Trenurile Zapezii 2016

Trenurile Zapezii

Trenurile Zapezii, din 01 ianuarie – 29 februarie 2016 catre Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petrosani -Parang si Straja, Reduceri la biletele de tren pana la 56%

Cititi mai mult..

Biserica de lemn Rogoz Maramures

Biserica de lemn Rogoz Maramures – Obiective Turistice Maramures. Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Rogoz, judetul Maramures este una dintre cele mai interesante si valoroase din Transilvania.

Cititi mai mult..

Bucuresti Strada Xenofon

Strada cu trepte unica in Bucuresti – Strada Xenofon – putini romani dar si putini bucuresteni stiu ca in capitala Romaniei Bucuresti exista o strada, cu trepte, strada Xenofon fiind singura strada construta din trepte, un colt al orasului mai putin stiut de milioanele de oameni care traverseaza zilnic strazile Capitalei.

Cititi mai mult..

Casa Memoriala Ion Perlea Ograda

Casa Memoriala Ion Perlea Ograda

Casa Memoriala Ion Perlea a fost infiintata in anul 1983, functionand pe langa Muzeul Judetean Ialomita si inclusa pe lista monumentelor istorice din 1991-1992 a Comisiei Nationale a Monumentelor, Ansamblurilor si Siturilor Istorice. In urma unei hotarari a Consiliului Judetean Ialomita, din anul 2001 a trecut in administrarea Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea” din Slobozia.

Cititi mai mult..

Muzeul Satesc de Etnografie Ion Roata

Muzeul Satesc de Etnografie Ion Roata

In anul 1874 se face o reorganizare a comunelor astfel: Malu si Slujitori se despart de Brostenii Vechi ramanand o comuna cu resedinta Malu. Brostenii Vechi, Brostenii Noi si Grindasi formau o alta comuna cu resedinta la Brostenii Noi. In 1882 comunele revin la configuratia din 1864. In 1869 dupa ce I-a fiinta satul Principesa Maria se revine la organizarea din 1882 care se mentine dupa primul razboi mondial.

Cititi mai mult..