spondiloza anchilozanta)
» Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza)
» Afectiuni reumatismale abarticulare
» Afectiuni post-traumatice
» Afectiuni neurologice periferice
» Afectiuni neurologice centrale
» Afectiuni ginecologice
» Afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).

Tratamente si Proceduri

Statiunea Baile Felix RomaniaApele geotermale din Statiunea Baile Felix sunt folosite de sute de ani pentru a vindeca variate afectiuni ale sistemului circulator, imunitar sau locomotor. In statiune exista numeroase centre in care se practica hidroterapia prin diferite tratamente cum ar fi:

» balneoterapie (bai cu apa termala in bazine si vane, hidrokinetoterapie);
» hidroterapie (dus subacval, dus scotian, jacuzzi, afuziuni, elongatii subacvale, bai galvanice, bai Stanger);
» electroterapie (diadinamice, ultrasunete, TENS, curenti interferentiali, unde scurte, magnetodiaflux, curenţi Träbert, laser);
» masoterapie (masaj medical parţial, masaj sedativ);
» inhalatii cu apa termala si medicamente;
» kinetoterapie individuala si in grup;
» termoterapie (impachetari cu parafina);
» bai si impachetari cu namol;
» tratamente antiaging cu produse Gerovital;

Instalatii pentru bai la cada, instalatii pentru aplicatii calde cu namol si parafina, bazine cu apa termala, instalatii pentru elongatii sub apa, instalatii pentru electroterapie si hidro terapie, sauna, piscine acoperite si in aer liber, sali de gimnastica medicala.

Contraindicatii

» Boli infecto-contagioase
» Boli venerice
» Tumori maligne
» Hemoragii
» Boli psihice

Obiective turistice

» Strandul cu apa termala Apolo (1900).
» Fenomenul carstic de pe Dealul somleului, Avenul de la Betfia sau Avenul “Hudra Bradii” (impropriu numit de localnici “Craterul de la Betfia”). » Acesta are o adancime de 86 de metri, puţul sau avand o cadere aproape verticala de 54 metri).
» Rezervaţia de nuferi din Baie Felix
» Capela de la Haieu, o impresionanta biserica-sala de sorginte medievala (sec. XIV), in care se mai pot observa elemente arhitecturale romanice, cisterciene si gotice (restaurata in anul 1977);
» Cladirea Sanifarm, o fosta manastire aparţinatoare ordinului calugaresc Sf. Vincenţiu, cladire de arhitectura baroca, construita in sec. al XVIII-lea.
» Biserica ortodoxa din Rontau (sec. XV)
» Biserica unita (greco-catolica) din Haieu (1906);
» Biserica de lemn din Brusturi si Biserica Greco-Catolica din Baie Felix.

 Accesul in Statiunea Baile Felix

Acces Auto
» din directia Cluj (E60) Alesd – Oradea (DN76) – Santmartin – Statiunea Baile Felix;
» din directia Bucuresti – Pitesti – Craiova – Turnul Severin – Otelul Rosu – Oradea – statiunea Baile Felix;
Acces Feroviar:
» Bucuresti – Craiova – Oradea;
Aeroporturi in aporpiere: Timisoara, Cluj.

Harta statiunea Baile Felix

Statiunea Baile Felix, Romania


Statiunea Baile Felix, Oferte Sejur, Vacante, Cazare si Tratament in statiunea Baile Felix, Oferte Tratament Balneo in statiunea Baile Felix, Cazare Baile Felix, Cazare Baile Felix Romania, Tratament in Baile Felix

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizatăLei
Obligativitatea vizelorNu este nevoie de viza pentru cetateni UE.

Sport & natura

Statiunea Baile Felix

Băile Felix (în maghiară Félixfürdő) sunt o stațiune balneo-climatică în perimetrul comunei Sânmatin din județul Bihor, România. Băile Felix se află la ca. 6 km sud de municipiul Oradea. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.

Izvoarele termale au fost puse în valoare în secolul al XVIII-lea de călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck(de) din Moravia, administrator al mănăstirii din Sânmartin. Între 1711-1721 au fost organizate primele așezăminte pentru tratament, sub numele de „Baia lui Felix” (în maghiară Félixfürdő). Felix Helcher a murit în anul 1737. În anul 1885 a fost captat un nou izvor, cu o temperatură de 49°C.

Izvoarele termale au fost descoperite, după unii în jurul anului 1000, după alții, în jurul anului 1200, iar potrivit altor experți au fost descoperite abia pe la 1700. Singurul fapt nedisputat de istorici este apariția primelor clădiri în această stațiune: între anii 1711-1721.

Domeniul mănăstirii Sânmartin a fost naționalizat în anul 1948 de autoritățile comuniste. Pe terenurile naționalizate au fost construite mai multe baze de agrement, inclusiv una a Securității. Aceasta din urmă este revendicată de Ordinul Premonstatens. În data de 2 aprilie 2014 ÎCCJ a dispus strămutarea dosarului de la Judecătoria Oradea la Judecătoria Giurgiu, unde se află în prezent. Alte cereri de retrocedare privind terenurile de la Băile Felix ale Ordinului Premonstratens se află pe rolul ÎCCJ.

Imagini Sport & natura

Viata de noapte info

Statiunea Baile Felix

Viata de noapte image

Istorie si Cultura info

Statiunea Baile Felix

Vechile documente atestă utilizarea băilor în tratarea diverselor afecțiuni încă din anul 1000, când izvoarele termale au fost descoperite de călugărul Felix, parohul mănăstirii din Szentmárton (Sînmartin).

Între 1711-1721 apar primele așezăminte organizate pentru tratament sub numele de “baia lui Felix”, iar în 1885 se captează un nou izvor, cu o temperatură de 49°C.

Izvoarele termale au fost descoperite, după unii în jurul anului 1000, după alții, în jurul anului 1200, iar potrivit altor experți au fost descoperite abia pe la 1700. Singurul fapt nedisputat de istorici este apariția primelor clădiri în această stațiune: între anii 1711-1721.

La doar 2 Km de Baile Felix este situata statiunea Baile 1 Mai al carui istoric poate fi citit >aici< si se suprapune in mare parte cu dezvoltarea timpurie a statiunii Baile Felix, avand ca numitor comun localitatea Haieu care si acum este situata intre cele 2 statiuni.

Istorie si Cultura image
Hotel President Baile Felix

Hotel President Baile Felix

E79 Oradea - DEVA, km 10, Statiunea Baile Felix
Pret pe noapte de la 320.00 Lei
Hotel President Baile Felix Hotel President Baie Felix, oferte tratament balnear, cazare, masa, pisc Mai mult

Din pacate, nu exista oferte de self-catering de la aceasta locatie in acest moment.

Din pacate, nu exista oferte de turism de la aceasta locatie in acest moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Sali de Conferinta

Sali de Conferinta in statiunea Baile Felix

Sali de Conferinta Imagine

Prezentare VIDEO

Statiunea Baile Felix