oferte cazare in Delta Dunarii, excursii cu autocarul in Delta Dunarii
Delta Dunarii - unul din cele mai frumoase si originale tinuturi turistice din Romania. Dunarea, izvorand din Germania, adunand afluentii din zece tari si traversand patru capitale, dupa un traseu de 2860 Km, formeaza la varsarea sa in Marea Neagra o delta. Raportata la Romania, Delta Dunarii este situata in SE tarii, avand forma lirma literei grecesti "A" (delta) si fiind limitata la SV de pod. Dobrogei, la N trece peste granita cu Ucraina, iar la E cu Marea Neagra.
Delta Dunarii este traversata de paralela de 45° lat N si de maridianul de 29° long. E. Suprafata sa, impreuna cu complexul lagunar Rasim-Sinoe este de 5050 Km, din care 732 Km apartin Ucrainei.
Delta Dunarii propriu-zisa are o suprafata de 2.540 Km, suprafata ce creste anual cu 40 m, datorita celor 67 milioane tone de aluviuni depuse de catre fluviu.
Cel mai tanar pamant al tarii, Delta Dunarii potrivit oamenilor de stiinta isi are originile in urma cu aproximativ 13.000 de ani.
vezi detalii ...
Bratul Chilia - din nord, desparte Romania de Ucraina. Traseul vaselor care pleaca de la Tulcea isi are capatul in satul de lipoveni Periprava (loc in care a existat o asezare dacica si, fapt mai putin laudabil, o inchisoare comunista notorie), de pe Grindul Letea.
Bratul Sf Gheorghe - bratul sudic Sf. Gheorghe se desparte de Bratul Sulina la cativa kilometri est de Tulcea. Vasele strabat canalul de trei ori pe saptamana, terminandu-si cursa in satul pescaresc Sf. Gheorghe, de la gura fluviului.
La varsare formeaza o acumulare de nisip sub forma unor insule, Sacalinul Mic si Sacalinul Mare. Din bratul Sfantul Gheorghe se desprind spre sud canalele Dranov si Dunavat, prin care se realizeaza legatura cu laguna Razim.
Localitati de-a lungul bratului: Mahmudia, Uzlina, Sfantu Gheorghe.
Sulina - orasul de coasta Sulina are un trecut maret. Din 1856 pana in 1938, aici si-a avut sediul Comisia Europeana a Dunarii de Jos, infiintata pentru a proteja interesele tuturor tarilor traversate de fluviul Dunarea. In consecinta, satul pescaresc s-a dezvoltat rapid, devenind un oras agitat si cosmopolit cu 40.000 de locuitori.
Farul din Sulina - prezentare si imagini Reper intern al orasului Sulina, farul este situat la 2,5 km distanta de malul actual al Marii Negre. Constructia acestui far a fost stabilita dupa infiintarea Comisiei Europene a Dunarii, prin "Actul public privind navigatia la Dunare", emis la 2 noiembrie 1865 la Galati. Planurile si constructia acestui obiectiv, au fost realizate de catre inginerii englezi Ch. Hartley si M. Engelhardt care au participat, de asemenea si la realizarea planurilor de construire a canalului navigabil precum si cele de intretinere permanenta a bratului Sulina.
Cazare in Sulina
Cetatea Romana de la Halmyris
Cetatea romană de la Halmyris se găsește pe teritoriul actualei localități Murighiol, județul Tulcea, la 2 km SE de sat și 200 m N de șoseaua Murighiol - Dunavățul de Sus, 1,5 km S de brațul Sfântul Gheorge. Zona are dovezi de locuire încă din perioada preromană, în apropierea cetății romane fiind identificată și cercetată o necropolă getică. Cercetările arheologice de amploare au început în 1981, continuînd și astăzi.Cetatea are o formă trapezoidală cu latura mică spre nord. În sistemul defensiv sunt incluse 15 turnuri și valul de apărare. Lângă cetate se găsește așezarea civilă de epocă romană, atestată printr-o inscripție (unicat în Imperiul Roman) care menționează "satul mariarilor", aparținători flotei dunărene Classis Flavia Moesica. Tot la Halmyris, în cripta basilicii, au fost descoperite moaștele celor mai vechi martiri creștini atestați în Dobrogea, Epictet și Astion. Cetatea a continuat sa funcționeze până la începutul secolului al VII-lea d. Hr.
Cetatea Greco - Romana Argamum - Cercetările arheologice desfaşurate aici în anii 1926 - 1932 şi din 1965 fară întrerupere au permis dezvelirea unor importante monumente şi schiţarea istoriei cetăţii pentru cele mai bine de 12 secole de existenţă. Cetatea, prima localitate de pe teritoriul de astăzi al României menţionată într-un izvor antic (Hecataios, Periegesis), a fost întemeiată la mijlocul sec. VII a.Chr. de către grecii din Asia Mică cu cel puţin o generaţie înaintea cetăţii Istros / Histria, într-o zonă cu urme de locuire din epoca bronzului şi din prima epocă a fierului.
Grindul Letea - aceasta insula formata doar din nisip adaposteste o varietate uimitoare de flora si fauna, inclusiv paduri batrane de foioase in care prospera doua specii de stejar iubitoare de sol nisipos. Unii copaci au varsta de 400 de ani. ARBDD le ofera turistilor trei trasee pe Grindul Letea. Fiecare dintre ele leaga cele cinci sate ale grindului si traverseaza diferite habitate de fauna;
Manastirea Halmyris - Murighiol - prezentare si imagini Nimic din ceea ce se poate vedea astazi in aceste locuri nu tradeaza existenta comorilor nepretuite care au stat ascunse aici. Pamant arid, vegetatie salbatica, maracini, scaieti, praf abundent, arsita, desert cat vezi cu ochii. Locuri uitate de lume, dar nu si de Dumnezeu care-si ascunde cu grija darurile pazite prin Harul Sau si le scoate la iveala atunci cand, din credinta celor care vor sa se foloseasca de ele, izvorasc fapte bineplacute Lui: se inalta o Troita, se infiinteaza o Manastire, se ridica o Catedrala - cea mai mare a Dobrogei - se organizeaza procesiuni si pelerinaje.
Credinciosii vin in aceasta oaza duhovniceasca mai ales la praznicul din zilele de 7 si 8 iulie. Sfintii Mucenici ne cheama sa ne rugam impreuna cu ei. Dar pana sa ajungem la locul de intalnire, strabatem cu autocarele distanta Tulcea - Murighiol, intonand cantari ortodoxe. Bucuria tulcenilor si a altor pelerini isi face cunoscuta prezenta. Raclele cu moastele sfintilor mucenici sunt intampinate la Troita din localitatea Murighiol.
Lacul Saraturi se afla in rezervatia naturala Saraturi, aflata in vecinatatea comunei Murighiol, o localitate situata la 28 de km de Tulcea, la sud de bratul Sf. Gheorghe, pe tarmul de sud-vest al lacului cu acelasi nume. Lacul Murighiol inseamna “Lacul violet” in limba turca, denumire ce provine de la culoarea apelor bogate in saruri si cu namol mineralizat. Comuna Murighiol este vizitata si de turisti in scopuri terapeutice nu numai pentru frumusetea peisajului, linistea zonei si pasiunea pentru pescuit. Insula Popina este situata pe Lacul Razim, avand o natura calcaroasa si o suprafata de cca 102,5 ha si o inaltime maxima de 47 m, a fost declarata rezervatie naturala.
Pentru toate hotelurile afisate in site acceptam plata cu tickete de vacanta sau card de tickete de vacanta. Mai multe detalii ...
In Delta Dunarii sunt multe unitati de cazare care va pot face placuta sedera insa cele mai cautate sunt:
Puflene Resort Murighiol;
Lebada Luxury Resort Spa;
Complex Green Village;
Delta Palace;
Pensiunea Rio Divino;
Hotel Delta