🌸 Oferte cazare cu sau fara masa la cele mai buna tarife in Maramures
Maramures este considerat de multi sufletul satului tipic romanesc. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice, Maramures concentreaza tot ceea ce inseamna viata la tara. Vizitatorii acestor meleaguri au ocazia unica de a se intoarce in timp, de a fi martori ai unor vremuri si ai unei vieti mai simple.
Maramures este o destinatie unica, situata in inima Europei, care a pastrat cu mare grija cultura, traditiile si stilul de viata al taranului din vremuri trecute. Regiunea tine locul unui testament al traditionalului, al unei ere romantice a simplitatii si a valorilor morale despre care in zilele noastre doar citim sau auzim de la bunicii nostri.
vezi mai mult
Maramuresul sau „pamantul lemnului” este o destinatie de calatorie pe care ar trebui sa o vizitati cel putin o data in viata. Situata in nordul extrem al tarii, la granita cu Ucraina, aceasta regiune este cea mai renumita pentru arhitectura sa autentica din lemn, reflectata in mod viu in bisericile sale din lemn, portile masive din lemn si casele traditionale.
„Tara lemnului” este un loc minunat de vizitat daca doriti sa va bucurati de o vacanta activa. Mersul pe jos, ciclismul si drumetia sunt cele mai bune modalitati de a vizita Maramuresul. Veti gasi multe locuri de vizitat in Maramures si experiente noi pe care sa le incercati in fiecare zi.
Cel mai bun moment pentru a vizita Maramuresul este incepand din luna aprilie pana la sfarsitul lunii octombrie, insa si iarna are un farmec aparte, mai ales daca iti place sa schiezi.
vezi detalii ...
Maramureș găsești aproape 100 de biserici din lemn, construite încă din secolul al XVII-lea, cu diferite particularități arhitecturale în funcție de regiune și de epoca din care datează. Indiferent cât e de semnificativă (sau nu) religia în viața noastră, bisericile sunt un obiectiv important de vizita în Maramureș, fiind un aspect cultural definitoriu.
Bisericile tipic mamamureșene au turn înalt, robust și acoperiș masiv. Majoritatea sunt destul de mici la interior și cam întunecoase. În mod tradițional sunt decorate la interior de pictori naivi, reprezentanți ai comunității locale a vremii. Obiceiul construirii bisericilor din lemn în Maramureș vine din vremea imperiului austro-ungar și a catolicismului, când în zonă nu era permisă ridicarea de biserici ortodoxe din piatră.
Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.
Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist. S-a făcut ipoteza că Stan Ioan Pătraș s-ar fi inspirat din cultura dacilor, despre care, de la Ovid Densușianu încoace, se predă că socoteau moartea ca un eveniment vesel. Din 1935 datează primul epitaf, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică și o atracție turistică.
▶️ Vezi detalii ...
Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei este realizat şi administrat de Fundaţia Academia Civică. ”Cea mai mare victorie a comunismului – o victorie relevată dramatic abia după 1989 – a fost crearea omului fără memorie, a omului nou cu creierul spălat, care nu trebuie să-şi amintească nici ce a fost, nici ce a avut, nici ce a făcut înainte de comunism.
Realizarea Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei este o formă de contracarare a acestei victorii, un mijloc de resuscitare a memoriei colective.
Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România.
Lacul Albastru este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN, situat în județul Maramureș, pe teritoriul administrativ al orașului Baia Sprie.
Mâncarea tradițională este una dintre cărțile de vizită ale Maramureșului. Chiar dacă nu este una spectaculoasă în ceea ce privește aspectul și varietatea, contribuie la experiența unică pe care o trăiești aici.
Ceea ce trebuie să știi este că mâncarea pe care o găsești aici nu se diferențează față de alte regiuni precum folclorul. Așadar este asemănătoarea cu mâncarea din regiunile folclorice învecinate ale Transilvaniei. De asemenea nu trebuie trecute cu vederea influențele celorlalte etnii, ucrainene, ungurești și nemțești care odată cu trecerea timpului au influențat buătăria locală. Cu toate acestea mâncarea maramureșeană impresionează prin gustul autentic, prin ingredientele naturale folosite și combinațiile care adesea te uimesc. Chiar dacă maramureșenii au preluat în timp rețete din alte zone, le-au adaptat. Varietatea cea mai mare o găsiți la ciorbe. Aici locuitorii acestor meleaguri au dat frău liber imaginației, limita fiind dată doar de ingredientele disponibile
Peștera și izbucul Izvorul Albastru al Izei este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN, situată în județul Maramureș, pe teritoriul administrativ al comunei Săcel.
Aria naturală se află în partea estică a Munților Rodnei (parte din gruparea nordică a Carpaților Orientali), pe versantul sudic al Muntelui Măgura, în extremitatea sud estică a județului Maramureș (aproape de limita teritorială cu județul Bistrița-Năsăud), în partea estică a satului Săcel.
Mocănița este denumirea generică dată unui tren de linie îngustă, care circulă în regiunile de munte. Mocănița de pe Valea Vaserului este cunoscută în întreaga lume ca fiind ultima cale ferată forestieră cu ecartament îngust, care funcţionează cu locomotive cu abur, alimentate cu lemn și cărbuni.
Calea ferată forestieră Vișeu de Sus, cunoscută mai ales sub numele de Mocănița de pe Valea Vaserului este exploatată atât forestier, cât și turistic, fiind clasată ca monument istoric.
DA, Se poate plati pentru orice hotel din oferta noastra cu vouchere de vacanta pe suport de hartie(se vor trimite prin curier la agentia de turism) sau cu cardul de vacanta(Edenred, Sodexo sau Up Romania) direct pe site-ul nostru online. Detalii vouchere ...
Maramuresul ofera multe destinatii pe care merita sale vizitati iar cazarea in hoteluri, pensiuni sau vile iar noi le vom prezenta pe cele mai cautate: