LITORAL ROMANIA 2021

LITORAL ROMANIA 2021

Acceptam toate tipurile de tichete de vacanta si card vacanta!

Acceptam toate tipurile de tichete de vacanta si card vacanta!

LITORAL ROMANIA 2021

O vacanta pentru fiecare

Litoral Romania - vacantele pe litoralul romanesc sunt cele mai cautate de turisti, atat pentru farmecul marii, cat si pentru atmosfera unica de vacanta.

Plajele sunt formate din nisip fin si pot ajunge si pana la 200 m latime. Pe litoralul romanesc ai multiple posibilitati de a-ti petrece timpul liber in centre de divertisment, in parcuri de distractie, fie prin practicarea diferitelor sporturi acvatice sau prin vizitarea atractiilor turistice si a rezervatiilor naturale.

Colectia ofertelor pe litoralul Marii Negre include pachete de vacanta potrivite pentru toate varstele, in peste 130 de hoteluri, vile si pensiuni. Va invitam sa alegeti din ofertele noastre de pe Litoralul Romananesc. Ofertele noastre sunt potrivite pentru familii cu copii, dar si pentru cei tineri, dornici de aventura si distractie.

Oferte cazare in hoteluri vile si pensiuni in: Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Jupiter, Cap Aurora, Neptun, Olimp, Saturn, Venus, Vama Veche, Mangalia, Constanta.

vezi mai mult

Cele mai frumose plaje de pe litoralul romanesc

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc. Mamaia

Mamaia este cea mai renumita statiune de pe Litoralul Romanesc. Situata la nord de Constanta intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol, este statiunea de pe litoral cu cea mai mare capacitate de cazare.

Mamaia este o statiune cu o dezvoltare foarte dinamica, in fiecare an turistii s-au obisnuit cu faptul ca statiunea Mamaia ii intampina cu ceva nou – palmieri, Aqua Magic, fantani arteziene, Telegondola etc. Mamaia este unica prin latimea foarte mare a plajei si lungimea de peste 8 km. Plaja are nisip fin, iar intrarea in apa este foarte lina.

In mare parte, plaja este concesionata si este amenajata cu sezlonguri si umbrele – contra cost, insa sunt si portiuni mari de plaja unde se poate sta fara plata. Plaja din partea de sud la intrarea in Constanta este mai ingusta si mai pietroasa, cea din centru este lata, aglomerata si este zona unde se organizeaza cele mai multe evenimente pe plaja. Plaja din partea de nord a statiunii este cea mai bine amenajata si are nisipul cel mai bun. Din loc in loc pe plaja sunt instalate puncte de salvamar. Salvamarii sunt bine pregatiti si vegheaza zilnic intre orele 08.00 – 20.00.

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc. Neptun

Alaturi de Mamaia, Neptun este cel mai aglomerat loc de pe litoralul romanesc, ramanand una dintre cele mai apreciate zone de la Marea Neagra. Statiunea se adreseaza turistilor de toate varstele. Oamenii se pot bucura atat de concerte si evenimente incendiare, cat si de tratamente naturale pentru anumite afectiuni. Teatrul de vara, parcul de distractii, scurtele croaziere pe mare, nisipul fin si numeroasele posibilitati de agrement transforma statiunea intr-una dintre cele mai atractive destinatii de vacanta. Punctul forte al statiunii il reprezinta Plaja “La Steaguri” care este una dintre cele mai bine amenajate plaje de pe litoral concurand cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia. Aici, in fiecare zi, se fac plecari cu barca pe mare (turul largului marii). 

Plaja din Neptun este continuata de cea din Jupiter in sud si cu cea din Olimp in Nord dar fara a comunica cu cea din Olimp de care este despartita de o zona care apartine Guvernului in care se afla cele mai scumpe vile din Romania, fiind vorba de vilele care au apartinut protocolului de stat (foste ale regimului Ceausescu).

Plaja statiunii Neptun are o latime medie (30-100 m ) cu un nisip bun, apa curata si multe posibilitati de agrement si servicii diverse. Este una dintre cele mai luxoase statiuni de pe litoralul romanesc. Plaja este acoperita in cea mai mare parte de sezlonguri si umbrele – contra cost, rar se mai gaseste un loc pentru cei cu cearceafuri.

Neptun-Olimp este o statiune foarte schimbatoare pentru ca este construita pe golfuletele dintre mare si lacul Neptun. Asezarea hotelurilor este deci atipica. Statiunea este de nivelul Mamaiei – adica preturi mari, dar si calitate pe masura, cel putin la restaurante si in cluburi.

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc. Venus

Situata la 3-20 m deasupra nivelului Marii Negre, la 3 km distanta de Mangalia si 41 km de Constanta, statiunea Venus este o destinatie ideala atat pentru relaxare si distractie, cat si pentru tratament. Statiunea beneficiaza de o plaja naturala mare (extinsa pe circa 1,2 km lungime, intre statiunile Venus si Saturn si 200 m latime), cu nisip fin, pentru helioterapie si talazoterapie, unde apar si izvoarele minerale sulfuroase hipotermale, captate sub forma de dusuri.

Pentru doritorii de distractii si relaxare statiunea ofera: restaurante, baruri, cluburi si discoteci, un parc de distractii, piscine, magazine, cinematograf, terenuri de sport, parc de distractii etc. in sudul statiunii exista un pavilion special amenajat pentru impachetari cu namol sapropelic si bai sulfuroase, cat si o importanta crescatorie de cai de rasa.

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc. Saturn

Pe langa posibilitatile de agrement, punctul forte al statiunii Saturn il reprezinta existenta izvoarelor mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica, utilizate in tratarea afectiunilor ginecologice si cele ale aparatului locomotor. Plaja se intinde intre plaja din Mangalia si cea din Venus. 

Zona sudica a plajei (spre Mangalia) este dantelata de numeroase golfulete create artificial, cu acces in mare relativ lejer, dar cu latimi ale plajei mai mici. Partea dinspre nord (spre Venus) are o lungime de aproximativ 2 km si o latime de 100 – 150 metri.

Pe toata lungimea plajei intrarea in apa este lina. Saturn mai dispune de doua sate de vacanta, Dunarea si Delta, un camping, restaurante, baruri, numeroase piscine, gradini de vara, terenuri de sport (minigolf, tenis), cinematograf in aer liber, parc de distractii, discoteci, baruri de zi si de noapte, oferind de asemenea posibilitatea de a practica sporturi nautice si echitatie.

Pentru cei pasionati de excursii, traseele turistice vor include mai intai vechiul Callatis, apoi un tur al celorlalte statiuni, precum si regiunile mai apropiate din podisul dobrogean.

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc. Eforie Nord

Eforie Nord, este situata intre Agigea la nord (5 Km) si Eforie Sud la sud (2 km) si la circa 12 km de Constanta. Se poate ajunge fie cu trenul existand linia Constanta – Mangalia care este circulata permanent, fie cu mijloacele rutiere de transport in comun, din care exista o mare varietate de prestatori care ofera servicii de transport de diferite genuri si calitati.

Eforie Nord este statiune balneoclimaterica permanenta cunoscuta pentru bazele de tratament balnear si este o statiune de vacanta foarte populara, unul din motivele care determina acest lucru fiind preturile rezonabile la serviciile turistice. Plaja statiunii atinge cam 3-4 km lungime si latime de 20-100 m., marginita in partea de nord a statiunii de o faleza inalta, loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune.

Plaja statiunii Eforie Nord prezinta urmatoarele diferentieri de-a lungul ei: plaja din partea de sud, spre Eforie Sud, este portiunea cea mai buna din statiune fiind mai mare, cu accesul foarte usor aici neexistand faleza si avand spatii de agrement numeroase, cea din centru si nordul statiunii este mai ingusta, aglomerata iar accesul se face de pe o faleza inalta pe scari.

Cele mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc. Costinesti

Cunoscuta de toata lumea drept statiunea tineretului sau capitala vacantelor estivale, Statiunea Costinesti se afla la 31 km sud de Constanta, pe malul Marii Negre si se invecineaza la sud cu comuna 23 August, la nord cu comuna Tuzla, iar la est cu Marea Neagra.

Plaja statiunii Costinesti are doua caracteristici: cea din partea de sud lata si incapatoare dar si foarte aglomerata, cu intrarea in apa putin pietroasa (zona obelisc, BTT) si partea din Nord (spre Epava ) o plaja ingusta, marginita de o faleza nu foarte inalta dar avand un nisip fin si apa curata.

Pentru cei ce doresc sporturi pe apa, exista Lacul Costinesti intins pe 7 hectare, pe care va puteti plimba cu barca sau hidrobicicleta. Acest lac este unul special, fiind singurul care nu se alimenteaza din subteran.

Statiunile de la malul Marii Negre

Litoralul Marii Negre reprezinta o zona turistica de mare importanta pentru Romania care ofera o gama larga de atractii: statiuni cu plaje intinse, acvarii, spatii de distractie (parcuri, discoteci), parcuri de agrement, dar si statiuni   cu potential balneo-climateric si care atrege anual un numar insemnat de turisti romani si straini (in special veniti din Franta, Germania, sau Israel).

Forma principala de turism practicata aici este cea balnear-maritima, pentru cura heliomarina (bai de mare, insotite de  tratamente cu namol terapautic).

Vremea minunata din primavara pana in toamna si intinderile imense de nisip auriu fac din statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Negre o destinatie ideala pentru petrecerea vacantelor la mare.

Conditiile oferite sunt de buna calitate: hoteluri de toate categoriile dotate cu toate facilitatile moderne, o viata de noapte activa (cluburi, restaurante, baruri, concerte in are liber), o mare varietate de terenuri si sali de sport si numeroase obiective de interes turistic pe coasta, de la castele pana la podgorii.

In totalitatea lui, litoralul romanesc al Marii Negre se intinde pe o distanta de 245 km, de la fascinantele rezervatii naturale intacte ale Deltei Dunarii la numeroasele centre moderne de vacanta. In timp ce suprafata Deltei este strict protejata, zona sudica, cu o lungime de 72 km a fost transformata intr-un lant de statiuni de litoral si balneoclimaterice care sa satisfaca cele mai exigente gusturi, de la cele ale copiilor la cele ale persoanelor in varsta

Marea Neagra este a treia ca dimensiune din Europa si a doua ca adancime. Curentii marini sunt slabi iar mareea este de circa 10 – 20 de cm. Exista o specie de rechin (Squalus acanthias – “cainele de mare”) de dimensiuni mici, dar care este inofensiva pentru om si nu se apropie de tarm.

Constanta

Avand un aeroport international, un port la mare foarte activ, autostrada care leaga orasul de capitala tarii si trenuri rapide, avand  o istorie de peste 2500 de ani (poetul latin Ovidiu a trait aici in exil), Constanta este centrul cosmopolit foarte cautat de turisti in fiecare an.

Hoteluri, magazine, monumente antice, un splendid cazino pe malul marii si muzee interesante, toate acestea fac parte din atractiile acestui oras. Cel mai cunoscut muzeu al orasului este Acvariul care atrage anual mii de vizitatori din tara si din strainatate.

Din Constanta se poate ajunge usor, cu trenul sau cu autobuzul, in oricare dintre statiunile de pe litoralul Marii Negre.

Puncte de atractie turistica in Constanta

Cazinoul din Constanta reprezinta un punct de reper pe harta turistica a Litoralului. Acesta a fost construit in 1909 dupa proiectul architectului Daniel Renard, reprezentand singurul element al stilului “art nouveau”.

Chiar in fata Cazinoului se afla Acvariu din Constanta, care a fost inaugurat in 1958, si ofera turistilor o fascinanta incursiune in lumea marina. Pot fi admirate diverse specii de pesti atat de apa dulce cat si de apa sarata, pesti exotici, vulpea de mare, pisica de mare, calutul de mare, pestele dragon, pestele scorpion, o colectie de sturioni, cu toate speciile din Marea Neagra si nenumarate specii de nevertebrate.

Nu trebuie uitat nici Farul Genovez, de forma octogonala, inalt de 8 metri, situat pe faleza din Constanta, care a fost construit intre anii 1858 – 1860, in amintirea negustorilor genovezi.

Mamaia

Principala statiune aflata la nord de Constanta este Mamaia, care se intinde pe o distanta de 7 kilometri intre o splendida plaja cu nisip incredibil de fin si un lac. Aceasta statiune este in mod special potrivita pentru familiile cu copii, sau cupluri in cautare de distractii sau relaxare.

Se pot practica sporturi cum ar fi scufundarile si zborul cu parapanta din luna mai pana in octombrie. Restaurantele, barurile si cluburile de noapte ofera distractii in fiecare seara. Pornind din Mamaia, se pot vizita cu usurinta sate tipice zonei, ruinele cetatii antice grecesti din Histria si Delta Dunarii.

Plaja, orientata pe directia est si sud-est, are o latime cuprinsa intre 150 – 200 m cu nisip fin in cea mai mare parte. Panta este lina si usor accesibila, marea are salinitate redusa iar temperatura apei este in jur de 24 de grade Celsius in sezonul estival.

Clima este blanda datorita brizelor marine, bogate in aerosoli care atenueaza arsita zilelor de vara. In timpul sezonului se poate face plaja pana la 10 – 12 ore pe zi.

In plus, pentru cei care doresc sa urmeze tratamente medicale, exista diverse resurse balneare cu ape minerale si mineralizate, cu namoluri terapeutice, in bazele de tratament din zona lacurilor Techirghiol, Tatlageac, Neptun, Belona, Siutghiol, Corbu, Sinoe, Navodari si Tasaul.

Posibilitatile de cazare sunt multiple, de la hoteluri de cinci stele pana la pensiuni, camping-uri sau in gazda la localnici. De obicei, incepand cu 1 septembrie preturile la cazari scad deoarece se intra in extrasezon.

Ca posibilitati de distractie exista nenumarate baruri, cluburi, cazinouri, se poate juca bowling si biliard, ping-pong, sunt terenuri amenajate unde se pot practica diverse sporturi cum ar fi fotbal, tenis, volei, badminton, baschet, si pentru cei mai indrazneti exista posibilitatea de a practica sporturi nautice.

Una dintre principalele atractii ale statiunii este parcul acvatic AquaMagic care este un loc de distractie pentru turisti. Aqua Magic este situat la intrarea in statiune si se adreseaza turistilor de toate varstele, avand o capacitate de 2.500 vizitatori. Cu o suprafata de 4000 mp de apa, parcul de distractie cuprinde tobogane, piscine si bazine. In acest parc se gasesc restaurante, baruri, fast-food, cofetarii,precum si suveniruri si ilustrate. Turistii pot opta pentru o plaja pe sezlonguri si baie in piscina. Aqua Magic este iluminat astfel incat se pot organiza spectacole,sau alte petreceri nocturne, vizitatorii avand posbilitati de distractie atat ziua cat si noaptea. Pentru prima data aici s-a construit un ring de dans in aer liber, cu efecte luminoase si sonorizari precum si jocuri de apa care functioneaza in functie de ritmul si intensitatea muzicii

Statiunea Eforie Nord

Eforie Nord, este situata intre Agigea la nord (5 Km) si Eforie Sud la sud (2 km) si la circa 12km de Constanta. Se poate ajunge fie cu trenul existand linia Constanta – Mangalia care este circulata perment, fie cu mijloacele rutiere de transport in comun, din care exista o mare varietate de prestatori care ofera servicii de transport de diferite genuri si calitati

Eforie Nord este statiune balneoclimaterica permanenta cunoscuta pentru bazele de tratament balnear si este o statiune de vacanta foarte populara, unul din motivele care determina acest lucru fiind preturile rezonabile la serviciile turistice.

Plaja statiunii atinge cam 3-4 km lungime si latimi de 20-100m, marginita in partea de nord a statiunii de o faleza inalta, loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune

Statiunea Eforie Sud

Fiind una din cele mai ieftine statiuni de pe litoral, Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, situata intre Eforie Nord la nord si Tuzla la sud, intre Marea Neagra la est si Lacul Techirghiol la vest. Fata de Constanta se afla la o distanta de 18-20 km.

Plaja este cea mai ingusta dintre toate statiunile litoralului nostrum, insa in ultimii ani au incepu t lucracrii de extindere a ei. Faleza este foarte inalta, accesul pe plaja se face pe scari. Trebuie mentionat ca in partea de nord a statiunii, mai precis portiunea dintre Eforie Sud si Eforie Nord, pe o distanta de circa 2 km exista o plaja foarte buna.Sunt si portiuni foarte mari de plaja cu nisip fin.Este o statiune foarte frumoasa, liniste, panorama superba, preturi mici si multa verdeata

Atractia principala a statiunii o reprezinta „Baile Reci” cu namol, complet modernizate. In Eforie Sud exista si un Sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice cu regim permanent, care trateaza in principal slabiciunea fizica si rahitismul. Statiunea se mai distinge printr-un promontoriu de calcar si prin faleza de la a carei inaltime se deschide o splendida panorama. Teatru in aer liber, bazele de agrement si posibilitatile de practicare a sporturilor nautice

Statiunea Costinesti

Cunoscuta de toata lumea drept statiunea tineretului sau capitala vacanetelor estivale, Statiunea Costinesti se afla la 31 km sud de Constanta, pe malul Marii Negre si se invecineaza la sud cu comuna 23 August, la nord cu comuna Tuzla, iar la est cu Marea Neagra.

Plaja statiunii Costinesti are doua caracteristici : cea din partea de sud lata si incapatoare dar si foarte aglomerata, cu intrarea in apa putin pietroasa (zona obelisc, BTT) si partea din Nord (spre Epava ) o plaja ingusta, marginita de o faleza nu foarte inalta dar avand un nisip fin si apa curate.

Pentru cei ce doresc sporturi pe apa, exista Lacul Costinesti intins pe 7 hectare, pe care va puteti plimba cu barca sau hidrobicicleta. Acest lac este unul special, fiind singurul care nu se alimenteaza din subteran.

Statiunea Neptun

Neptunul este situat intre Olimp la nord si Jupiter la sud, la 35 Km de Constanta si 8 km de Mangalia.

Punctul forte al statiunii il reprezinta Plaja “La Steaguri” care este una cele mai bine amenajate plaje de pe litoral concurand cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia. Aici, in fiecare zi, se fac plecari cu barca pe mare (turul largului marii). Plaja din Neptun este continuata de cea din Jupiter in sud si cu cea din Olimp in Nord dar fara a comunica cu cea din Olimp de care este despartita de o zona care apartine Guvernului in care se afla cele mai scumpe vile din Romania, fiind vorba de vilele care au apartinut protocolului de stat (foste ale regimului Ceausescu). Plaja statiunii Neptun are o latime medie (30-100 m ) cu un nisip bun, apa curata si multe posibilitati de agrement si servicii diverse.

Este una dintre cele mai luxoase statiuni de pe litoralul romanesc. Plaja este acoperita in cea mai mare parte de sezlonguri si umbrele – contra cost, rar se mai gaseste un loc pentru cei cu cearceafuri. Neptun-Olimp este o statiune foarte schimbatoare pentru ca este construita pe golfuletele dintre mare si lacul Neptun. Asezarea hotelurilor este deci atipica. Statiunea este de nivelul Mamaiei – adica preturi mari, dar si calitate pe masura, cel putin la restaurante si in cluburi

Statiunea Venus

Situata la 3-20 m. deasupra nivelului Marii Negre, la 3 km. distanta de Mangalia si 41 km. de Constanta, statiunea Venus este o destinatie ideala atat pentru relaxare si distractie cat si pentru tratament. Statiunea beneficiaza de o plaja naturala mare (extinsa pe circa 1,2 km lungime, intre statiunile Venus si Saturn si 200 m latime), cu nisip fin, pentru helioterapie si talazoterapie, unde apar si izvoarele minerale sulfuroase hipotermale, captate sub forma de dusuri. Pentru doritorii de distractii si relaxare statiunea ofera : restaurante, baruri, cluburi si discoteci, un parc de distractii, piscine, magazine, cinematograf, terenuri de sport, parc de distractii etc. In sudul statiunii exista un pavilion special amenajat pentru impachetari cu namol sapropelic si bai sulfuroase cat si o importanta crescatorie de cai de rasa

Statiunea Saturn

Saturn este statiunea aflata in imediata vecinatate a orasului Mangalia, la 43 km de Constanta. La nord statiunea Saturn se invecineaza cu statiunea Venus. Pe langa posibilitatile de agrement, punctul forte al statiunii il reprezinta existenta izvoarelor mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica, utilizate in tratarea afectiunilor ginecologice si cele ale aparatului locomotor.

Plaja se intinde intre plaja din Mangalia si cea din Venus. Zona sudica a plajei (spre Mangalia) este dantelata de numeroase golfulete create artificial, cu acces in mare relativ lejer, dar cu latimi ale plajei mai mici. Partea dinspre nord (spre Venus) are o lungime de aproximativ 2 km si o latime de 100 – 150 metri. Pe toata lungimea plajei intrarea in apa este lina

Saturn mai dispune de doua sate de vacanta, Dunarea si Delta, un camping, restaurante, baruri, numeroase piscine, gradini de vara, terenuri de sport (minigolf, tenis), cinematograf in aer liber, parc de distractii, discoteci, baruri de zi si de noapte, oferind de asemenea posibilitatea de a practica sporturi nautice si echitatie. Pentru cei pasionati de excursii, traseele turistice vor include mai intai vechiul Callatis, apoi un tur al celorlalte statiuni, precum si regiunile mai apropiate din podisul dobrogean

Statiunea Vama Veche

O localitate mica,situata la cativa km sud de 2 Mai a devenit in ultimele sezoane de vara un loc foarte cautat datorita atmosferei de nonconformism, gen “Costinesti” si a preturilor reduse la cazare si masa.

Plaja este relativ buna, are latimi care depasesc 200m pe alocuri si ca si la Costinesti un reper care da o nota originala orizontului nautic il reprezinta o veche epava aflata la cateva sute de metri de mal.

Alte puncte de interes

Cel mai important obiectiv arheologic este Cetatea Histria, situata pe malul Lacului Sinoe, o fosta colonie greceasca, infiintata acum 2.600 de ani. Apoi, in Constanta se gasesc vestigii importante ale fostului oras Tomis, cel in care si-a petrecut ultimii ani din viata poetul latinitatii, Ovidiu. Un loc important il constituie edificiul roman cu mozaic, un complex arhitectural descoperit, considerat de arheologi ca fiind printre primele de acest fel din lume. Dupa aceea, la Mangalia, fostul oras Callatis, se gaseste cel mai vechi document latin din toata Europa de sud – est. In comuna Adamclisi se afla ruinele Monumentului triumfal Tropaem Traiani si vestigiile cetatii Tropaem Traiani, construit in onoarea imparatului Traian dupa cucerirea Daciei. Ca institutii muzeale trebuie mentionate Muzeul Arheologic din Mangalia, Muzeul de Istorie din Constanta, Muzeul Folcloric, Biserica Sf. Petru si Pavel din zona istorica a orasului Constanta, Moscheia din Constanta, Moscheia din Mangalia, manastirile Cocos si Cilic-Dere.

Alte puncte de interes turistic de-a lungul litoralului sunt pesterile de la Cheile Dobrogei si de la Limanu, dunele maritime de la Agigea, cu rezervatia floristica, si Padurea Hagieni, la 15 km de Mangalia, o deosebita rezervatie floristica si faunistica unica in Dobrogea.

De asemenea, nu trebuie excluse celebrele podgorii de la Murfatlar unde se produce faimosul si aromatul vin cu acelasi nume si podgoria Sarica Niculitel.

Program Inscrieri Timpurii - EARLY BOOKING

Oferta Inscrieri Timpurii Litoral Romania ( Early Booking) asigura reduceri substantiale din pretul de cazare oricui isi rezerva si achita din timp sejurul pentru vara viitoare la mare.

Poti astfel beneficia de reduceri de pana la 49% din pachetul turistic ales. Ofertele Inscrieri Timpurii pentru litoral sunt lansate toamna si se desfasoara pana pe 31 ianuarie, fiecare hotel avand libertatea de a alege valoarea discount-ului oferit, data ultima pentru achitarea sejurului, precum si numarul de camere alocate ofertei. De aceea, cu cat faceti rezervarea mai devreme, cu atat sansele sa obtineti cel mai bun pret este mai mare. In acest program sunt inscrise aproape toate hotelurile de pe litoralul romanesc, iar platile se pot efectua in mai multe rate.

Atentie insa, rezervarile care beneficiaza de Oferta Inscrieri Timpurii Litoral Romania nu se pot anula sau modifica decat cu pierderea integrala a sumelor achitate in avans.

VIZA SI PASAPORT

Ca european, pentru a putea calatorii in Romania nu este nevoie de viza. Accesul este permis cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Obiective Turistice la malul Marii Negre
Mamaia

Detalii ...

Mamaia
 • Aqua Magic Mamaia - Parcul acvatic AQUA MAGIC este amenajat la intrarea sudica in statiunea Mamaia, aproape de statia de Telegondola. Accesul in parcul acvatic nu se face direct din bulevardul principal al statiunii, ci din zona parcarii aflate intre hotelurile Perla si Aurora. Construit pe o suprafata impresionanta si avand o capacitate de 3000 de locuri
 • Insula Ovidiu - din Lacul Siutghiol este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor care sosesc in statiunea Mamaia. De-a lungul timpului, micul petic de pamant a starnit curiozitatea si imaginatia oamenilor, care au tesut in jurul sau o serie de legende;
 • Pontonul din Mamaia - este o atractie turistica inaugurata la inceputul sezonului estival 2012. Pasarela porneste de pe plaja, din dreptul hotelului Victoria, inainteaza in mare pe o distanta de aproximativ 500 de metri si se finalizeaza cu un debarcader;
 • Satul de vacanta Mamaia - este un loc popular printre turistii care isi petrec concediul in statiunea Mamaia. Amenajat in sudul statiunii, intre lacurile Tabacarie si Siutghiol, acest loc este ideal pentru persoanele aflate in cautarea distractiei si veseliei;
 • Telegondola Mamaia - a fost inaugurata pe data de 16 iulie 2004 si din acel moment a devenit un simbol al statiunii Mamaia. Gratie acestei instalatii moderne, turistii se pot bucura de senzatiile frumoase pe care le ofera o calatorie deasupra statiunii Mamaia;
Costinesti

details

Costinesti
 • Epava Evanghelia Costinesti - este localizata in largul coastelor statiunii Costinesti si poate fi observata cu usurinta de pe plaja. Desi multi turisti stiu de existenta epavei de la malul marii, foarte putini dintre ei ii cunosc povestea. “Evanghelia” a fost o nava comerciala sub pavilion grecesc care a esuat in toamna anului 1968 din motive care au ramas necunoscute.
 • Obeliscul Costinesti - simbolul statiunii Costineti, a fost inaltat in anul 1970 pe plaja care i-a preluat mai tarziu numele. De-a lungul timpului, Obeliscul a devenit punctul de intalnire al tinerilor si locul in care sunt organizate majoritatea concertelor si evenimentelor estivale din statiune.
Mangalia

details

Mangalia
 • EDIFICIUL BIZANTIN din Mangalia este un monument istoric care dateaza din perioada secolelor V-VI d. Hr. Vestigiile istorice au fost descoperite intre anii 1993-1995 pe terenul aferent hotelului President si au fost incluse in cladirea unitatii de cazare, acolo unde este deschis si un muzeu.
 • HERGHELIA Mangalia este pozitionata la circa 3 kilometri nord de Municipiul Mangalia si la aproximativ 500 de metri de tarmul Marii Negre. Infiintata in anul 1926, Herghelia de la Mangalia este cel mai mare complex de acest gen din zona de sud-est a Europei si adaposteste aproximativ 350 de cai de rasa, precum: pursange arab, semigreu si ponei.
 • MOSCHEEA ESMAHAN SULTAN din Mangalia este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de cult din sudul litoralului romanesc. Lacasul de cult musulman a fost construit in anul 1573 de catre fiica unuia dinte cei mai mari conducatori ai Imperiului Otoman, Selim al II-lea, in memoria tatalui sau. Moscheea este construita din piatra.
 • MUZEUL DE ARHEOLOGIE CALLATIS Mangalia este o institutie dedicata expunerii si conservarii vestigiilor istorice ale vechii cetati Callatis. Muzeul a fost inaugurat in anul 1959, dupa ce lucrarile de modernizare ale orasului au scos la iveala nenumarate vestigii din perioadele: neolitica, greaca, romana si romano-bizantina.
 • MUZEUL MARINEI din Mangalia a fost amenajat in anul 2004 intr-una dintre cladirile dezafectate ale cazarmei. Institutia este conceputa ca un muzeu dedicat tehnicii navale si scoate in evidenta activitatea portului din Mangalia intre anii 1952 si 2000. In cele doua sali ale muzeului este dispusa o impresionanta colectie de tehnica militara.
 • PORTUL TURISTIC Mangalia este cel mai modern port romanesc destinat navelor turistice de dimensiuni mici care navigheaza de-a lungul litoralului Marii Negre. Portul a fost amenajat in perioada 2006-2008 cu finantare europeana si locala.
Constanta

details

Constanta
 • ACVARIUL este amplasat pe malul marii, chiar in fata impunatorului Cazino constantean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanta a fost pentru o lunga perioada de timp prima si singura institutie publica de acest gen din tara noastra.
 • CAZINOUL DIN CONSTANTA - Nelipsit din pozele de vacanta ale turistilor si din vederile care amintesc de litoral, CAZINOUL din Constanta este fara discutie emblema orasului. O cladire impunatoare care emana inca aerul perioadei sale de glorie, Cazinoul "vegheaza" tarmul Marii Negre de peste 130 de ani.
 • DELFINARIUL se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Constanta atat in sezonul estival, cat si in extra sezon. Alaturi de Planetariu, Observatorul Astronomic si Microrezervatie, Delfinariul face parte din frumosul si interesantul Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, situat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja.
 • EDIFICIU ROMAN CU MOZAIC este situat in imediata vecinatate a Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie si a fost descoperit in anul 1959, in timpul unor lucrari edilitare desfasurate in Piata Ovidiu.
 • FARUL GENOVEZ este un monument care poate trece foarte usor neobservat, insa frumusetea si importanta sa pentru istoria orasului Constanta sunt de necontestat. Farul Genovez este amplasat pe faleza orasului, intre Cazino si fostul Hotel Carol (astazi, Comandamentul Marinei).
 • GEAMIA HUNCHIAR este amplasata in zona istorica a orasului, la cativa pasi de Muzeul de Arta Populara. Acest lacas de dimensiuni nu prea mari are o insemnatate imensa pentru istoria si multiculturalitatea Constantei, fiind cel mai vechi edificiu de cult musulman din oras.
 • MICROREZERVATIA din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii este un loc unic in Constanta. Inaugurata in anul 1985, Microrezervatia se intinde pe o suprafata de cca 6 ha din care 2 ha reprezinta luciu de apa cu vegetatie specifica.
CETATEA ARGAMUM

details

CETATEA ARGAMUM

O adevarata comoara a istoriei, CETATEA ARGAMUM este prima asezare de pe teritoriul tarii noastre mentionata in documente antice (sfarsitul secolului VI i.Hr.). Cetatea este amplasata pe malul lacului Razelm, in apropiere de localitatea tulceana Jurilovca, accesul catre cetate facandu-se din E87, care leaga Constanta de Tulcea. Pana la cetate va puteti bucura de frumusetea satului Jurilovca, o localitate aparte, populata de lipoveni. Turistii care ajung pe aceste meleaguri raman placut surprinsi de pitorescul zonei. Revenind la Cetatea Argamum, aceasta a fost fondata de colonistii greci veniti din Asia Mica, catre mijlocul sec. VII I.Hr, si stabiliti atunci pe malul Marii Negre, azi malul lacului Razelm. Locuirea greceasca este urmata de cea romana, fiind perioada in care cetatea primeste denumirea de Argamum. Cetatea a fost descoperita in 1916 de Vasile Parvan. Dupa cercetari arheologice s-au pus in valoare portiuni din zidurile de incinta, mai multe basilici si cladiri din oras (4 bazilici paleocrestine, cel mai vechi mormant grecesc din bazinul pontic - jumatatea sec. VII i.Hr.). In situl arheologic Argamum au fost descoperite vestigii unicat, monede folosite la schimb, varfuri de sageata confectionate din bronz, delfinasi olbieni, lingouri de bronz sub forma mamiferelor marine. In prezent, cetatea Argamum acopera o suprafata totala de aproximativ doua hectare si jumatate, iar majoritatea vestigiilor scoase la lumina apartin epocii romane. Cu toate acestea, cea mai mare parte din cetate se afla inca sub pamant, situl arheologic avand o suprafata totala de aproape o suta de hectare.

Biserica Ingropata Istria

details

Biserica Ingropata Istria

Istria este o comuna aflata la aproximativ 55 de kilometri nord de municipiul Constanta. Accesul in localitate se face pe un drum comunal care se desprinde din soseaua E87, cale de legatura intre Constanta si Tulcea. Multora dintre noi comuna Istria ne este cunoscuta prin prisma cetatii Histria, care se afla la 8 kilometri de localitate, pe malul lacului Sinoe. Prea putin dintre noi stim insa ca localitatea mai "ascunde" o comoara istorica si arhitecturala extraordinara. Este vorba despre BISERICA INGROPATA, unica in tara din punct de vedere al arhitecturii si al tehnicilor de constructie folosite. Monumentul dateaza de la inceputul celei de a doua jumatati a secolului al XIX-lea, perioada in care Dobrogea se afla inca sub dominatia Imperiului Otoman. Mai precis, inceputurile frumosului lacas de cult se leaga de anul 1857, atunci cand bulgarii care locuiau in sat au primit acordul autoritatilor otomane de a construi un lacas de cult ortodox. La fel ca in cazul altor edificii de cult crestin construite in acesta perioada in Dobrogea, biserica bulgarilor din Istria trebuia sa respecte niste reguli stricte de constructie impuse de otomani. Acestia cereau clar ca biserica sa nu fie mai inalta decat geamia din zona, sa nu aiba turle, sa nu fie prevazuta cu clopot si clopotnita, iar forma exterioara sa nu indice ca acolo ar exista un lacas de cult crestin. Astfel, s-a luat decizia de a "ingropa" biserica, pentru a crea in interior un spatiu mult mai mare, fara a incalca specificatiile otomane. Lucrarile de constructie a edificiului s-au incheiat in anul 1860. Biserica, a carei pardoseli se afla la 1 metru sub pamant, a fost sfintita 4 ani mai tarziu, primind hramul "Sfanta Treime" si "Sfantul Mare Ierarh Nicolae".

Biserica Sf. Mina Constanta

details

Biserica Sf. Mina Constanta

BISERICA “SFANTUL MINA” reprezinta o locatie deosebita, fiind o oaza de liniste in interiorul Constantei. Lacasul de cult este situat in Parcul Tabacariei, pe malul lacului cu acelasi nume, ferit de zgomotul orasului. Frumoasa biserica a fost construita intre anii 1995 – 1997 dupa planurile arhitectului Nicolae Goga si respecta in cele mai mici detalii stilul traditional maramuresan.

Pe langa frumusete, impresionanta este inaltimea bisericii, a carei turla masoara 43 de metri si poate fi observata din mai multe zone ale orasului. Datorita acestui aspect, Biserica “Sfantul Mina” din Constanta ocupa un loc bine meritat pe lista celor mai inalte biserici de lemn din tara noastra. Interiorul lacasului de cult impresioneaza si el prin frumusete simpla si austeritate, intreg mobilierul si toate obiectele decorative fiind sculptate in lemn.

Catapeteasma reprezinta principalul element care va atrage atentia atunci cand pasiti in interiorul bisericii, iar pictura care o acopera a fost realizata de pictorul bucurestean, George Sorin Nicolae. Daca va aflati in Constanta, merita sa vizitati Biserica “Sfantul Mina” pentru a admira frumusetea unui lacas de cult traditional romanesc si pentru a va reculege cateva clipe in linistea tulburata doar de valurile marunte ale lacului.

Biserica Greceasca Constanta

details

Biserica Greceasca Constanta

BISERICA GRECEASCA "METAMORPHOSIS" este un lacas de mici dimensiuni amplasat in zona istorica a orasului, pe strada Mircea cel Batran, aproape de plaja Modern. Povestea frumoasei biserici incepea in urma cu un secol si jumatate, pe vremea cand Dobrogea era parte a Imperiului Otoman, si marca "nasterea" primului lacas de cult crestin din Constanta.

Constructia bisericii a demarat in anul 1862 cu acordul sultanului Abdul Aziz Bin Mehmet Han care raspundea astfel pozitiv la cererea comunitatii elene de a construi un lacas de cult in zona. Cladirea bisericii a fost proiectata de arhitectul grec Iani Teoharidi care a respectat intocmai cerintele impuse de sultan, si anume ca biserica sa nu fie mai inalta decat orice alta geamie din oras si sa fie construita cat mai departe de cartierul turcesc.

Lucrarile au fost incheiate in anul 1867, chiar daca pe fatada cladirii este inscriptionat ca an de finalizare 1868. Biserica "Metamorphosis" are o inaltime de doar 10 metri, lungimea de 25 de metri si latimea de 12,5 metri si, la origine, nu era prevazuta cu turle (turnul care astazi se inalta in partea dreapta a bisericii a fost adaugat abia in anul 1947). Pentru ridicarea bisericii s-au folosit caramizi si piatra naturala, stalpii de sustinere au fost confectionati din lemn de cedru, iar podeaua a fost acoperita cu marmura alba adusa din Grecia.

Usile si ferestrele neboltite sunt protejate cu gratii din fier forjat frumos lucrate. Interiorul bisericii are un aspect de sala, cu inaltime egala, iar arhitectura aminteste de cladirile tipic grecesti.

40px

Intrebari frecvente?

In ce statiuni putem merge la mare?

Litoralul Marii Negre reprezinta o zona turistica de mare importanta pentru Romania care ofera o gama larga de atractii: statiuni cu plaje intinse, acvarii, spatii de distractie (parcuri, discoteci), parcuri de agrement, dar si statiuni cu potential balneo-climateric si care atrege anual un numar insemnat de turisti romani si straini (in special veniti din Franta, Germania, sau Israel).

Statiuni

 • Constanta;
 • Mamaia;
 • Eforie Nord;
 • Eforie Sud;
 • Costinesti;
 • Neptun;
 • Olimp;
 • Jupiter;
 • Venus;
 • Saturn;
 • Mangalia;
 • 2 Mai.

Ce sunt Inscrieri Timpurii?

Oferta Inscrieri Timpurii Litoral Romania ( Early Booking) asigura reduceri substantiale din pretul de cazare oricui isi rezerva si achita din timp sejurul pentru vara viitoare la mare. Poti astfel beneficia de reduceri de pana la 49% din pachetul turistic ales. Ofertele Inscrieri Timpurii pentru litoral sunt lansate toamna si se desfasoara pana pe 31 ianuarie, fiecare hotel avand libertatea de a alege valoarea discount-ului oferit, data ultima pentru achitarea sejurului, precum si numarul de camere alocate ofertei. De aceea, cu cat faceti rezervarea mai devreme, cu atat sansele sa obtineti cel mai bun pret este mai mare. In acest program sunt inscrise aproape toate hotelurile de pe litoralul romanesc, iar platile se pot efectua in mai multe rate.

Unde se poate face tratament pe litoral?

Pe litoralul romanesc pe timp de vara si nu numai se poate face tratament balnear in:

 • Eforie Nord;
 • Techirghiol;
 • Saturn;
 • Mangalia;

Litoral Romania 2021 | O vacanta pentru fiecare