Busteni

Busteni

Things to do - general

Busteni oferte de cazare in hoteluri si pensiunile din statiunea montana Busteni, obiectve turistice, monumete istorice si naturale in statiunea Busteni, traseie turistice in Bucegi, partii de schi, caii de acces, oferte la munte in satiunea Busteni.

Busteni este poarta Bucegilor, fruntea turismului montan din Romania. Localizat in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, in mijlocul tarii, orasul Busteni este un loc ideal din care se pleaca in masivul Bucegi pentru drumetii, alpinism si odihna.

  


Statiunea climaterica Busteni ofera, in orice anotimp, conditii optime petrecerii concediului, a vacantelor, a sfarsitului de saptamana, intr-un frumos cadru montan. Strajuita de muntii Caraiman (2384 m) si Costila (2489 m), strabatuta de apele raului Prahova, statiunea se remarca atat prin pitorescul ei si a imprejurimilor, precum si prin posibilitatile pentru practicarea unor variate forme de turism: drumetii montane, alpinism, practicarea sporturilor de iarna, excursii la cabane etc.

Altitudinea minima (la statia CFR) este de 882 m si maxima (la ultima casa de pe strada Matei Basarab) de 980 m.  Distanta pana la Bucuresti, pe DN1 (E15) si pe calea ferata = 129 Km; pana la Brasov pe DN1 (E15) si pe calea ferata Bucuresti – Brasov = 37 Km. Limita nordica a localitatii este plasata in preajma kilometrului 133 – unde se gaseste tunelul taiat in pintenul Muchiei Lungi, iar cea sudica in apropierea orasului Sinaia, la kilometrul 126, in punctul numit Vadul Cerbului sau Gura Padurii.

Partii de schi

Partii de schi Busteni BusteniPartiile din Busteni sunt:

» Kalinderu 1 – medie, 1500 m;
» Kalinderu 2 – medie spre grea, 1500 m
» Un Fun Park dotat cu: partie pentru incepatori (150 m), baby ski (120 m), pista tubing, banda transport, karusel pentru copii si un tobogan (500 m).

Partiile sunt deservite de un telescaun, un un baby ski si o banda de transport, iar Partia Kalinderu 1 este iluminata.

Statiunea Busteni BusteniIn statiune se gaseste o telecabina, ce urca de langa Hotelul Silva pana pe platoul Bucegilor, langa cabana Babele; traseul telecabinei are o lungime de 4350 m si o diferenta de nivel de 1235 m. De asemenea, in statiune se mai gaseste partia de ski Kalinderu si langa aceasta un Snow Park.

Orasul Busteni este poarta Bucegilor, fruntea turismului montan din Romania. Localizat in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, in mijlocul tarii, orasul Busteni este un loc ideal din care se pleaca in masivul Bucegi pentru drumetii, alpinism si odihna.

Datorita amplasarii sale, statiunea Busteni este locatia optima pentru parcurgerea traseelor din Muntii Bucegi. Numeroase trasee de diferite grade de dificultate incep de aici; cele mai multe trasee din abruptul estic sunt inchise iarna, dar accesul pe platou se poate face cu telecabina.

Obiective Turistice, Monumente Istorice si Naturale

Crucea Caraiman Busteni Valea Prahovei 1 BusteniMonumente Istorice

» In orasul Busteni Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial (1926–1928) aflata pe varful Caraiman, monument istoric memorial sau funerar de interes national.
» In fata garii se afla statuia caporalului Constantin Musat „Ultima grenada” (1928), monument de for public de interes national.
» Tot de interes national sunt si Casa-muzeu „Cezar Petrescu” (1914–1918) si castelul Cantacuzino (1910), ansamblu alcatuit din castelul propriu-zis si parc.

Monumentele naturale sunt:

» Cascada Urlatoarea, Babele, Sfinxul din Bucegi, Grupul Batranilor se afla in preajma orasului. Tot in zona se afla rezervatiile naturale Parcul National Bucegi, Poiana Crucii, Babele, cu acces direct prin Telecabina Busteni-Babele.

Obiective turistice

» Casa scriitorului Cezar Petrescu – construita in 1918 (arhitectura traditionala); in prezent aici este amenajat Muzeul Memorial Cezar Petrescu.
» Castelul Cantacuzino (Busteni) – construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino.
» Biserica Domneasca – construita in anul 1889, ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta, se remarca prin arhitectura deosebita, dotarile interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu) si vechimea sa.

» Manastirea Caraiman – o manastire de calugari ce poarta hramul „inaltarea Sfintei Cruci” si care este amplasata intr-un cadru mirific chiar la poalele muntelui Caraiman.

Caii de Acces

Statiunea Busteni se afla la 7 km de Sinaia, 10 km de Predeal, 67 km de Ploiesti, 38 km de Ploiesti, 132 km de Bucuresti.

Acces rutier:

» pe DN1 – Bucuresti (A1) – Ploiesti – Sinaia – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
» pe DN1 – Sibiu – Fagaras – Brasov – Predeal – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
» pe DN11 Bacau – Onesti – Brasov, DN1 Brasov – Predeal – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
» pe DN73A Rasnov – Paraul Rece – DN1 – Azuga – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
» pe DN13 Tg.Mures – Sighisoara – Rupea – Brasov – Predeal – Busteni (telecabina)Platoul Bucegi.

Acces feroviar: Cea mai apropiata gara este cea din Busteni.

  


Statiunea Busteni, Cazare Busteni, Cazare Valea Prahovei, Cazare Munte Romania, Cazare Romania, Oferte cazare in Busteni Romania 2016 – 2017, Oferte Busteni, oferte munte 2016, sejur la munte Busteni, vacanta Busteni, sejururi Busteni, vacante Busteni, oferte turistice in Busteni, Oferte Busteni, booking Busteni, cazare Busteni, cazare ieftina in Busteni, oferte early booking si last minute Busteni, hotel in Busteni 2016 – 2017, hoteluri Busteni, rezervare Busteni, oferte iulie, Oferte Busteni august, Oferte Busteni septembrie

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizatăLeu
Obligativitatea vizelorNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Zonă (km2)75.28 km2
Imagini Sport & natura

Sport & natura

Partiile din Busteni sunt:

  • » Kalinderu 1 – medie, 1500 m;
  • » Kalinderu 2 – medie spre grea, 1500 m;
  • » Un Fun Park dotat cu: partie pentru incepatori (150 m), baby ski (120 m), pista tubing, banda transport, karusel pentru copii si un tobogan (500 m).

Partiile sunt deservite de un telescaun, un un baby ski si o banda de transport, iar Partia Kalinderu 1 este iluminata.

Istorie si Cultura image

Istorie si Cultura info

Practic nu există un document care să ateste cu siguranță începuturile localității. Sursele vremii amintesc doar că pe la sfârșitul veacului al XVII-lea „nici vorbă nu era de vreun sat”. Cel mai important an este 1782, când domnitorul Mihai Șuțu înființează, cu 24 de familii de scutelnici ai Mănăstirii Sinaia, primul cătun - Izvorul, care va fi la originea apariției viitoarelor așezări de mai târziu: Bușteni, Poiana Țapului și Azuga. Valea Prahovei a avut mult de suferit în timpul ocupațiilor austriece din 1783 și 1854 și în timpul Primului Război Mondial.

Înainte de 1782 singura locuință, „Slonul de piatră”, era cel mai mare han din zonă, situat pe locul Zamorei de azi, unde se opreau negustorii pentru a se ospăta, odihni și adăpa caii. În 1790 se spune că locul unde Valea Cerbului se varsă în râul Prahova se numea „La Bușteni”, terenul nefiind locuit, dar presărat cu gropi. Primele case se construiesc în 1793 de către Vasile Drăguș, Niță Enache pe Valea Albă. Abia în 1846 începe construcția șoselei dintre Câmpina și Predeal, iar după 30 de ani se instalează și calea ferată care fac din locul strâmt un centru vital al transportului.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Bușteni era un cătun al comunei Predeal din plaiul Prahova al județului Prahova. El ocupa atunci malul drept al Prahovei și partea inferioară a văilor Jepi, Paltinul și Valea Albă. Casa regală a construit în sat biserică (1889) și, în 1887, un local pentru școala care funcționa din 1865 și în care în 1892 învățau 90 de elevi (din care 30 de fete). În 1882, s-a deschis o fabrică de hârtie care producea hârtie de mucava, apoi și hârtie de paie, de împachetat și pentru tipar. Existau deja câteva hoteluri și se puteau închiria vile de către turiști.

Tot în acea vreme apare fenomenul ce va spori faima stațiunii – schiul – datorită căruia a fost posibilă apariția construcțiilor de o frumusețe aparte care se mai păstrează și astăzi, dovada fiind numărul mare al turiștilor care vin să se odihneasca aici în ambianța plină de farmec a vilelor, atunci când vor să scape de „zăpușală și praful orașelor”. Prin anii 1907-1908 tinerii ce veneau în vacanță din străinătate aduc cu ei moda schiului, a „alunecatului pe patine de lemn, bob și sanie” la Sinaia și la Bușteni pe Valea Albă și Coștila.

Sursa: wikipedia.org

phone

(+4) 021 405 13 00

Din pacate, nu exista oferte de self-catering de la aceasta locatie in acest moment.

Din pacate, nu exista oferte de turism de la aceasta locatie in acest moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Prezentare VIDEO