🌸 Oferte cazare cu sau fara masa la cele mai buna tarife in Bucovina
Bucovina este un taram al culorilor, dincolo de peisajul care iti taie respiratia, fiecare manastire are culoarea ei dominanta: daca la Voronet este albastrul, la Humor este rosul, la Sucevita, verdele, la Moldovita, galbenul, iar la Arbore este un amestec multicolor.
Bucovina este una dintre cele mai frumoase provincii carpatice, este un ţinut fascinant prin istoria locului şi a oamenilor, prin armonia peisajului cu cele mai deosebite culori. Privită pe hartă, regiunea istorică Bucovina cuprinde spaţiul acoperind astăzi zona adiacentă oraşelor Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Siret şi Vicovu de Sus precum şi partea centrală şi de vest a regiunii Cernăuţi din Ucraina. Zonă a interferenţelor culturale, cu un peisaj deosebit de atractiv, Bucovina este emblematică pentru ospitalitatea oamenilor care poartă un respect aparte – poate mai mult decât în orice alta parte a Europei – locului unde îşi duc traiul.
Ţara Fagilor asa cum i se mai spunea este prin excelenţă o vatră păstrătoare a unor valori spirituale şi materiale unice prin specificul lor. Bucovinei este apreciata pentru numeroasele manastiri construite de fosti domnitori precum Stefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Petru Rares si Alexandru Lapusneanu fiecare avand ceva specific: Humor culoarea rosu, Voronet-albastru, Sucevita-verde si Moldovita-galben.
Vezi detalii ...
Masastirile si Bisericile pictate din Bucovina
Nordul Moldovei este plaiul incarcat de legende si istorie, muza pentru numerosi scriitori care i-au facut cunoscute locurile. Descris inegalabil si autentic de catre Ion Creanga, care a zugravit si portrete memorabile de moldoveni neaosi, acesta detine peisaje uimitoare si irepetabile.
Insa a devenit faimos si pentru numeroasele lacasuri de cult pe care le detine, unice in Europa datorita picturilor religioase deosebite. Bogatia spirituala a acestor locuri a dainuit de-a lungul timpului, oamenii de-aici descoperind importanta unei legaturi armonioase cu divinitatea.
Salba de manastiri pictate din Moldova pastreaza o lume nealterata de modernitatea exagerata a zilelor noastre. Dragostea pentru sfintele taine si credinta i-au indemnat pe localnici sa intretina expresivitatea artistica a acestor lacasuri de cult si sa le duca mai departe istoria. Oameni simpli si primitori, moldovenii sunt gata oricand sa va impartaseasca legendele locului si sa va ofere putin din bogatia lor sufleteasca. Punte intre trecut si viitor, mostenire pentru intregi generatii, manastirile pictate care au rezistat in fata expansiunii otomane sunt invaluite si astazi de rugaciuni si cantece inaltate spre cer.
Cetatea Sucevei, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional. Ansamblul arhitectonic medieval, alcătuit din castel şi ziduri de apărare, a fost consolidat şi completat în cadrul uni vast proiect cu finanţare în perioada 2011-2015, redându-i aspectul impunător, intrat în legendă, dar şi subtila strălucire princiară din trecut. În anul 2016 a fost realizată în Cetatea Sucevei prima expoziţie permanentă care ilustrează teme de mare interes pentru public, precum prima şi cea mai cuprinzătoare prezentare a armelor medievale din Moldova, a blazoanelor domnilor şi boierilor moldoveni din secolele XIV – XVII sau Tezaurul medieval al Moldovei.
▶️ Vezi detalii ...
Ceramica de Margineaeste deja o marcă binecunoscută în întreaga lume. Unicitatea ceramicii este dată de culoarea neagră rezultată în urma arderii, precum și de modelarea unor forme specifice tradiționale: oale mari, străchini, ulcele, ulcioare, platouri și obiecte de decor.
Turiștii pot urmări întregul proces de obținere a ceramicii: pregătirea lutului, prelucrarea la roata olarului, uscarea, decorarea și arderea ceramicii în cuptoare. Centru de ceramic neagră este aproape de mănăstirea Sucevița și poate fi vizitat de luni până sâmbătă, în intervalul orar 07:00-17:00.
Bucovina este, fara doar si poate, o zona in care bucatele traditionale sunt la ele acasa. Dintr-o zona de poveste, plina de istorie si cu peisaje unice, nu puteau lipsi preparatele culinare cu traditie, care formeaza astazi mostenirea culturala a bucovinenilor.
Se spune că iernile sunt cele mai frumoase aici, în Bucovina. Însă bucuria adevăratei Sărbători este, aici, Paștele. Sărbătorirea Sfintelor Paști este prilej de mare bucurie pentru bucovineni și începe cu mult înainte, o dată cu Duminica Floriilor. Sărbătoarea Floriilor este cunoscută în Bucovina sub denumirea de Duminica Stâlparilor, iar semnele din această zi sunt interpretate ca prevestiri pentru anul în curs. Se spune că după cum va fi timpul în ziua de Florii, aşa va fi şi în ziua de Paşti, iar dacă de Florii ies broaştele, atunci vara va fi frumoasă.
In ziua de Ajun, femeile obisnuiesc sa ascunda fusele de la furca de tors sau sa introduca o piatra in cuptor, crezand ca indeparteaza, in acest fel, serpii din preajma gospodariei. In dimineata aceleiasi zile se obisnuia, pana de curand, ca femeia sa iasa afara, cu mainile pline de aluat, sa mearga in livada si sa atinga fiecare pom zicand: „cum sunt mainile mele pline cu aluat, asa sa fie pomii incarcati cu rod la anul”.
Craciunul este un minunat prilej pentru infrumusetarea interioarelor taranesti, gospodinele punand, acum, sub stresini diverse plante aromate (ochisele, minta creata, busuioc, maghiran), plante ce raman expuse acolo o perioada indelungata din anul viitor.
Transmise pe cale orala din generatie in generatie, intr-o permanenta schimbare si innoire, atat ca functie cat si ca mod de realizare artistica, obiceiurile traditionale bucovinene legate de Anul Nou au ajuns pana in zilele noastre ca niste spectacole grandioase care concentreaza, ca si in trecut, atentia intregii colectivitati.
Revelionul (trecerea intr-un in anul nou) este considerat unul dintre cele mai favorabile momente pentru prognozarea vremii sau a recoltelor viitoare. Tot in noaptea de revelion se facea si calendarul din carbuni pentru aprecierea rodului la culturile din anul viitor.
details
Daca ajungeti in Bucovina, pe langa celebrele manastiri pictate, nu trebuie sa ratati o calatorie inedita cu Mocanita de la Moldovita – Hutulca, asa cum ii spun localnicii. Vechiul trenulet cu abur te va duce intr-o calatorie molcoma si de neuitat, in taramul de poveste al hutulilor, mandrii etnici ucraineni. E ca o incursiune in trecut, prin satele lor, cu case pitoresti, insirate de-a lungul raului Moldovita. La fiecare curba, la fiecare colt, sigur veti avea ceva de vazut si de fotografiat!
DA, Se poate plati pentru orice hotel din oferta noastra cu vouchere de vacanta pe suport de hartie(se vor trimite prin curier la agentia de turism) sau cu cardul de vacanta(Edenred, Sodexo sau Up Romania) direct pe site-ul nostru online. Detalii ...
Hotel Bradul Vatra Dornei, Hotel Dorna Vatra Dornei, Hotel Best Western Bucovina Gura Humorului, Pensiunea Casa Humor Gura Humor, La Conac Gura Humorului in Bucovina sunt cele mai apreciate hoteluri din Bucovina ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Bucovina.
Hotel Dorna, Hotel Best Western Bucovina, Pensiunea Casa Humor, Kaban Boutique Hotel sunt cele mai apreciate hoteluri din Bucovina ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Bucovina.
Hoteluri, pensiuni sau vile care au piscina: