Animale de companie
Hoteluri care accepta animale de companie de pe litoralul Romanesc.
Hoteluri All Inclusive
Hoteluri care oferta oferte all inclusive pe litoralul Romanesc.
Hoteluri cu piscina
Hoteluri de pe litoralul Romanesc care au piscine interioare.
Hoteluri cu plaja
Hoteluri de pe litoralul Romanesc carea au plaja privata
O vacanta pentru fiecare
Litoral Romania - vacantele pe litoralul romanesc sunt cele mai cautate de turisti, atat pentru farmecul marii, cat si pentru atmosfera unica de vacanta.
Plajele sunt formate din nisip fin si pot ajunge si pana la 200 m latime. Pe litoralul romanesc ai multiple posibilitati de a-ti petrece timpul liber in centre de divertisment, in parcuri de distractie, fie prin practicarea diferitelor sporturi acvatice sau prin vizitarea atractiilor turistice si a rezervatiilor naturale.
Colectia ofertelor pe litoralul Marii Negre include pachete de vacanta potrivite pentru toate varstele, in peste 130 de hoteluri, vile si pensiuni. Va invitam sa alegeti din ofertele noastre de pe Litoralul Romananesc. Ofertele noastre sunt potrivite pentru familii cu copii, dar si pentru cei tineri, dornici de aventura si distractie.
Oferte cazare in hoteluri vile si pensiuni in: Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Jupiter, Cap Aurora, Neptun, Olimp, Saturn, Venus, Vama Veche, Mangalia, Constanta.
vezi mai mult
Litoralul romanesc se numara printre regiunile cele mai spectaculoase ale tarii noastre, oferind peisaje uimitoare. Cu o lungime totala de 245 de kilometri, litoralul romanesc se intinde din nord, de la granita cu Ucraina, pana in sud, la granita cu Bulgaria, delimitand estul Dobrogei de apele Marii Negre. Pe mai mult de jumatate din intinderea sa (163 km), din extremitatea nordica pana aproape de Navodari, litoralul romanesc este dominat de Delta Dunarii si lacurile de coasta.
Incepand din zona Capului Midia (Navodari) si pana la Vama Veche (granita cu Bulgaria), plajele cu nisip fin stapanesc litoralul romanesc. Aceasta portiune de litoral se intinde pe o distanta de 82 de kilometri si reprezinta zona cea mai frecventata de turisti.
Detalii ...
details
O adevarata comoara a istoriei, CETATEA ARGAMUM este prima asezare de pe teritoriul tarii noastre mentionata in documente antice (sfarsitul secolului VI i.Hr.). Cetatea este amplasata pe malul lacului Razelm, in apropiere de localitatea tulceana Jurilovca, accesul catre cetate facandu-se din E87, care leaga Constanta de Tulcea. Pana la cetate va puteti bucura de frumusetea satului Jurilovca, o localitate aparte, populata de lipoveni. Turistii care ajung pe aceste meleaguri raman placut surprinsi de pitorescul zonei. Revenind la Cetatea Argamum, aceasta a fost fondata de colonistii greci veniti din Asia Mica, catre mijlocul sec. VII I.Hr, si stabiliti atunci pe malul Marii Negre, azi malul lacului Razelm. Locuirea greceasca este urmata de cea romana, fiind perioada in care cetatea primeste denumirea de Argamum. Cetatea a fost descoperita in 1916 de Vasile Parvan. Dupa cercetari arheologice s-au pus in valoare portiuni din zidurile de incinta, mai multe basilici si cladiri din oras (4 bazilici paleocrestine, cel mai vechi mormant grecesc din bazinul pontic - jumatatea sec. VII i.Hr.). In situl arheologic Argamum au fost descoperite vestigii unicat, monede folosite la schimb, varfuri de sageata confectionate din bronz, delfinasi olbieni, lingouri de bronz sub forma mamiferelor marine. In prezent, cetatea Argamum acopera o suprafata totala de aproximativ doua hectare si jumatate, iar majoritatea vestigiilor scoase la lumina apartin epocii romane. Cu toate acestea, cea mai mare parte din cetate se afla inca sub pamant, situl arheologic avand o suprafata totala de aproape o suta de hectare.
Istria este o comuna aflata la aproximativ 55 de kilometri nord de municipiul Constanta. Accesul in localitate se face pe un drum comunal care se desprinde din soseaua E87, cale de legatura intre Constanta si Tulcea. Multora dintre noi comuna Istria ne este cunoscuta prin prisma cetatii Histria, care se afla la 8 kilometri de localitate, pe malul lacului Sinoe. Prea putin dintre noi stim insa ca localitatea mai "ascunde" o comoara istorica si arhitecturala extraordinara. Este vorba despre BISERICA INGROPATA, unica in tara din punct de vedere al arhitecturii si al tehnicilor de constructie folosite. Monumentul dateaza de la inceputul celei de a doua jumatati a secolului al XIX-lea, perioada in care Dobrogea se afla inca sub dominatia Imperiului Otoman. Mai precis, inceputurile frumosului lacas de cult se leaga de anul 1857, atunci cand bulgarii care locuiau in sat au primit acordul autoritatilor otomane de a construi un lacas de cult ortodox. La fel ca in cazul altor edificii de cult crestin construite in acesta perioada in Dobrogea, biserica bulgarilor din Istria trebuia sa respecte niste reguli stricte de constructie impuse de otomani. Acestia cereau clar ca biserica sa nu fie mai inalta decat geamia din zona, sa nu aiba turle, sa nu fie prevazuta cu clopot si clopotnita, iar forma exterioara sa nu indice ca acolo ar exista un lacas de cult crestin. Astfel, s-a luat decizia de a "ingropa" biserica, pentru a crea in interior un spatiu mult mai mare, fara a incalca specificatiile otomane. Lucrarile de constructie a edificiului s-au incheiat in anul 1860. Biserica, a carei pardoseli se afla la 1 metru sub pamant, a fost sfintita 4 ani mai tarziu, primind hramul "Sfanta Treime" si "Sfantul Mare Ierarh Nicolae".
BISERICA “SFANTUL MINA” reprezinta o locatie deosebita, fiind o oaza de liniste in interiorul Constantei. Lacasul de cult este situat in Parcul Tabacariei, pe malul lacului cu acelasi nume, ferit de zgomotul orasului. Frumoasa biserica a fost construita intre anii 1995 – 1997 dupa planurile arhitectului Nicolae Goga si respecta in cele mai mici detalii stilul traditional maramuresan.
Pe langa frumusete, impresionanta este inaltimea bisericii, a carei turla masoara 43 de metri si poate fi observata din mai multe zone ale orasului. Datorita acestui aspect, Biserica “Sfantul Mina” din Constanta ocupa un loc bine meritat pe lista celor mai inalte biserici de lemn din tara noastra. Interiorul lacasului de cult impresioneaza si el prin frumusete simpla si austeritate, intreg mobilierul si toate obiectele decorative fiind sculptate in lemn.
Catapeteasma reprezinta principalul element care va atrage atentia atunci cand pasiti in interiorul bisericii, iar pictura care o acopera a fost realizata de pictorul bucurestean, George Sorin Nicolae. Daca va aflati in Constanta, merita sa vizitati Biserica “Sfantul Mina” pentru a admira frumusetea unui lacas de cult traditional romanesc si pentru a va reculege cateva clipe in linistea tulburata doar de valurile marunte ale lacului.
BISERICA GRECEASCA "METAMORPHOSIS" este un lacas de mici dimensiuni amplasat in zona istorica a orasului, pe strada Mircea cel Batran, aproape de plaja Modern. Povestea frumoasei biserici incepea in urma cu un secol si jumatate, pe vremea cand Dobrogea era parte a Imperiului Otoman, si marca "nasterea" primului lacas de cult crestin din Constanta.
Constructia bisericii a demarat in anul 1862 cu acordul sultanului Abdul Aziz Bin Mehmet Han care raspundea astfel pozitiv la cererea comunitatii elene de a construi un lacas de cult in zona. Cladirea bisericii a fost proiectata de arhitectul grec Iani Teoharidi care a respectat intocmai cerintele impuse de sultan, si anume ca biserica sa nu fie mai inalta decat orice alta geamie din oras si sa fie construita cat mai departe de cartierul turcesc.
Lucrarile au fost incheiate in anul 1867, chiar daca pe fatada cladirii este inscriptionat ca an de finalizare 1868. Biserica "Metamorphosis" are o inaltime de doar 10 metri, lungimea de 25 de metri si latimea de 12,5 metri si, la origine, nu era prevazuta cu turle (turnul care astazi se inalta in partea dreapta a bisericii a fost adaugat abia in anul 1947). Pentru ridicarea bisericii s-au folosit caramizi si piatra naturala, stalpii de sustinere au fost confectionati din lemn de cedru, iar podeaua a fost acoperita cu marmura alba adusa din Grecia.
Usile si ferestrele neboltite sunt protejate cu gratii din fier forjat frumos lucrate. Interiorul bisericii are un aspect de sala, cu inaltime egala, iar arhitectura aminteste de cladirile tipic grecesti.
Litoralul Marii Negre reprezinta o zona turistica de mare importanta pentru Romania care ofera o gama larga de atractii: statiuni cu plaje intinse, acvarii, spatii de distractie (parcuri, discoteci), parcuri de agrement, dar si statiuni cu potential balneo-climateric si care atrege anual un numar insemnat de turisti romani si straini (in special veniti din Franta, Germania, sau Israel).
Statiuni
6 motive ca sa alegi plaja Mamaia
Cazare Mamaia ...
Ce sunt Inscrieri Timpurii?
Oferta Inscrieri Timpurii Litoral Romania ( Early Booking) asigura reduceri substantiale din pretul de cazare oricui isi rezerva si achita din timp sejurul pentru vara viitoare la mare. Poti astfel beneficia de reduceri de pana la 49% din pachetul turistic ales.
Ofertele Inscrieri Timpurii pentru litoral sunt lansate toamna si se desfasoara pana pe 31 ianuarie, fiecare hotel avand libertatea de a alege valoarea discount-ului oferit, data ultima pentru achitarea sejurului, precum si numarul de camere alocate ofertei. De aceea, cu cat faceti rezervarea mai devreme, cu atat sansele sa obtineti cel mai bun pret este mai mare.
In acest program sunt inscrise aproape toate hotelurile de pe litoralul romanesc, iar platile se pot efectua in mai multe rate.
Eforie Nord
Eforie Sud
Techirghiol