Carciun Bucovina 2024
Hotel Dorna Vatra Dornei este locul unde confortul dumneavoastra este asigurat de cele mai bune servicii si facilitati si unde va puteti bucura de o ambianta calda, relaxanta si rafinata, indiferent ca sunteti intr-o excursie sau din motive de afaceri. Este pozitionat la baza partiei Parc.
Structura de cazare
Hotel Dorna Vatra Dornei are o capacitate de 40 locuri de cazare structurate in diferite tipuri de cazare, respectiv:
Restaurant
Hotel Dorna Vatra Dornei are restaurant propriu la parterul hotelului Dorna, cu capacitate de 140 locuri va asteapta sa serviti bunatatiile casei preparate cu pasiune si tandrete. Atmosfera distinsa, elegant, rafinamentul mancarurilor si bauturilor, locatie accesibila, design relaxant, sunt doar cateva din motivele pentru care va invitam sa ne pasiti pragul. Locatia ideala pentru o masa memorabilia, care sa va satisfaca cele mai exigent cerinte gastronomic.
Observatii
Accesul gratuit la piscina (intre orele 10.00 - 21.00), sauna, sala de fitness si jacuzzi. La receptia hotelului se achita taxa hoteliera.
Facilitati copii:
Fitness/Wellness/sport:
FACILITATI
Acces la Centru spa, zilnic intre orele 10:00 - 22:00 cu programare:
Al treilea adult se cazeaza doar in apartament, pe canapea extensibila:
Datinile de Craciun sunt pregatite cu mult inainte, odata cu Postul Craciunului (15 noiembrie), cand incep sa se constituie cetele de colindatori si se invata colindele ce vor fi rostite in timpul marii sarbatori.
In Bucovina, colindatul este nu numai o datina ci, prin modul de organizare, a devenit o adevarata institutie, cu legi si reguli specifice.
Copiii si tinerii se intrunesc, din timp, in grupuri de cate 6 persoane, pentru alcatuirea viitoarelor cete, selectia facandu-se in functie de categoria sociala, afinitatile personale, calitatile morale sau gradele de rudenie.
Tot din timp se alege si conducatorul cetei – numit vataf, calfa sau turc – ce trebuie sa fie un bun organizator, sa aiba autoritate asupra tinerilor, sa aiba o conduita morala ireprosabila si sa fie un bun dansator.