LITORAL BULGARIA 2021

oferte cazare litoral Bulgaria fara transport

Litoralul Bulgaresc este o destinatie de vacanta mai completa, cu mai multe posibilitati de agrement si de petrecerea a timpului in statiunile Balchik, Albena, Nisipurile de Aur, Constantin si Elena, SannyDay, Varna, Sunny Beach, Elenite, Obzor, Nessebar, Pomorie, Duni, Sozopol.

Balchik Bulgaria - Individual
de la 16
2 Adulti / Noapte
Albena Bulgaria - Individual
de la 27
2 Adulti / Noapte
Nisipurile de Aur Bulgaria - Individual
de la 17
2 Adulti / Noapte
Constantin & Elena Bulgaria - Individual
de la 25
2 Adulti / Noapte
Sunny Day Bulgaria - Individual
de la 68
2 Adulti / noapte
Varna Bulgaria - Individual
de la 14
2 Adulti / Noapte
Sunny Beach Bulgaria - Individual
de la 11
2 Adulti / Noapte
Obzor Bulgaria - Individual
de la 17
2 Adulti / Noapte
Elenite Bulgaria - Individual
de la 16
2 Adulti / Noapte
Nessebar Bulgaria - Individual
de la 19
2 Adulti / Noapte
Pomorie Bulgaria - Individual
de la 19
2 Adulti / Noapte
Duni Bulgaria - Individual
de la 88
2 Adulti / Noapte

LITORAL BULGARIA 2021

Care este cea mai buna perioada de calatorie in Bulgaria?

Daca doriti soare, mare si caldura, cea mai buna perioada este cea de vara, cand temperaturile ajung la aproximativ 30 de grade.

Perioadele de primavara si toamna sunt caracterizate prin temperaturi medii de 23, respectiv 17 grade Celsius, in timp ce in anotimpul rece zona montana este o destinatie potrivita pentru amatorii de sporturi de iarna.

SFATURI UTILE

Moneda nationala este leva puteti schimba atat din tara, la casele de schimb care detin moneda sau localIn localitatile de granita se mai accepta si plata in lei la hotelurile din statiunile turistice puteti plati cu cardul la check-out diversele facilitati extra.

Aveti in vedere ca miscarea capului pentru "da" si "nu" sunt inversate in Bulgaria.

Valoarea medie a bacsisului practicat este de 10% unele restaurante includ o taxa de serviciu in pretul produselor, asa ca este bine sa verificati.

Trebuie Viza si Pasaport pentru Bulgaria?

Pentru cetateti UE nu este necesara viza pentru a intra in Bulgaria. Intrarea in Bulagrea pentru cetateni Romani care doresc sa meraga in vacata in Bulgaria se poate face in baza Carti de Identitate ssau a Pasapotului valabil minim 6 luni de la data intoarceri.

Care sunt statiunile de pe litoralul bulgaresc?

Care sunt cele mai bune destinatii pentru sejur all inclusive in Bulgaria?

Bulgaria reprezinta una dintre cele mai indragite destinatii pentru vacantele de vara si de iarna mai ales datorita ofertelor pentru sejur all inclusive de pe litoral ce au un excelent raport calitate – pret.

Statiunile preferate de pe litoralul Bulgariei sunt de cele mai multe ori Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena.

COMUNICAT 27.05.2021: REPUBLICA BULGARIA

COMUNICAT 27.05.2021: REPUBLICA BULGARIA

Vă informăm că, potrivit Ordinului nr. RD-01-374 al ministrului sănătății al Republicii Bulgaria, emis astăzi, 27 mai 2021 şi aplicabil în perioada 27 mai – 31 iulie 2021:

Cetățenii români care sosesc din România vor putea intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie.

Cetățenii români care sosesc din alte țări decât România pot intra în Republica Bulgaria cu condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

a) un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19. Schema de vaccinare se consideră a fi îndeplinită prin efectuarea numărului corespunzător de doze de vaccin împotriva COVID-19, conform anexei I din ordinul Ministrului Sănătății din Bulgaria (https://www.mh.government.bg/.../zapoved-rd-01-374-27-04... ) și trecerea unui termen de 14 zile de la data efectuării ultimei doze. Este luată în considerare și administrarea combinată a unei doze unice de vaccin Vaxzevria/Astra Zeneca și a unei doze unice de vaccin PfizerBioNTech. Documentul trebuie să conțină numele persoanei (scris cu caractere latine, conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), data nașterii, datele la care au fost efectuate dozele de vaccin, denumirea comercială și numărul de identificare a lotului vaccinului efectuat, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent și denumirea organului competent care a eliberat documentul.

b) pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, conform anexei II din ordinul Ministrului Sănătății din Bulgaria (https://www.mh.government.bg/.../zapoved-rd-01-374-27-04..., efectuat cu maximum 180 de zile și minimum 15 zile înainte, conform datei efectuării testării înscrise în document. Documentul (rezultatul testului PCR sau rapid antigen) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adresă sau alte date de contact), data la care a fost efectuată testarea PCR sau testul rapid antigen pentru COVID-19, înscrise cu caractere latine („PCR” sau „RAT”) și rezultatul pozitiv („Positive”), care să permită interpretarea documentului.

c) un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19 dintre cele menționate în anexa II din ordinul Ministrului Sănătății din Bulgaria (https://www.mh.government.bg/.../zapoved-rd-01-374-27-04... ), efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, considerate de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv. Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR sau test rapid antigen dintre cele arătate în anexa 2) și rezultatul negativ („Negative”) care să permită interpretarea documentului.

În cazul cetăţenilor români care sosesc în Republica Bulgaria din alte țări decât România, categoriile exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unuia dintre documentele menționate anterior sunt următoarele:

- conducătorii de autocar și însoțitorii de bord care efectuează transport internațional de pasageri;

- conducătorii camioanelor care efectuează sau finalizează transport internațional de mărfuri, la intrarea pe teritoriul Bulgariei;

- membrii echipajelor navale și persoanele angajate în întreținerea navelor, care, la intrarea pe teritoriul Bulgariei, sunt în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu;

- membrii echipajelor aeronavelor, care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Bulgariei și personalul tehnic asimilat;

- lucrătorii transfrontalieri (persoanele care locuiesc în Bulgaria și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână către un stat membru al Uniunii Europene, Turcia, Serbia sau Republica Macedonia de Nord, cu scopul îndeplinirii activității ca angajat sau liber profesionist, precum și persoanele care locuiesc în statele menționate și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână către Bulgaria, în scopul îndeplinirii activității, ca angajat sau liber profesionist;

- elevii și studenții care locuiesc în Grecia, Turcia, Serbia, Republica Macedonia de Nord și România și care călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Bulgaria în scopuri educaționale, precum și elevii și studenții care locuiesc în Bulgaria și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Grecia, Turcia, Serbia, Macedonia de Nord și România în scopuri educaționale;

- persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria;

- copiii în vârstă de până la 5 ani.

Alte detinatii in Bulgaria 2021