Calimanesti Caciulata - Obiective Turistice
Stațiunea Calimanesti Caciulata este situata in judetul Valcea, pe drumul national catre Sibiu.
26.05.2024
Vacante SPA RECOMANDATE in Romania 2024
Ce poate fi mai benefic pentru trup și psihic decât o vacanță la spa, în care să te răsfeți, să te relaxezi și să îți încarci bateriile? Pe lângă numeroase tratamente balneoclimaterice disponibile, hotelurile ce oferă programe spa îți pun la dispoziție și o serie de alte servicii, precum masaj, hidroterapie, tratamente cosmetice sau împachetări.
14.03.2024
Baile Herculane - Obiective Turistice
Dacă căutați o escapadă relaxantă și revitalizantă în mijlocul frumuseții naturii, Băile Herculane este acest oraș pitoresc este cunoscut pentru izvoarele sale termale, care au atras călători și curioși de-a lungul secolelor. Cu o istorie bogată, peisaje spectaculoase și numeroase atracții turistice, Băile Herculane oferă o experiență unică și rejuvenantă pentru oricine dorește să evadeze din agitația vieții de zi cu zi. În acest articol, vom explora cele mai fascinante locuri de vizitat în Băile Herculane, de la băile termale tradiționale la minunatele trasee montane și situri istorice remarcabile.
04.01.2024
Amara - Obiective Turistice
Amara este una dintre stațiunile balneare de interes național care este vizitată de către oameni ce provin din toate colțurile țării datorită proprietăților curative ale apelor din această zonă. Lacul Amara este principalul obiectiv balnear care atrage oamenii, loc care are ca apogeu în ceea ce privește numărul de turiști sezonul estival. Majoritatea oamenilor care suferă de diverse afecțiuni și caută un loc în care să le trateze preferă să vină în această zonă deoarece este situată în apropierea capitalei, clima fiind un favorabilă pe tot parcursul anului.
31.12.2023
Baile Felix - obiective turistice
Cauți locuri de vizitat în Băile Felix? Am găsit 10 cele mai frumoase atracții turistice din Băile Felix și împrejurimi. Staţiunea Băile Felix este cea mai mare din ţară, situată la 10 km de municipiul Oradea, într-o zonă colinară, cu păduri de fag şi de stejar, la o altitudine de 140 metri. Stațiunea este căutată atât pentru tratarea unor afecţiuni, precum reumatism, afecţiuni neurologice sau ginecologice, cât şi pentru . Izvoarele cu apă geo-termală din staţiune au temperaturi de 43–49°C şi proprietăți curative certificate.
20.12.2023
Amsterdam - O Poveste olandeza
Amsterdam, bijuteria Olandei, este un oraș care îmbină cu măiestrie istoria bogată cu inovațiile contemporane. Cunoscut pentru rețeaua sa unică de canale, clădirile elegante și atmosfera eclectică, Amsterdam este un oraș care încântă și inspire pe oricine îl vizitează.
13.12.2023
Barcelona - destinatia ideala pentru un city break in familie
Barcelona, capitala Cataloniei, este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, oferind o experiență turistică de neuitat pentru toată familia. Ospitalitatea sa caldă, gastronomia excepțională și numeroasele opțiuni de petrecere a timpului liber alături de copii o transformă într-o destinație perfectă. Indiferent dacă îți dorești să explorezi frumusețea arhitecturală a orașului sau să savurezi preparate culinare locale, Barcelona are ceva de oferit pentru fiecare membru al familiei.
Skiathos, Grecia - cele mai frumose plaje.
Skiathos este mai mult decat o insula cu plaje frumoase; este chiar un vis de trait cu ochii deschisi, deoarece aici poti trece usor de la albastrul cristalin al marii, la fantastice plaje nisipoase si stanci sau spatii verzi si luxuriante.
07.12.2023
Excursie Luxor, Egipt
Excursie de o zi la Luxor de la Hurghada cu autocarul in grup, cu ghid vă permite să vedeți adevăratul Luxor, să vizitați valea Regilor, locul de înmormântare al celor mai puternici regi din Egipt, templul Reginei Hatshepsut, Colosii Memnon și Karnak templu.
08.10.2023
Cascada Cailor Maramures
Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România.
27.11.2022
Lacul Albastru Maramures
Lacul Albastru este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN, situat în județul Maramureș, pe teritoriul administrativ al orașului Baia Sprie.
Mancare Traditionala Maramuresana
Mâncarea tradițională este una dintre cărțile de vizită ale Maramureșului. Chiar dacă nu este una spectaculoasă în ceea ce privește aspectul și varietatea, contribuie la experiența unică pe care o trăiești aici.
Mocanita Viseu de Sus, Maramures
Mocănița este denumirea generică dată unui tren de linie îngustă, care circulă în regiunile de munte. Mocănița de pe Valea Vaserului este cunoscută în întreaga lume ca fiind ultima cale ferată forestieră cu ecartament îngust, care funcţionează cu locomotive cu abur, alimentate cu lemn și cărbuni.
Muzeului Memorial de la Sighet
Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei este realizat şi administrat de Fundaţia Academia Civică. ”Cea mai mare victorie a comunismului – o victorie relevată dramatic abia după 1989 – a fost crearea omului fără memorie, a omului nou cu creierul spălat, care nu trebuie să-şi amintească nici ce a fost, nici ce a avut, nici ce a făcut înainte de comunism.
Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei
Peștera și izbucul Izvorul Albastru al Izei este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN, situată în județul Maramureș, pe teritoriul administrativ al comunei Săcel.
Biserica Budesti
Biserica de lemn Budesti Josan poarta hramul Sf. Nicolae si a fost construita in anul 1643. Din punct de vedere arhitectural iese in evidenta turnul de clopotnita cu coif si cu 4 turnulete, element specific bisericilor din aceasta zona. Intrarea in biserica se face printr-o poarta de lemn superb decorata, iar intreaga constructie se ridica pana la 38 de metri in cel mai inalt punct.
22.11.2022
Biserica Plopis
Biserica de lemn din Plopiș, comuna Șișești, județul Maramureș, datează din anul 1798. Are hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI: MM-II-m-A-04604 și pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.
Biserica Rogoz
Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Rogoz, județul Maramureș este una dintre cele mai interesante și valoroase din Transilvania. Construcția este datată de tradiție în anul 1663, moment susținut de inscripția de la intrare care evocă invazia tătară din 1661. Se află pe lista monumentelor istorice din 2004, cod MM-II-m-A-04618. Acest monument istoric este înscris și în Lista Patrimoniului Mondial, cod 904.
Biserica Surdesti
Cea mai inalta biserica de lemn din Romania se afla in Surdesti si se ridica pana la 54 m. Biserica cu acoperis in doua trepte si coif cu patru turnulete, semn ca in sat exista un sfat al batranilor la momentul constructiei, a fost ridicata in anul 1766 si poarta hramul Sf. Arhangheli Mihail si Gavril. Realizata din lemn de stejar, biserica a fost modificata in secolul XIX cand s-a adaugat un pridvor pe doua niveluri.
Cimitirul Vesel Sapanta Maramures
Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.
Manastirea Sapanta Peri
Mănăstirea Săpânța-Peri este un așezământ monahal din Transilvania, aflat pe teritoriul nordic al satului Săpânța din județul Maramureș. Act slavon despre mănăstirea Peri dat la 1 mai 1404 în Sighet (Arhivele Naționale Maghiare, DL 42811). În anul 1391, nepoții lui Dragoș Vodă au dăruit Mănăstirii Peri terenuri și bunuri, fiind ridicată o biserică din piatră. Mai bine de 300 de ani, această biserică de piatră a fost folosită ca sediu al Episcopiei Române a Maramureșului, fiind ulterior ridicat de către meșterul Ioan Macarie un lăcaș care să servească drept loc de rugăciune pentru comunitatea greco-catolică din împrejurimi[1].
Biserica Desesti
Biserica, aflata in satul resedinta a comunei Desesti, poarta hramul Sfintei Paraschiva si a fost inclusa in patrimoniul UNESCO in anul 1999. Un monument caracteristic Maramuresului secolului XVIII, biserica a fost complet restaurata inainte de intrarea in patrimoniul international in anul 1998. Acoperisul in doua trepte al biserici si turnul clopotnitei cu foisor deschis sunt elemente specifice arhitecturale ale zonei.
21.11.2022
Biserica Ieud
Biserica „Naşterea Fecioarei” din Ieud este una dintre cele mai frumoase lăcaşuri de cult din Maramureş, fiind impresionantă şi datorită amplasării sale pe un versant pietros, pe malul pârâului Ighişor, în cimitirul satului.
Manastirea Barsana
Manastirea Barsana, asezata pe Valea Izei, este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean, o speranta pentru un viitor binecuvantat, este un loc sfant unde natura se uneste cu Biserica in Liturghie cosmica.
Bucate Traditionale Bucovinene
Bucovina este, fara doar si poate, o zona in care bucatele traditionale sunt la ele acasa. Dintr-o zona de poveste, plina de istorie si cu peisaje unice, nu puteau lipsi preparatele culinare cu traditie, care formeaza astazi mostenirea culturala a bucovinenilor.
20.11.2022
Ceramica Neagra de Marginea
Ceramica de Margineaeste deja o marcă binecunoscută în întreaga lume. Unicitatea ceramicii este dată de culoarea neagră rezultată în urma arderii, precum și de modelarea unor forme specifice tradiționale: oale mari, străchini, ulcele, ulcioare, platouri și obiecte de decor.
Cetatea de Scaun a Sucevei
Cetatea de Scaun a Sucevei, întâlnită și sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava (în nord-estul României). Ea este localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei.
Manastira Arbore
Manastirea Arbore din localitatea Arbore, judetul Suceava, a fost ridicata in anul 1502. Lucrarile au inceput pe 2 aprilie si a fost sfintita pe 29 august. Biserica poarta hramul ‘Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul’. Biserica Arbore este ctitoria lui Luca Arbore, omul de incredere-portar al Cetatii Sucevei in vremea lui Sfantului Voievod Stefan cel Mare.
Manastirea Humor
Manastirea Humor se afla la 5 km vest de Campulung Moldovenesc, la capatul unui drum intesat de minunatele case moldovenesti ce incanta privirea, va asteapta Manastirea Humorului, perla bisericeasca nepretuita. Situata pe coama unei coline pe raul cu acelasi nume si imprejmuita de pajisti si dealuri, este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu moldovenesc.
Manastirea Moldovita
Manastirea Moldovita La 25 km de Campulung Molodovenesc, ascunsa printre crestele impadurite, se afla manastirea Moldovita. Odinioara, pe acest loc, pustnicii si-au intemeiat o bisericuta de lemn, iar in jurul ei s-au inaltat apoi chilii, formandu-se astfel o colectivitate duhovniceasca....
Manastirea Probota
Manastirea Probota in nordul Moldovei, dragostea pentru frumos, daruirea si migala sunt calitati care se observa mai ales in construirea si pastrarea monumentelor, cu precadere in cazul lacasurilor de cult.
Manastirea Putna
Manastirea Putna o manastire aparte pe plaiurile moldovenesti este Putna, prima si cea mai importanta ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare. De peste cinci veacuri, aceasta atrage credinciosii prin istoria si legendele sale care o invaluie...
Manastirea Rarau
Manastirea Rarau aflata in satul Chiril, comuna Crucea, judetul Suceava, este o manastire ortodoxa de calugari, ctitorita de catre domnitorul Petru Rares, in anul 1538. Manastirea se afla pe Muntele Rarau, la aproximativ 25 de kilometri de asezarea de la poalele acestuia.
Manastirea Sucevinta
Manastirea Sucevinta se afla pe un drum de o frumusete coplesitoare ce serpuieste pe vai si culmi bogat impadurite, intrerupte de pasuni pe care se zaresc razlete capite aurii de fan, ajungeti la manastirea Sucevita...
Manastirea Voronet
Manastirea Voronet este una dintre cele mai cunoscute biserici din Romania, celebra prin frescele remarcabile zugravite in unica nuanta de albastru, Voronet este situata la doar 4 km distanta de Gura Humorului.
Mocanita Hutulca Bucovina
Daca ajungeti in Bucovina, pe langa celebrele manastiri pictate, nu trebuie sa ratati o calatorie inedita cu Mocanita de la Moldovita – Hutulca, asa cum ii spun localnicii. Vechiul trenulet cu abur te va duce intr-o calatorie molcoma si de neuitat, in taramul de poveste al hutulilor, mandrii etnici ucraineni. E ca o incursiune in trecut, prin satele lor, cu case pitoresti, insirate de-a lungul raului Moldovita. La fiecare curba, la fiecare colt, sigur veti avea ceva de vazut si de fotografiat!
Obiceiuri de Craciun in Bucovina
In ziua de Ajun, femeile obisnuiesc sa ascunda fusele de la furca de tors sau sa introduca o piatra in cuptor, crezand ca indeparteaza, in acest fel, serpii din preajma gospodariei.
Obiceiuri de Paste in Bucovina
Se spune că iernile sunt cele mai frumoase aici, în Bucovina. Însă bucuria adevăratei Sărbători este, aici, Paștele. Sărbătorirea Sfintelor Paști este prilej de mare bucurie pentru bucovineni și începe cu mult înainte, o dată cu Duminica Floriilor. Sărbătoarea Floriilor este cunoscută în Bucovina sub denumirea de Duminica Stâlparilor, iar semnele din această zi sunt interpretate ca prevestiri pentru anul în curs. Se spune că după cum va fi timpul în ziua de Florii, aşa va fi şi în ziua de Paşti, iar dacă de Florii ies broaştele, atunci vara va fi frumoasă.
Obiceiuri de Revelion in Bucovina
Revelionul (trecerea intr-un in anul nou) este considerat unul dintre cele mai favorabile momente pentru prognozarea vremii sau a recoltelor viitoare. Tot in noaptea de revelion se facea si calendarul din carbuni pentru aprecierea rodului la culturile din anul viitor.
Animale de companie - Litoral Romania
Lista hotelurilor de pe Litoralul Romanesc care accepta animale de companie.
29.04.2022
Cappadocia - Turcia
Când spui Cappadocia vezi deja cum se înalță baloanele cu aer cald în înaltul cerului, de unde stâncile cu forme atipice își dezvăluie grotele impresionante. Însă zona te va fascina nu doar datorită aparențelor, ci și în esența sa, prin povestea spusă de împrejurimi și prin vibrația aparte a locului.
25.04.2022
Statiunea Mamaia
Situata in Nordul litoralului si desparte lacul Siutghiol de Marea Neagra. Daca iti plac terasele si gradinile linistite, evenimentele mondene si parcurile acvatice pentru copiii tai, Mamaia s-ar putea sa fie alegerea ideala pentru tine.
12.12.2021
Statiunea Amara
Amara este o statiune balneoclimaterica fiind situata in judetul Ialomita, in Sud-Estul Romaniei, in Estul Campiei Romane, pe malul de Nord-Vest al lacului Amara, la numai 7 km distanta de resedinta de judet Slobozia, la doar 128 km fata de capitala Romaniei .....
28.02.2021
Statiunea Baile Herculane
Statiunea Baile Herculane este situata in judetul Caras-Severin, Banat in partea de sud-vest a Romaniei, la o altitudine de 168 m, la 8 km distanta de granita cu judetul Mehedinti si doar 25 de km de frontiera cu serbia si face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled.
VIZITEAZA ROMANIA SI PRIMESTI 2% DISCOUNT
Pentru posesorii de VOUCHERE DE VACANTA sau CARDURI DE VANCATA Up Romania Euro Team Travel ofera o REDUCERE de 2%
02.07.2020
Top 10 orase din Romania care merita vizitate
Romania mereu suprinzatoare, da sunt 10 orase ce merita vizitate si nu numai ...
14.04.2020
Top 10 orase pe care sa le vizitezi in Bulgaria
Coborand din masivii acoperiti de pini ai Muntilor Balcanici pentru a intampina albastrul ...
13.04.2020
Top 10 cele mai apreciate plaje din Grecia
Grecia este cunoscuta in intreaga lume pentru plajele sale uimitoare, Detalii ...
12.04.2020
Prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanta 2020 - 2021
Prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanta 2020 – 2021. Conform OUG 35/2020 - Detalii ...
11.04.2020