INFORMARE CALATORII

Citeste conditiile complete cu privire la aplicarea masurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din tarile/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat (Lista Galbena), conform Hotararii C.N.S.U nr. 9/11.02.2021. CLIK AICI

Informare condiții de călătorie în BULGARIA

Începând cu data de 1 mai 2021, intrarea în Bulgaria este permisă cetățenilor români cu condiția prezentării unuia dintre următoarele documente:

a) un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19. Schema de vaccinare se consideră a fi îndeplinită prin efectuarea numărului corespunzător de doze de vaccin împotriva COVID-19, conform anexei I din ordinul Ministrului Sănătății BG (https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/29/zabrana_vlizane_bg_29_04_2021-9.pdf) și trecerea unui termen de 14 zile de la data efectuării ultimei doze.

Documentul trebuie să conțină numele persoanei, (scris cu caractere latine, conform documentului de identitate cu care călătorește), data nașterii, datele la care au fost efectuate dozele de vaccin, denumirea comercială și numărul de identificare a lotului vaccinului efectuat, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent și denumirea organului competent care a eliberat documentul.

b) (pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat) un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, conform anexei II din ordinul Ministrului Sănătății BG (https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/29/zabrana_vlizane_bg_29_04_2021-9.pdf), efectuat cu maximum 180 de zile și minimum 15 zile înainte, conform datei efectuării testării înscrise în document.

Documentul (rezultatul testului PCR sau rapid antigen) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (în conformitate cu documentul de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adresă sau alte date de contact), data la care a fost efectuată testarea PCR sau test rapid antigen pentru COVID-19, înscrise cu caractere latine („PCR” sau „RAT”) și rezultat pozitiv (“Positive”), care să permită interpretarea documentului.

c) un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19 conform anexei II din ordinul Ministrului Sănătății BG (https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/29/zabrana_vlizane_bg_29_04_2021-9.pdf), efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, considerate de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR sau test rapid antigen dintre cele arătate în anexa 2) și rezultatul negativ (“Negative”) care să permită interpretarea documentului.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unuia dintre documentele menționate anterior următoarele categorii de persoane:

- conducătorii de autocar, care efectuează transport internațional de pasageri; conducătorii camioanelor care efectuează sau finalizează transport internațional de mărfuri, la intrarea pe teritoriul Bulgariei;

- membrii echipajelor navale și persoanele angajate în întreținerea navelor, care, la intrarea pe teritoriul Bulgariei, sunt în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu; membrii echipajelor aeronavelor, care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Bulgariei și personalul tehnic asimilat;

- lucrătorii transfrontalieri (persoanele care locuiesc în Bulgaria și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână către un stat membru al Uniunii Europene, Turcia, Serbia sau Macedonia de Nord, cu scopul îndeplinirii activității ca angajat sau liber profesionist, precum și persoanele care locuiesc în statele menționate și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână către Bulgaria, în scopul îndeplinirii activității, ca angajat sau liber profesionist;

- elevii și studenții care locuiesc în Grecia, Turcia, Serbia, Macedonia de Nord și România și care călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Bulgaria în scopuri educaționale, precum și elevii și studenții care locuiesc în Bulgaria și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Grecia, Turcia, Serbia, Macedonia de Nord și România în scopuri educaționale;

- persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria.

Informare condiții de călătorie în EGIPT

INFORMARE OFICIALĂ CĂLĂTORII EGIPT

- Autoritățile din Egipt solicită completarea OBLIGATORIE a formularului de localizare a pasagerilor (PLF). Acest formular trebuie completat de fiecare persoana in parte. In cazul turistilor minori, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate. Link formular

- Începând cu luna septembrie 2020, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei. Această măsură se aplică și pasagerilor aflați în tranzit pe aeroporturile din Republica Arabă Egipt, chiar dacă destinația finală nu impune prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

- Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR, efectuat de către un laborator specializat, autentificat prin ștampilă, fără a fi aplicate pe document corecții și/sau modificări. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorităților egiptene trebuie să cuprindă data și ora recoltării probei biologice și să fie tradus în limba engleză sau arabă, cu mențiunea NEGATIVE.

- Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu există alte categorii de persoane exceptate.

- La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la data de 30 Aprilie 2021). Incepand cu data de 01.05.2021, se plateste viza (25 $/persoana). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.

- În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).

Informare condiții de călătorie în TUNISIA

INFORMARE OFICIALĂ CĂLĂTORII TUNISIA RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

1. Cetățenii români care au rezidența sau domiciliul în Tunisia, inclusiv cei care se întorc din deplasări de scurtă durată (mai puțin de cinci zile), trebuie să respecte următoarele condiții la revenirea pe teritoriul tunisian:

- Obligativitatea efectuării unui test tip RT-PCR al cărui rezultat trebuie să fie negativ și care să nu depășească 72 de ore de la înregistrarea călătoriei. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la efectuarea testului tip RT-PCR.

- Pasagerii care sosesc în Tunisia vor sta înautoizolare cinci zile la domiciliu/adresa de reședință și vor efectua un al doilea test tip RT-PCR după cinci zile de la sosirea pe teritoriul tunisian. Dacă rezultatul testului PCR este negativ, perioada de autoizolare se încheie.

2. Cetățenii români care călătoresc în Tunisia în scop turistic trebuie să aibă în vedere următoarele:

- Cetățenii români care ajung pe teritoriul tunisian în cadrul unei călătorii rezervate printr-o agenție de turism, care implică preluarea organizată de la aeroport către hotel, sunt exceptați de la măsura carantinei obligatorii de cinci zile, având obligația de a prezenta un test PCR negativ.

- Această excepție se aplică turiștilor care ajung în grup organizat în Tunisia, fie prin intermediul unui zbor de tip charter, fie cu zboruri normale, dacă biletul de avion a fost achiziționat prin intermediul unei agenții de turism.

- Totodată, se menține obligativitatea ca turiștii să rămână în grup compact, iar în cazul părăsirii grupului organizat, va fi necesar un al doilea test tip PCR negativ, efectuat în a cincea zi de la sosire.

- Costul testului PCR va fi suportat de turiști, iar prețul acestuia se ridică la aproximativ 60 de euro.

Atenție! Autoritățile tunisiene mențin suspendarea curselor aeriene și maritime către și dinspre statele care au înregistrat apariția și răspândirea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, respectiv Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

3. Formularul de sănătate și formularul de angajament: Toți pasagerii care sosesc în Tunisia trebuie să completeze, înainte de data zborului, declarația de sănătate și formularul de angajament (disponibile pe pagina de internet: https://app.e7mi.tn), să le tipărească și să le semneze. Cele două documente (formularul de sănătate și formularul de intrare) se predau Serviciului de sănătate publică de la punctele de control.

4. Pe toată durata călătoriei, se impune respectarea măsurilor de prevenție și, în special, a celor referitoare la distanțarea fizică și purtarea măștii de protecție.

Informare condiții de călătorie în TURCIA

INFORMARE OFICIALĂ CĂLĂTORII TURCIA

- Începând cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia au obligația de a completa formularul de intrare de pe portalul https://register.health.gov.tr/, cu maxim 72 ore înaintea îmbarcării. Formularul va fi prezentat la îmbarcare în format fizic (printat) sau electronic (pe telefonul mobil).

Ulterior completării formularului va fi emis codul HES, în baza căruia călătorii vor putea avea acces la transportul intern și cazare. În situația în care pasagerii nu au completat anterior călătoriei formularul sus-menționat, aceștia vor fi sprijiniți de către reprezentanții companiei aeriene pentru completarea acestuia. Este necesară completarea formularului de intrare în Turcia indiferent de modalitatea de transport utilizată, rutieră, aeriană sau navală. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar.

- Începând cu data de 28 decembrie 2020, persoanele care sosesc în Republica Turcia pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia. Persoanelor care nu prezintă testul negativ tip PCR nu li se va permite îmbarcarea în aeronavele care au ca destinaţie Republica Turcia. De asemenea, începând cu data de 30 decembrie 2020, obligația prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, se aplică și persoanelor care intenționează să intre în acest stat pe cale rutieră, feroviară sau maritimă.

- Începând cu data de 31 decembrie 2020, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care vor efectua tranzit aeroportuar (pe cale aeriană) pe teritoriul Republicii Turcia sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, cu condiția rămânerii în zona liberă a aeroportului. Această derogare nu se aplică persoanelor care schimbă aeroportul (ex. aeroportul Sabiha Gökcen cu aeroportul Istanbul sau invers).

- Cu excepția membrilor personalului navigant, șoferilor de tir, transportatorilor, marinarilor și a copiilor cu vârsta de sub 6 ani, toate persoanele care tranzitează Republica Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă trebuie să prezinte autorităților vamale turce, la intrarea în țară, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Turcia.

- Măsura obligativității prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către toate categoriile de persoane menționate anterior a fost prelungită de autoritățile turce până la data de 30.05.2021, inclusiv. Atenţie! În contextul pandemiei de COVID-19, operatorul local de check-in/handling din Aeroportul Internațional Istanbul solicită tuturor călătorilor, inclusiv celor aflați în tranzit (îmbarcaţi şi de pe alte aeroporturi din Turcia), testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pentru a li se permite îmbarcarea către România.

- În situația în care persoanele care intenționează să călătorească pe cale rutieră, feroviară și maritimă, inclusiv cele aflate în tranzit, nu sunt în măsură să prezinte rezultatul testului (conform solicitării adresate de către autorități), aceștia pot intra pe teritoriul Republicii Turcia, cu mențiunea că li se va aplica măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile, la adresa de cazare declarată (locuință, hotel etc.), urmând ca în a 7-a zi să se deplaseze pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2. Dacă rezultatul testului efectuat este negativ, persoanele în cauză vor putea ieşi din carantină.

- Persoanele care vor intra în Republica Turcia pe cale rutieră, feroviară și maritimă, inclusiv cele aflate în tranzit, care nu vor prezenta rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 și care nu dețin un loc de cazare (locuință, hotel etc.) unde să poată efectua perioada de carantină prevăzută de lege, vor fi redirecționate pentru efectuarea carantinei instituționalizate, timp de 10 zile, în centre special amenajate aparținând Direcțiilor de Sănătate Publică, în funcție de locurile disponibile. În a 7-a zi de carantină, persoanele se pot deplasa pentru a efectua un test PCR, iar dacă rezultatul este negativ, măsura carantinei se suspendă.

- Persoanele care, în ultimele 10 zile anterioare sosirii în Republica Turcia, s-au aflat în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Danemarca, sunt obligate să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore de la data intrării în Republica Turcia și au obligația de a intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile, la adresa de domiciliu declarată (locuință, hotel etc.). În situația în care respectivele persoane nu dețin un loc de cazare (locuință, hotel etc.) unde să poată efectua carantina prevăzută de lege, vor fi redirecționate pentru efectuarea carantinei instituționalizate în centre special amenajate, care aparțin Direcțiilor de Sănătate Publică. În a 7-a zi de carantină, persoanele se pot deplasa pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. În măsura în care rezultatul testului efectuat este negativ, aceștia pot ieși din carantină.

Informare condiții de călătorie în GRECIA

INFORMARE OFICIALĂ CĂLĂTORII GRECIA

• Din cauza situației epidemiologice actuale, autoritățile elene au anunțat prelungirea regimului de carantină totală (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene până la data de 10.05.2021, noi măsuri urmând a fi anunțate în funcție de evoluțiile situației epidemiologice. Se mențin toate măsurile de prevenție și de izolare socială aflate în vigoare.

• Cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, statelor membre ale Acordului Schengen, Emiratelor Arabe Unite, Israel, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Federației Ruse, Serbiei, Statelor Unite ale Americii sau persoanele care au rezidența permanentă în aceste state pot intra pe teritoriul elen pe cale rutieră - prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas și Makaza-Nymphaea (accesul prin cele două puncte de trecere a frontierei fiind posibil în intervalul 07:00-23:00) și pe cale aeriană, prin orice aeroport, intrarea fiind permisă numai cu prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen, sau cu prezentarea unei dovezi care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.

• De asemenea, este necesară completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

• Rămâne în vigoare măsura efectuării în mod aleatoriu, de către autoritățile elene, a unor teste rapide la punctele de control a trecerii frontierei.

• Toate persoanele, cu excepția cetățenilor și persoanelor care au rezidența permanentă în statele membre ale Uniunii Europene, statele membre ale Acordului Schengen, Australia, Republica Coreea, Emiratele Arabe Unite, Federația Rusă, Israel, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Statele Unite ale Americii, Singapore și Thailanda care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă), până la data de 15.05.2021, sunt supuse măsurii de autoizolare la locul de domiciliu/reședință pentru o perioadă de 7 zile. Persoanele care sosesc în Republica Elenă pentru o ședere cu o durată mai mică de 7 zile și care nu sunt incluse în categoria menționată mai sus, trebuie să rămână în autoizolare pe întreaga perioadă în care se află pe teritoriul elen.

În perioada 19.04.2021- 15.05.2021, intrarea pe teritoriul Republicii Elene prin punctele de trecere a frontierei Promachonas și Nympheae se poate efectua în următoarele condiții (în intervalul orar 07:00-23:00):

- prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, de un laborator atestat de autoritatea națională competentă;

- Certificatul cu rezultatul negativ al testării (redactat în limba engleză) trebuie să conțină numele, prenumele, numărul pașaportului sau cărții de identitate a persoanei testate;

- sau prezentarea dovezii de efectuare a unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la rapel. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie redactat în limba engleză;

- Obținerea unui rezultat negativ la testarea rapidă pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 care se efectuează în punctul de trecere a frontierei terestre de către unitățile mobile ale Secretariatului General de Protecție Civilă şi ale Organizaţiei Naţionale de Sănătate Publică (EODY). Accesul va fi permis numai persoanelor care vor obţine un rezultat negativ al testului (rezultatul se eliberează pe loc);

- prezentarea formularului PLF (Passenger Locator Form), cu cod QR, acesta fiind considerat un document necesar pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene, pe orice cale de acces (se completează pe pagina de internet http://travel.gov.gr). Rămân în vigoare toate celelalte măsuri adoptate până în prezent.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

• Circulația prin punctele de trecere a frontierei terestre a Republicii Elene este condiționată de restricțiile impuse de instituirea stării de carantină/lockdown până la data de 10.05.2021, cu mențiunea expresă că acestea pot fi modificate oricând, fără niciun preaviz, în situația creșterii numărului persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

• Accesul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas va fi permis numai persoanelor care la intrarea pe teritoriul elen prezintă: rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau dovada de efectuare a unui vaccin autorizat pentru COVID-19 (redactată în limba engleză), cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la rapel, formularul PLF – Passenger Locator Form completat cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de proveniență și care vor obţine un rezultat negativ al testului aleatoriu efectuat la frontieră (rezultatul se eliberează pe loc).

• Măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu se aplică în cazul minorilor cu vârsta de până în 5 ani.

• Testele moleculare cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie obligatoriu redactate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și numărul/seria documentului de călătorie ce va fi prezentat în momentul controlului în punctul de trecere a frontierei (pașaport sau carte de identitate). Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene.

• Prezentarea unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude procedura testării în punctul de trecere a frontierei și nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form și prezentarea codului QR.

• Nerespectarea obligației de a completa acest formular este sancționată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare.

Informare condiții de călătorie în ZANZIBAR

INFORMARE OFICIALĂ CĂLĂTORII ZANZIBAR

- Începând cu luna august 2020, toți pasagerii, străini sau rezidenți, care sosesc sau pleacă în/din Tanzania vor fi supuși unei verificări amănunțite COVID-19 si vor trebui sa completeze un formular disponibil pe pagina de internet: https://afyamsafiri.moh.go.tz/. Persoanele care sosesc în acest stat trebuie să completeze formularul cu cel puțin 24 de ore anterior intrării în Tanzania.

- Începând cu data de 4 mai 2021, toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, trebuie să prezinte la intrarea în Tanzania un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în acest stat.

- Toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, care sosesc în Tanzania sau părăsesc acest stat vor fi testați, pe cheltuială proprie, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (test rapid, costul acestuia fiind de 25 USD), inclusiv pasagerii care sosesc din state în care se înregistrează un număr ridicat al cazurilor de COVID-19 sau sunt în tranzit spre alte destinații.Toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, care sosesc în Tanzania din state în care se înregistrează un număr ridicat al cazurilor de infectare cu noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2 sau cei care au călătorit în statele respective în ultimele 14 zile, vor fi supuși unui test rapid și vor intra in carantină obligatorie pentru o perioadă de 14 zile, pe cheltuială proprie.

- Membrii echipajelor de transport aerian vor prezenta, obligatoriu, un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la sosirea și plecarea din Tanzania. Cetățenii români care intenționează să călătorească în Tanzania sunt sfătuiți să solicite informații suplimentare privind condițiile de intrare și ieșire în această țară de la companiile aeriene.

Solicita oferta