INFORMARE CALATORII

Citeste conditiile complete cu privire la aplicarea masurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din tarile/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat (Lista Galbena), conform Hotararii C.N.S.U nr. 9/11.02.2021. CLIK AICI

Informare condi╚Ťii de c─âl─âtorie ├«n BULGARIA

Începând cu data de 1 mai 2021, intrarea în Bulgaria este permis─â cet─â╚Ťenilor români cu condi╚Ťia prezent─ârii unuia dintre urm─âtoarele documente:

a) un document care atest─â finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19. Schema de vaccinare se consider─â a fi îndeplinit─â prin efectuarea num─ârului corespunz─âtor de doze de vaccin împotriva COVID-19, conform anexei I din ordinul Ministrului S─ân─ât─â╚Ťii BG (https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/29/zabrana_vlizane_bg_29_04_2021-9.pdf) ╚Öi trecerea unui termen de 14 zile de la data efectu─ârii ultimei doze.

Documentul trebuie s─â con╚Ťin─â numele persoanei, (scris cu caractere latine, conform documentului de identitate cu care c─âl─âtore╚Öte), data na╚Öterii, datele la care au fost efectuate dozele de vaccin, denumirea comercial─â ╚Öi num─ârul de identificare a lotului vaccinului efectuat, denumirea produc─âtorului/posesorului licen╚Ťei de utilizare, statul emitent ╚Öi denumirea organului competent care a eliberat documentul.

b) (pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 ╚Öi s-au vindecat) un document care atest─â un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, conform anexei II din ordinul Ministrului S─ân─ât─â╚Ťii BG (https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/29/zabrana_vlizane_bg_29_04_2021-9.pdf), efectuat cu maximum 180 de zile ╚Öi minimum 15 zile înainte, conform datei efectu─ârii test─ârii înscrise în document.

Documentul (rezultatul testului PCR sau rapid antigen) trebuie s─â con╚Ťin─â numele ╚Öi prenumele persoanei (în conformitate cu documentul de identitate cu care c─âl─âtore╚Öte), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adres─â sau alte date de contact), data la care a fost efectuat─â testarea PCR sau test rapid antigen pentru COVID-19, înscrise cu caractere latine („PCR” sau „RAT”) ╚Öi rezultat pozitiv (“Positive”), care s─â permit─â interpretarea documentului.

c) un document care atest─â un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19 conform anexei II din ordinul Ministrului S─ân─ât─â╚Ťii BG (https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/29/zabrana_vlizane_bg_29_04_2021-9.pdf), efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, considerate de la data efectu─ârii test─ârii, înscris─â în documentul respectiv.

Documentul care atest─â rezultatul negativ al test─ârii trebuie s─â con╚Ťin─â numele ╚Öi prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care c─âl─âtore╚Öte), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectu─ârii test─ârii, metoda test─ârii, înscris─â cu caractere latine (PCR sau test rapid antigen dintre cele ar─âtate în anexa 2) ╚Öi rezultatul negativ (“Negative”) care s─â permit─â interpretarea documentului.

Sunt exceptate de la m─âsura obligatorie a prezent─ârii unuia dintre documentele men╚Ťionate anterior urm─âtoarele categorii de persoane:

- conduc─âtorii de autocar, care efectueaz─â transport interna╚Ťional de pasageri; conduc─âtorii camioanelor care efectueaz─â sau finalizeaz─â transport interna╚Ťional de m─ârfuri, la intrarea pe teritoriul Bulgariei;

- membrii echipajelor navale ╚Öi persoanele angajate în între╚Ťinerea navelor, care, la intrarea pe teritoriul Bulgariei, sunt în îndeplinirea atribu╚Ťiilor de serviciu; membrii echipajelor aeronavelor, care efectueaz─â zboruri de la ╚Öi c─âtre aeroporturi publice pe teritoriul Bulgariei ╚Öi personalul tehnic asimilat;

- lucr─âtorii transfrontalieri (persoanele care locuiesc în Bulgaria ╚Öi c─âl─âtoresc zilnic sau cel pu╚Ťin o dat─â pe s─âpt─âmân─â c─âtre un stat membru al Uniunii Europene, Turcia, Serbia sau Macedonia de Nord, cu scopul îndeplinirii activit─â╚Ťii ca angajat sau liber profesionist, precum ╚Öi persoanele care locuiesc în statele men╚Ťionate ╚Öi c─âl─âtoresc zilnic sau cel pu╚Ťin o dat─â pe s─âpt─âmân─â c─âtre Bulgaria, în scopul îndeplinirii activit─â╚Ťii, ca angajat sau liber profesionist;

- elevii ╚Öi studen╚Ťii care locuiesc în Grecia, Turcia, Serbia, Macedonia de Nord ╚Öi România ╚Öi care c─âl─âtoresc zilnic sau cel pu╚Ťin o dat─â pe s─âpt─âmân─â în Bulgaria în scopuri educa╚Ťionale, precum ╚Öi elevii ╚Öi studen╚Ťii care locuiesc în Bulgaria ╚Öi c─âl─âtoresc zilnic sau cel pu╚Ťin o dat─â pe s─âpt─âmân─â în Grecia, Turcia, Serbia, Macedonia de Nord ╚Öi România în scopuri educa╚Ťionale;

- persoanele care tranziteaz─â teritoriul Republicii Bulgaria.

Informare condi╚Ťii de c─âl─âtorie ├«n EGIPT

INFORMARE OFICIAL─é C─éL─éTORII EGIPT

- Autorit─â╚Ťile din Egipt solicit─â completarea OBLIGATORIE a formularului de localizare a pasagerilor (PLF). Acest formular trebuie completat de fiecare persoana in parte. In cazul turistilor minori, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate. Link formular

- Începând cu luna septembrie 2020, to╚Ťi pasagerii curselor aeriene care intr─â în Republica Arab─â Egipt, prin orice aeroport, trebuie s─â prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior c─âl─âtoriei. Aceast─â m─âsur─â se aplic─â ╚Öi pasagerilor afla╚Ťi în tranzit pe aeroporturile din Republica Arab─â Egipt, chiar dac─â destina╚Ťia final─â nu impune prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2.

- Este necesar ca testul s─â fie de tipul RT-PCR, efectuat de c─âtre un laborator specializat, autentificat prin ╚Ötampil─â, f─âr─â a fi aplicate pe document corec╚Ťii ╚Öi/sau modific─âri. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorit─â╚Ťilor egiptene trebuie s─â cuprind─â data ╚Öi ora recolt─ârii probei biologice ╚Öi s─â fie tradus în limba englez─â sau arab─â, cu men╚Ťiunea NEGATIVE.

- Singurele persoane exceptate de la m─âsura prezent─ârii unui test PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu exist─â alte categorii de persoane exceptate.

- La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor ╚Öi Aswan turi╚Ötii sunt scuti╚Ťi de ob╚Ťinerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (pân─â la data de 30 Aprilie 2021). Incepand cu data de 01.05.2021, se plateste viza (25 $/persoana). Cet─â╚Ťenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viz─â de intrare, care se ob╚Ťine de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la Bucure╚Öti sau direct de la autorit─â╚Ťile de frontier─â din aeroport.

- În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate m─âsuri de protec╚Ťie speciale, iar în cazul depist─ârii unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinat─â în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agrav─ârii simptomelor va fi spitalizat─â (situa╚Ťie care va genera condi╚Ťii speciale de tratament ╚Öi întoarcerea în ╚Ťar─â pe cheltuiala turistului).

Informare condi╚Ťii de c─âl─âtorie ├«n TUNISIA

INFORMARE OFICIALĂ CĂLĂTORII TUNISIA RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

1. Cet─â╚Ťenii români care au reziden╚Ťa sau domiciliul în Tunisia, inclusiv cei care se întorc din deplas─âri de scurt─â durat─â (mai pu╚Ťin de cinci zile), trebuie s─â respecte urm─âtoarele condi╚Ťii la revenirea pe teritoriul tunisian:

- Obligativitatea efectu─ârii unui test tip RT-PCR al c─ârui rezultat trebuie s─â fie negativ ╚Öi care s─â nu dep─â╚Öeasc─â 72 de ore de la înregistrarea c─âl─âtoriei. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt excepta╚Ťi de la efectuarea testului tip RT-PCR.

- Pasagerii care sosesc în Tunisia vor sta înautoizolare cinci zile la domiciliu/adresa de re╚Öedin╚Ť─â ╚Öi vor efectua un al doilea test tip RT-PCR dup─â cinci zile de la sosirea pe teritoriul tunisian. Dac─â rezultatul testului PCR este negativ, perioada de autoizolare se încheie.

2. Cet─â╚Ťenii români care c─âl─âtoresc în Tunisia în scop turistic trebuie s─â aib─â în vedere urm─âtoarele:

- Cet─â╚Ťenii români care ajung pe teritoriul tunisian în cadrul unei c─âl─âtorii rezervate printr-o agen╚Ťie de turism, care implic─â preluarea organizat─â de la aeroport c─âtre hotel, sunt excepta╚Ťi de la m─âsura carantinei obligatorii de cinci zile, având obliga╚Ťia de a prezenta un test PCR negativ.

- Aceast─â excep╚Ťie se aplic─â turi╚Ötilor care ajung în grup organizat în Tunisia, fie prin intermediul unui zbor de tip charter, fie cu zboruri normale, dac─â biletul de avion a fost achizi╚Ťionat prin intermediul unei agen╚Ťii de turism.

- Totodat─â, se men╚Ťine obligativitatea ca turi╚Ötii s─â r─âmân─â în grup compact, iar în cazul p─âr─âsirii grupului organizat, va fi necesar un al doilea test tip PCR negativ, efectuat în a cincea zi de la sosire.

- Costul testului PCR va fi suportat de turi╚Öti, iar pre╚Ťul acestuia se ridic─â la aproximativ 60 de euro.

Aten╚Ťie! Autorit─â╚Ťile tunisiene men╚Ťin suspendarea curselor aeriene ╚Öi maritime c─âtre ╚Öi dinspre statele care au înregistrat apari╚Ťia ╚Öi r─âspândirea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, respectiv Marea Britanie, Africa de Sud ╚Öi Brazilia.

3. Formularul de s─ân─âtate ╚Öi formularul de angajament: To╚Ťi pasagerii care sosesc în Tunisia trebuie s─â completeze, înainte de data zborului, declara╚Ťia de s─ân─âtate ╚Öi formularul de angajament (disponibile pe pagina de internet: https://app.e7mi.tn), s─â le tip─âreasc─â ╚Öi s─â le semneze. Cele dou─â documente (formularul de s─ân─âtate ╚Öi formularul de intrare) se predau Serviciului de s─ân─âtate public─â de la punctele de control.

4. Pe toat─â durata c─âl─âtoriei, se impune respectarea m─âsurilor de preven╚Ťie ╚Öi, în special, a celor referitoare la distan╚Ťarea fizic─â ╚Öi purtarea m─â╚Ötii de protec╚Ťie.

Informare condi╚Ťii de c─âl─âtorie ├«n TURCIA

INFORMARE OFICIAL─é C─éL─éTORII TURCIA

- Începând cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia au obliga╚Ťia de a completa formularul de intrare de pe portalul https://register.health.gov.tr/, cu maxim 72 ore înaintea îmbarc─ârii. Formularul va fi prezentat la îmbarcare în format fizic (printat) sau electronic (pe telefonul mobil).

Ulterior complet─ârii formularului va fi emis codul HES, în baza c─âruia c─âl─âtorii vor putea avea acces la transportul intern ╚Öi cazare. În situa╚Ťia în care pasagerii nu au completat anterior c─âl─âtoriei formularul sus-men╚Ťionat, ace╚Ötia vor fi sprijini╚Ťi de c─âtre reprezentan╚Ťii companiei aeriene pentru completarea acestuia. Este necesar─â completarea formularului de intrare în Turcia indiferent de modalitatea de transport utilizat─â, rutier─â, aerian─â sau naval─â. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii afla╚Ťi în tranzit aeroportuar.

- Începând cu data de 28 decembrie 2020, persoanele care sosesc în Republica Turcia pe cale aerian─â trebuie s─â prezinte la îmbarcare un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infec╚Ťiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia. Persoanelor care nu prezint─â testul negativ tip PCR nu li se va permite îmbarcarea în aeronavele care au ca destina┼úie Republica Turcia. De asemenea, începând cu data de 30 decembrie 2020, obliga╚Ťia prezent─ârii rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infec╚Ťiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, se aplic─â ╚Öi persoanelor care inten╚Ťioneaz─â s─â intre în acest stat pe cale rutier─â, feroviar─â sau maritim─â.

- Începând cu data de 31 decembrie 2020, toate persoanele, indiferent de cet─â╚Ťenie, care vor efectua tranzit aeroportuar (pe cale aerian─â) pe teritoriul Republicii Turcia sunt exceptate de la obligativitatea prezent─ârii la îmbarcarea în aeronav─â a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, cu condi╚Ťia r─âmânerii în zona liber─â a aeroportului. Aceast─â derogare nu se aplic─â persoanelor care schimb─â aeroportul (ex. aeroportul Sabiha Gökcen cu aeroportul Istanbul sau invers).

- Cu excep╚Ťia membrilor personalului navigant, ╚Öoferilor de tir, transportatorilor, marinarilor ╚Öi a copiilor cu vârsta de sub 6 ani, toate persoanele care tranziteaz─â Republica Turcia pe cale rutier─â, feroviar─â sau maritim─â trebuie s─â prezinte autorit─â╚Ťilor vamale turce, la intrarea în ╚Ťar─â, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Turcia.

- M─âsura obligativit─â╚Ťii prezent─ârii rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 de c─âtre toate categoriile de persoane men╚Ťionate anterior a fost prelungit─â de autorit─â╚Ťile turce pân─â la data de 30.05.2021, inclusiv. Aten┼úie! În contextul pandemiei de COVID-19, operatorul local de check-in/handling din Aeroportul Interna╚Ťional Istanbul solicit─â tuturor c─âl─âtorilor, inclusiv celor afla╚Ťi în tranzit (îmbarca┼úi ┼či de pe alte aeroporturi din Turcia), testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 pentru a li se permite îmbarcarea c─âtre România.

- În situa╚Ťia în care persoanele care inten╚Ťioneaz─â s─â c─âl─âtoreasc─â pe cale rutier─â, feroviar─â ╚Öi maritim─â, inclusiv cele aflate în tranzit, nu sunt în m─âsur─â s─â prezinte rezultatul testului (conform solicit─ârii adresate de c─âtre autorit─â╚Ťi), ace╚Ötia pot intra pe teritoriul Republicii Turcia, cu men╚Ťiunea c─â li se va aplica m─âsura carantinei pentru o perioad─â de 10 zile, la adresa de cazare declarat─â (locuin╚Ť─â, hotel etc.), urmând ca în a 7-a zi s─â se deplaseze pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2. Dac─â rezultatul testului efectuat este negativ, persoanele în cauz─â vor putea ie┼či din carantin─â.

- Persoanele care vor intra în Republica Turcia pe cale rutier─â, feroviar─â ╚Öi maritim─â, inclusiv cele aflate în tranzit, care nu vor prezenta rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2 ╚Öi care nu de╚Ťin un loc de cazare (locuin╚Ť─â, hotel etc.) unde s─â poat─â efectua perioada de carantin─â prev─âzut─â de lege, vor fi redirec╚Ťionate pentru efectuarea carantinei institu╚Ťionalizate, timp de 10 zile, în centre special amenajate apar╚Ťinând Direc╚Ťiilor de S─ân─âtate Public─â, în func╚Ťie de locurile disponibile. În a 7-a zi de carantin─â, persoanele se pot deplasa pentru a efectua un test PCR, iar dac─â rezultatul este negativ, m─âsura carantinei se suspend─â.

- Persoanele care, în ultimele 10 zile anterioare sosirii în Republica Turcia, s-au aflat în Regatul Unit al Marii Britanii ╚Öi Irlandei de Nord ╚Öi Danemarca, sunt obligate s─â prezinte rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore de la data intr─ârii în Republica Turcia ╚Öi au obliga╚Ťia de a intra în carantin─â pentru o perioad─â de 10 zile, la adresa de domiciliu declarat─â (locuin╚Ť─â, hotel etc.). În situa╚Ťia în care respectivele persoane nu de╚Ťin un loc de cazare (locuin╚Ť─â, hotel etc.) unde s─â poat─â efectua carantina prev─âzut─â de lege, vor fi redirec╚Ťionate pentru efectuarea carantinei institu╚Ťionalizate în centre special amenajate, care apar╚Ťin Direc╚Ťiilor de S─ân─âtate Public─â. În a 7-a zi de carantin─â, persoanele se pot deplasa pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2. În m─âsura în care rezultatul testului efectuat este negativ, ace╚Ötia pot ie╚Öi din carantin─â.

Informare condi╚Ťii de c─âl─âtorie ├«n GRECIA

INFORMARE OFICIAL─é C─éL─éTORII GRECIA

• Din cauza situa╚Ťiei epidemiologice actuale, autorit─â╚Ťile elene au anun╚Ťat prelungirea regimului de carantin─â total─â (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene pân─â la data de 10.05.2021, noi m─âsuri urmând a fi anun╚Ťate în func╚Ťie de evolu╚Ťiile situa╚Ťiei epidemiologice. Se men╚Ťin toate m─âsurile de preven╚Ťie ╚Öi de izolare social─â aflate în vigoare.

• Cet─â╚Ťenii statelor membre ale Uniunii Europene, statelor membre ale Acordului Schengen, Emiratelor Arabe Unite, Israel, Regatului Unit al Marii Britanii ╚Öi Irlandei de Nord, Federa╚Ťiei Ruse, Serbiei, Statelor Unite ale Americii sau persoanele care au reziden╚Ťa permanent─â în aceste state pot intra pe teritoriul elen pe cale rutier─â - prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas ╚Öi Makaza-Nymphaea (accesul prin cele dou─â puncte de trecere a frontierei fiind posibil în intervalul 07:00-23:00) ╚Öi pe cale aerian─â, prin orice aeroport, intrarea fiind permis─â numai cu prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intr─ârii pe teritoriul elen, sau cu prezentarea unei dovezi care atest─â efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condi╚Ťia s─â fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului. Documentul care atest─â efectuarea vaccin─ârii trebuie s─â fie redactat în limba englez─â.

• De asemenea, este necesar─â completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel pu╚Ťin 24 de ore anterior efectu─ârii c─âl─âtoriei, indiferent de statul de provenien╚Ť─â, de c─âtre toate persoanele care sosesc în acest stat.

• R─âmâne în vigoare m─âsura efectu─ârii în mod aleatoriu, de c─âtre autorit─â╚Ťile elene, a unor teste rapide la punctele de control a trecerii frontierei.

• Toate persoanele, cu excep╚Ťia cet─â╚Ťenilor ╚Öi persoanelor care au reziden╚Ťa permanent─â în statele membre ale Uniunii Europene, statele membre ale Acordului Schengen, Australia, Republica Coreea, Emiratele Arabe Unite, Federa╚Ťia Rus─â, Israel, Regatul Unit al Marii Britanii ╚Öi Irlandei de Nord, Noua Zeeland─â, Rwanda, Serbia, Statele Unite ale Americii, Singapore ╚Öi Thailanda care intr─â pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aerian─â, rutier─â sau maritim─â), pân─â la data de 15.05.2021, sunt supuse m─âsurii de autoizolare la locul de domiciliu/re╚Öedin╚Ť─â pentru o perioad─â de 7 zile. Persoanele care sosesc în Republica Elen─â pentru o ╚Öedere cu o durat─â mai mic─â de 7 zile ╚Öi care nu sunt incluse în categoria men╚Ťionat─â mai sus, trebuie s─â r─âmân─â în autoizolare pe întreaga perioad─â în care se afl─â pe teritoriul elen.

În perioada 19.04.2021- 15.05.2021, intrarea pe teritoriul Republicii Elene prin punctele de trecere a frontierei Promachonas ╚Öi Nympheae se poate efectua în urm─âtoarele condi╚Ťii (în intervalul orar 07:00-23:00):

- prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intr─ârii pe teritoriul Republicii Elene, de un laborator atestat de autoritatea na╚Ťional─â competent─â;

- Certificatul cu rezultatul negativ al test─ârii (redactat în limba englez─â) trebuie s─â con╚Ťin─â numele, prenumele, num─ârul pa╚Öaportului sau c─âr╚Ťii de identitate a persoanei testate;

- sau prezentarea dovezii de efectuare a unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condi╚Ťia s─â fi trecut minimum 14 zile de la rapel. Documentul care atest─â efectuarea vaccin─ârii trebuie redactat în limba englez─â;

- Ob╚Ťinerea unui rezultat negativ la testarea rapid─â pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 care se efectueaz─â în punctul de trecere a frontierei terestre de c─âtre unit─â╚Ťile mobile ale Secretariatului General de Protec╚Ťie Civil─â ┼či ale Organiza┼úiei Na┼úionale de S─ân─âtate Public─â (EODY). Accesul va fi permis numai persoanelor care vor ob┼úine un rezultat negativ al testului (rezultatul se elibereaz─â pe loc);

- prezentarea formularului PLF (Passenger Locator Form), cu cod QR, acesta fiind considerat un document necesar pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene, pe orice cale de acces (se completeaz─â pe pagina de internet http://travel.gov.gr). R─âmân în vigoare toate celelalte m─âsuri adoptate pân─â în prezent.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

• Circula╚Ťia prin punctele de trecere a frontierei terestre a Republicii Elene este condi╚Ťionat─â de restric╚Ťiile impuse de instituirea st─ârii de carantin─â/lockdown pân─â la data de 10.05.2021, cu men╚Ťiunea expres─â c─â acestea pot fi modificate oricând, f─âr─â niciun preaviz, în situa╚Ťia cre╚Öterii num─ârului persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

• Accesul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas va fi permis numai persoanelor care la intrarea pe teritoriul elen prezint─â: rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau dovada de efectuare a unui vaccin autorizat pentru COVID-19 (redactat─â în limba englez─â), cu condi╚Ťia s─â fi trecut minimum 14 zile de la rapel, formularul PLF – Passenger Locator Form completat cu cel pu╚Ťin 24 de ore înaintea începerii c─âl─âtoriei, indiferent de statul de provenien╚Ť─â ╚Öi care vor ob┼úine un rezultat negativ al testului aleatoriu efectuat la frontier─â (rezultatul se elibereaz─â pe loc).

• M─âsura prezent─ârii la frontier─â a unui test molecular negativ pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 nu se aplic─â în cazul minorilor cu vârsta de pân─â în 5 ani.

• Testele moleculare cu rezultat negativ pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie s─â fie obligatoriu redactate în limba englez─â ╚Öi s─â con╚Ťin─â numele ╚Öi prenumele persoanei testate, precum ╚Öi num─ârul/seria documentului de c─âl─âtorie ce va fi prezentat în momentul controlului în punctul de trecere a frontierei (pa╚Öaport sau carte de identitate). Autorit─â╚Ťile elene subliniaz─â c─â falsificarea acestor certificate este pedepsit─â conform legii elene.

• Prezentarea unui certificat care s─â ateste rezultatul negativ al testului pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude procedura test─ârii în punctul de trecere a frontierei ╚Öi nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form ╚Öi prezentarea codului QR.

• Nerespectarea obliga╚Ťiei de a completa acest formular este sanc╚Ťionat─â cu o amend─â de 500 de euro, potrivit legisla╚Ťiei elene în vigoare.

Informare condi╚Ťii de c─âl─âtorie ├«n ZANZIBAR

INFORMARE OFICIAL─é C─éL─éTORII ZANZIBAR

- Începând cu luna august 2020, to╚Ťi pasagerii, str─âini sau reziden╚Ťi, care sosesc sau pleac─â în/din Tanzania vor fi supu╚Öi unei verific─âri am─ânun╚Ťite COVID-19 si vor trebui sa completeze un formular disponibil pe pagina de internet: https://afyamsafiri.moh.go.tz/. Persoanele care sosesc în acest stat trebuie s─â completeze formularul cu cel pu╚Ťin 24 de ore anterior intr─ârii în Tanzania.

- Începând cu data de 4 mai 2021, to╚Ťi pasagerii, cet─â╚Ťeni str─âini sau reziden╚Ťi, trebuie s─â prezinte la intrarea în Tanzania un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în acest stat.

- To╚Ťi pasagerii, cet─â╚Ťeni str─âini sau reziden╚Ťi, care sosesc în Tanzania sau p─âr─âsesc acest stat vor fi testa╚Ťi, pe cheltuial─â proprie, pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 (test rapid, costul acestuia fiind de 25 USD), inclusiv pasagerii care sosesc din state în care se înregistreaz─â un num─âr ridicat al cazurilor de COVID-19 sau sunt în tranzit spre alte destina╚Ťii.To╚Ťi pasagerii, cet─â╚Ťeni str─âini sau reziden╚Ťi, care sosesc în Tanzania din state în care se înregistreaz─â un num─âr ridicat al cazurilor de infectare cu noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2 sau cei care au c─âl─âtorit în statele respective în ultimele 14 zile, vor fi supu╚Öi unui test rapid ╚Öi vor intra in carantin─â obligatorie pentru o perioad─â de 14 zile, pe cheltuial─â proprie.

- Membrii echipajelor de transport aerian vor prezenta, obligatoriu, un test negativ pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 la sosirea ╚Öi plecarea din Tanzania. Cet─â╚Ťenii români care inten╚Ťioneaz─â s─â c─âl─âtoreasc─â în Tanzania sunt sf─âtui╚Ťi s─â solicite informa╚Ťii suplimentare privind condi╚Ťiile de intrare ╚Öi ie╚Öire în aceast─â ╚Ťar─â de la companiile aeriene.

Solicita oferta