BALNEO ROMANIA 2020

Balneo Romania 2020

Romania este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru statiunile ei balneare, unde se pot trata diverse afectiuni, Vechii Romani apreciind baile termale, lacurile sarate si recunoscand eficienta acestora. Statiunile Balneo-climaterice din Romania trateaza cu succes o multime de afectiuni de diverse naturi:

CEA MAI BUNA PERIOADA DE CALATORIE

Oricand este o perioada buna pentru a explora Romania! Clima temperata incurajeaza atat calatorul care se simte confortabil in caldura verii, cat si pe cel caruia iarna i se pare un anotimp rupt din basme.

SANATATE SI SIGURANTA

Romania este o tara sigura din punct de vedere medical, cu multe centre medicale moderne. Nu este necesar niciun vaccin suplimentar, dar e bine ca cele de rutina sa fie la zi.Cainii comunitari pot fi considerati printre cele mai mari neplaceri cu care se poate confrunta un turist, fie el roman sau strain, insa cele mai multe intalniri se incheie fara incidente.Majoritatea romanilor sunt prietenosi cu turistii si isi ofera ajutorul, in caz ca ai nevoie.

SFATURI UTILE

Marea majoritate a calatorilor apreciaza bucataria romaneasca, asa ca nu ezita sa incerci bucatele traditionale, mai ales ca ele difera de la zona la zona!

Desi distantele nu sunt mari, transportul intre punctele de interes poate dura mai mult decat ai estimat. Este bine sa-ti planifici calatoria luand in calcul un timp suplimentar.

Romania este suprinzatoare! O spun toti cei care, desi nu stiau exact la ce sa se astepte, au fost surprinsi peste asteptari.

Placut surprinsi! Asa ca merita sa iesi de pe traseele batute si sa explorezi pe cont propriu. Cu atat mai mult daca Romania este tara ta.

VIZA SI PASAPORT

Ca european, pentru a putea calatorii in Romania nu este nevoie de viza. Accesul este permis cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Ce tipuri de afectiuni se trateaza in Romania si unde?

Tratamente balneare

details

Tratamente balneare

Tratamente medicale eficiente

Romania beneficiaza de o retea bogata de statiuni balneare, care trateaza o multitudine de afectiuni, de la cele reumatismale si articulare, neurologice, cardiovasculare, respiratorii, digestive, hepato-biliare, renale sau ginecologice, dermatologice, oculare, post-traumatice si post-operatorii, pana la boli endocrine, metabolice si de nutritie, pareze si paralizii, varice, boli ale sangelui, anemie, astenie, alergii, depresii, nevroze, surmenaj fizic si intelectual sau boli profesionale.

Serviciile statiunilor balneare din Romania sunt, de asemenea, foarte variate, incluzand fizioterapie, kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, aerosoli, termoterapie, aerohelioterapie, bai carbogazoase, gimnastica medicala si de intretinere, masaj etc.

Statiuni balneoclimatice

  • Amara, Baile 1 Mai, Baile Balvanyos, Baile Felix
  • Baile Govora, Baile Harghita, Baile Herculane
  • Baile Siriului, Baile Tusnad, Borsec, Breaza
  • Buzias, Calimanesti-Caciulata, Cheia
  • Covasna, Eforie Nord, Geoagiu-Bai, Lacu Sarat
  • Mangalia, Moneasa, Nicolina, Ocna Sibiului
  • Ocna Sugatag, Olanesti, Praid, Pucioasa, Saturn
  • Sacelu, Sarata Monteoru, Sangeorz-Bai
  • Sinaia, Slanic Moldova, Slanic Prahova
  • Sovata, Soveja, Techirghiol, Vatra Dornei, Voineasa
Relaxare 100% la SPA

details

Relaxare 100% la SPA

Relaxare 100% la SPA

Pe langa tratament specializat, intr-un centru balnear veti avea parte si de odihna de care aveti nevoie pentru a va recapata energia si buna-dispozitie. Multe unităti balneare se afla in apropierea unor obiective turistice, oferindu-va multiple variante de a va petrece timpul liber intr-un mod plăcut si totodata interesant.

Afectiuni cardiovasculare

details

Afectiuni cardiovasculare

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile cardiovasculare:

Afectiuni reumatismale

details

Afectiuni reumatismale

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile reumatismale:

Afectiuni respiratorii

details

Afectiuni respiratorii

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile respiratorii:

Afectiuni digestive

details

Afectiuni digestive

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile digestive:

Afectiuni ginecologice

details

Afectiuni ginecologice

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile ginecologice:

Afectiuni ale sistemul nervos

details

Afectiuni ale sistemul nervos

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile ale sistemului nervos: