BALNEO ROMANIA 2020 - 2021

BALNEO ROMANIA 2021

Acceptam toate tipurile de tichete de vacanta si card vacanta!

Balneo Romania 2021

Oferte tratament balnear in Romania 2021

Romania este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru statiunile ei balneare, unde se pot trata diverse afectiuni, Vechii Romani apreciind baile termale, lacurile sarate si recunoscand eficienta acestora. Statiunile Balneo-climaterice din Romania trateaza cu succes o multime de afectiuni de diverse naturi:

Cand sa mergi la tratament sau la relaxare

In Romania, iarna, primavara, vara sau toamna tratamentul banear este bine venit si nu tine de varta, tine doar de tine daca vrei sa te relaxezi si sa faci un tratament de preventie sau un tratament directionat specific unei anumite afectiuni.

Sanatate si siguranta

Romania este o tara sigura din punct de vedere medical, cu multe centre balneo-climateice moderne in staiunile balneare.

Romania este bogata in zone cu ape termale, izvoare minerale si aer curat, unde turistii pot veni pentru tratament, dar si pentru relaxare sau odihna.

Statiunile balneare din tara noastra erau candva cele mai cautate destinatii pentru concediu. Romanii care optau sa-si petreaca concediul aici primeau la pachet, la preturi accesibile si in conditii foarte bune, relaxare, tratament si agrement.

Dupa Revolutie insa, statiunile noastre balneare au cazut in derizoriu, pierzandu-si stralucirea si notorietatea de altadata. Astfel, multe dintre ele au cazut prada dezinteresului si s-au transformat in ruine. Cu toate acestea, cateva dintre ele au rezistat si isi primesc si astazi turistii care, pe langa tratament se pot bucura din plin de distractie si voie buna in aceste zone absolut pitoresti, unde stapanesc natura si linistea.

Documente necesare pentru pachetele cu tratament

ASIGURATI

Turisti care contribuie la bugetul sanatati prin plata CAS-lui sau pensionari, pentru pachetele cu tratament trebuie sa prezinte la intrarea in sejur medicului balneolog urmatorele documente:

 • Trimitere de la medicul de familie sau Medicul Specialist daca turistul este luat in evidenta acestuia - pentru asigurati activi cat si pentru pensionari;
 • Card de sanatate (activat) - pentru asigurati activi cat si pentru pensionari;
 • Adeverinta de salariat de la locul de munca - pentru asigurati activi;
 • Cupon de pensie - doar pentru pensionari;

NEASIGURATI

Turisti care nu achita asigurarile medicale prin plata CAS-lui din diferite motive vor plati integral procedurile de tratament cat si consultati medicala cu medicul balneolor din baza de tratament a hotelului. Preturile pentru proceduri sunt in fuctie de hotelul la care se doreste sejurul balnear.

Ce tipuri de afectiuni se trateaza in Romania si unde?
Tratamente balneare

details

Tratamente balneare

Tratamente medicale eficiente

Romania beneficiaza de o retea bogata de statiuni balneare, care trateaza o multitudine de afectiuni, de la cele reumatismale si articulare, neurologice, cardiovasculare, respiratorii, digestive, hepato-biliare, renale sau ginecologice, dermatologice, oculare, post-traumatice si post-operatorii, pana la boli endocrine, metabolice si de nutritie, pareze si paralizii, varice, boli ale sangelui, anemie, astenie, alergii, depresii, nevroze, surmenaj fizic si intelectual sau boli profesionale.

Serviciile statiunilor balneare din Romania sunt, de asemenea, foarte variate, incluzand fizioterapie, kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, aerosoli, termoterapie, aerohelioterapie, bai carbogazoase, gimnastica medicala si de intretinere, masaj etc.

Statiuni balneoclimatice

 • Amara, Baile 1 Mai, Baile Balvanyos, Baile Felix
 • Baile Govora, Baile Harghita, Baile Herculane
 • Baile Siriului, Baile Tusnad, Borsec, Breaza
 • Buzias, Calimanesti-Caciulata, Cheia
 • Covasna, Eforie Nord, Geoagiu-Bai, Lacu Sarat
 • Mangalia, Moneasa, Nicolina, Ocna Sibiului
 • Ocna Sugatag, Olanesti, Praid, Pucioasa, Saturn
 • Sacelu, Sarata Monteoru, Sangeorz-Bai
 • Sinaia, Slanic Moldova, Slanic Prahova
 • Sovata, Soveja, Techirghiol, Vatra Dornei, Voineasa
Relaxare 100% la SPA

details

Relaxare 100% la SPA

Relaxare 100% la SPA

Pe langa tratament specializat, intr-un centru balnear veti avea parte si de odihna de care aveti nevoie pentru a va recapata energia si buna-dispozitie. Multe unităti balneare se afla in apropierea unor obiective turistice, oferindu-va multiple variante de a va petrece timpul liber intr-un mod plăcut si totodata interesant.

Afectiuni cardiovasculare

details

Afectiuni cardiovasculare

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile cardiovasculare:

Afectiuni reumatismale

details

Afectiuni reumatismale

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile reumatismale:

Afectiuni respiratorii

details

Afectiuni respiratorii

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile respiratorii:

Afectiuni digestive

details

Afectiuni digestive

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile digestive:

Afectiuni ginecologice

details

Afectiuni ginecologice

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile ginecologice:

Afectiuni ale sistemul nervos

details

Afectiuni ale sistemul nervos

Statiuni balneo-climaterice care sunt recomandate pentru afectiunile ale sistemului nervos: