πŸ”† Oferte Litoral Romania 2024

πŸ”† Oferte Litoral Romania 2024

Mamaia Litoral Romania 2024
de la €13166€
2 Adulti / 5 Nopti
Eforie Nord Litoral Romania 2024
de la €12883€
2 Adulti / 6 Nopti
Eforie Sud Litoral Romania 2024
de la €12883€
2 Adulti / 6 Nopti
Costinesti Litoral Romania 2024
Jupiter Litoral Romania 2024
Cap Aurora Litoral Romania 2024
Neptun Litoral Romania 2024
de la €13937€
2 Adulti / 5 Nopti
Olimp Litoral romania 2024
de la €11990€
2 Adulti / 1 Noapte
Saturn Litoral Romania 2024
Venus Litoral Romania 2024
Mangalia Litoral Romania 2024
Vama Veche Litoral Romania 2024
LITORAL ROMANIA

O vacanta pentru fiecare

Litoral Romania - vacantele pe litoralul romanesc sunt cele mai cautate de turisti, atat pentru farmecul marii, cat si pentru atmosfera unica de vacanta.

Plajele sunt formate din nisip fin si pot ajunge si pana la 200 m latime. Pe litoralul romanesc ai multiple posibilitati de a-ti petrece timpul liber in centre de divertisment, in parcuri de distractie, fie prin practicarea diferitelor sporturi acvatice sau prin vizitarea atractiilor turistice si a rezervatiilor naturale.

Colectia ofertelor pe litoralul Marii Negre include pachete de vacanta potrivite pentru toate varstele, in peste 130 de hoteluri, vile si pensiuni. Va invitam sa alegeti din ofertele noastre de pe Litoralul Romananesc. Ofertele noastre sunt potrivite pentru familii cu copii, dar si pentru cei tineri, dornici de aventura si distractie.

Oferte cazare in hoteluri vile si pensiuni in: Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Jupiter, Cap Aurora, Neptun, Olimp, Saturn, Venus, Vama Veche, Mangalia, Constanta.

vezi mai mult

Litoralul Romanesc

Litoralul romanesc se numara printre regiunile cele mai spectaculoase ale tarii noastre, oferind peisaje uimitoare. Cu o lungime totala de 245 de kilometri, litoralul romanesc se intinde din nord, de la granita cu Ucraina, pana in sud, la granita cu Bulgaria, delimitand estul Dobrogei de apele Marii Negre. Pe mai mult de jumatate din intinderea sa (163 km), din extremitatea nordica pana aproape de Navodari, litoralul romanesc este dominat de Delta Dunarii si lacurile de coasta.

Incepand din zona Capului Midia (Navodari) si pana la Vama Veche (granita cu Bulgaria), plajele cu nisip fin stapanesc litoralul romanesc. Aceasta portiune de litoral se intinde pe o distanta de 82 de kilometri si reprezinta zona cea mai frecventata de turisti.

Obiective Turistice la malul Marii Negre
Mamaia

Detalii ...

Mamaia
 • Aqua Magic Mamaia - Parcul acvatic AQUA MAGIC este amenajat la intrarea sudica in statiunea Mamaia, aproape de statia de Telegondola. Accesul in parcul acvatic nu se face direct din bulevardul principal al statiunii, ci din zona parcarii aflate intre hotelurile Perla si Aurora. Construit pe o suprafata impresionanta si avand o capacitate de 3000 de locuri
 • Insula Ovidiu - din Lacul Siutghiol este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor care sosesc in statiunea Mamaia. De-a lungul timpului, micul petic de pamant a starnit curiozitatea si imaginatia oamenilor, care au tesut in jurul sau o serie de legende;
 • Pontonul din Mamaia - este o atractie turistica inaugurata la inceputul sezonului estival 2012. Pasarela porneste de pe plaja, din dreptul hotelului Victoria, inainteaza in mare pe o distanta de aproximativ 500 de metri si se finalizeaza cu un debarcader;
 • Satul de vacanta Mamaia - este un loc popular printre turistii care isi petrec concediul in statiunea Mamaia. Amenajat in sudul statiunii, intre lacurile Tabacarie si Siutghiol, acest loc este ideal pentru persoanele aflate in cautarea distractiei si veseliei;
 • Telegondola Mamaia - a fost inaugurata pe data de 16 iulie 2004 si din acel moment a devenit un simbol al statiunii Mamaia. Gratie acestei instalatii moderne, turistii se pot bucura de senzatiile frumoase pe care le ofera o calatorie deasupra statiunii Mamaia;
Costinesti

details

Costinesti
 • Epava Evanghelia Costinesti - este localizata in largul coastelor statiunii Costinesti si poate fi observata cu usurinta de pe plaja. Desi multi turisti stiu de existenta epavei de la malul marii, foarte putini dintre ei ii cunosc povestea. “Evanghelia” a fost o nava comerciala sub pavilion grecesc care a esuat in toamna anului 1968 din motive care au ramas necunoscute.
 • Obeliscul Costinesti - simbolul statiunii Costineti, a fost inaltat in anul 1970 pe plaja care i-a preluat mai tarziu numele. De-a lungul timpului, Obeliscul a devenit punctul de intalnire al tinerilor si locul in care sunt organizate majoritatea concertelor si evenimentelor estivale din statiune.
Mangalia

details

Mangalia
 • EDIFICIUL BIZANTIN din Mangalia este un monument istoric care dateaza din perioada secolelor V-VI d. Hr. Vestigiile istorice au fost descoperite intre anii 1993-1995 pe terenul aferent hotelului President si au fost incluse in cladirea unitatii de cazare, acolo unde este deschis si un muzeu.
 • HERGHELIA Mangalia este pozitionata la circa 3 kilometri nord de Municipiul Mangalia si la aproximativ 500 de metri de tarmul Marii Negre. Infiintata in anul 1926, Herghelia de la Mangalia este cel mai mare complex de acest gen din zona de sud-est a Europei si adaposteste aproximativ 350 de cai de rasa, precum: pursange arab, semigreu si ponei.
 • MOSCHEEA ESMAHAN SULTAN din Mangalia este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de cult din sudul litoralului romanesc. Lacasul de cult musulman a fost construit in anul 1573 de catre fiica unuia dinte cei mai mari conducatori ai Imperiului Otoman, Selim al II-lea, in memoria tatalui sau. Moscheea este construita din piatra.
 • MUZEUL DE ARHEOLOGIE CALLATIS Mangalia este o institutie dedicata expunerii si conservarii vestigiilor istorice ale vechii cetati Callatis. Muzeul a fost inaugurat in anul 1959, dupa ce lucrarile de modernizare ale orasului au scos la iveala nenumarate vestigii din perioadele: neolitica, greaca, romana si romano-bizantina.
 • MUZEUL MARINEI din Mangalia a fost amenajat in anul 2004 intr-una dintre cladirile dezafectate ale cazarmei. Institutia este conceputa ca un muzeu dedicat tehnicii navale si scoate in evidenta activitatea portului din Mangalia intre anii 1952 si 2000. In cele doua sali ale muzeului este dispusa o impresionanta colectie de tehnica militara.
 • PORTUL TURISTIC Mangalia este cel mai modern port romanesc destinat navelor turistice de dimensiuni mici care navigheaza de-a lungul litoralului Marii Negre. Portul a fost amenajat in perioada 2006-2008 cu finantare europeana si locala.
Constanta

details

Constanta
 • ACVARIUL este amplasat pe malul marii, chiar in fata impunatorului Cazino constantean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanta a fost pentru o lunga perioada de timp prima si singura institutie publica de acest gen din tara noastra.
 • CAZINOUL DIN CONSTANTA - Nelipsit din pozele de vacanta ale turistilor si din vederile care amintesc de litoral, CAZINOUL din Constanta este fara discutie emblema orasului. O cladire impunatoare care emana inca aerul perioadei sale de glorie, Cazinoul "vegheaza" tarmul Marii Negre de peste 130 de ani.
 • DELFINARIUL se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Constanta atat in sezonul estival, cat si in extra sezon. Alaturi de Planetariu, Observatorul Astronomic si Microrezervatie, Delfinariul face parte din frumosul si interesantul Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, situat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja.
 • EDIFICIU ROMAN CU MOZAIC este situat in imediata vecinatate a Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie si a fost descoperit in anul 1959, in timpul unor lucrari edilitare desfasurate in Piata Ovidiu.
 • FARUL GENOVEZ este un monument care poate trece foarte usor neobservat, insa frumusetea si importanta sa pentru istoria orasului Constanta sunt de necontestat. Farul Genovez este amplasat pe faleza orasului, intre Cazino si fostul Hotel Carol (astazi, Comandamentul Marinei).
 • GEAMIA HUNCHIAR este amplasata in zona istorica a orasului, la cativa pasi de Muzeul de Arta Populara. Acest lacas de dimensiuni nu prea mari are o insemnatate imensa pentru istoria si multiculturalitatea Constantei, fiind cel mai vechi edificiu de cult musulman din oras.
 • MICROREZERVATIA din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii este un loc unic in Constanta. Inaugurata in anul 1985, Microrezervatia se intinde pe o suprafata de cca 6 ha din care 2 ha reprezinta luciu de apa cu vegetatie specifica.
CETATEA ARGAMUM

details

CETATEA ARGAMUM

O adevarata comoara a istoriei, CETATEA ARGAMUM este prima asezare de pe teritoriul tarii noastre mentionata in documente antice (sfarsitul secolului VI i.Hr.). Cetatea este amplasata pe malul lacului Razelm, in apropiere de localitatea tulceana Jurilovca, accesul catre cetate facandu-se din E87, care leaga Constanta de Tulcea. Pana la cetate va puteti bucura de frumusetea satului Jurilovca, o localitate aparte, populata de lipoveni. Turistii care ajung pe aceste meleaguri raman placut surprinsi de pitorescul zonei. Revenind la Cetatea Argamum, aceasta a fost fondata de colonistii greci veniti din Asia Mica, catre mijlocul sec. VII I.Hr, si stabiliti atunci pe malul Marii Negre, azi malul lacului Razelm. Locuirea greceasca este urmata de cea romana, fiind perioada in care cetatea primeste denumirea de Argamum. Cetatea a fost descoperita in 1916 de Vasile Parvan. Dupa cercetari arheologice s-au pus in valoare portiuni din zidurile de incinta, mai multe basilici si cladiri din oras (4 bazilici paleocrestine, cel mai vechi mormant grecesc din bazinul pontic - jumatatea sec. VII i.Hr.). In situl arheologic Argamum au fost descoperite vestigii unicat, monede folosite la schimb, varfuri de sageata confectionate din bronz, delfinasi olbieni, lingouri de bronz sub forma mamiferelor marine. In prezent, cetatea Argamum acopera o suprafata totala de aproximativ doua hectare si jumatate, iar majoritatea vestigiilor scoase la lumina apartin epocii romane. Cu toate acestea, cea mai mare parte din cetate se afla inca sub pamant, situl arheologic avand o suprafata totala de aproape o suta de hectare.

Biserica Ingropata Istria

details

Biserica Ingropata Istria

Istria este o comuna aflata la aproximativ 55 de kilometri nord de municipiul Constanta. Accesul in localitate se face pe un drum comunal care se desprinde din soseaua E87, cale de legatura intre Constanta si Tulcea. Multora dintre noi comuna Istria ne este cunoscuta prin prisma cetatii Histria, care se afla la 8 kilometri de localitate, pe malul lacului Sinoe. Prea putin dintre noi stim insa ca localitatea mai "ascunde" o comoara istorica si arhitecturala extraordinara. Este vorba despre BISERICA INGROPATA, unica in tara din punct de vedere al arhitecturii si al tehnicilor de constructie folosite. Monumentul dateaza de la inceputul celei de a doua jumatati a secolului al XIX-lea, perioada in care Dobrogea se afla inca sub dominatia Imperiului Otoman. Mai precis, inceputurile frumosului lacas de cult se leaga de anul 1857, atunci cand bulgarii care locuiau in sat au primit acordul autoritatilor otomane de a construi un lacas de cult ortodox. La fel ca in cazul altor edificii de cult crestin construite in acesta perioada in Dobrogea, biserica bulgarilor din Istria trebuia sa respecte niste reguli stricte de constructie impuse de otomani. Acestia cereau clar ca biserica sa nu fie mai inalta decat geamia din zona, sa nu aiba turle, sa nu fie prevazuta cu clopot si clopotnita, iar forma exterioara sa nu indice ca acolo ar exista un lacas de cult crestin. Astfel, s-a luat decizia de a "ingropa" biserica, pentru a crea in interior un spatiu mult mai mare, fara a incalca specificatiile otomane. Lucrarile de constructie a edificiului s-au incheiat in anul 1860. Biserica, a carei pardoseli se afla la 1 metru sub pamant, a fost sfintita 4 ani mai tarziu, primind hramul "Sfanta Treime" si "Sfantul Mare Ierarh Nicolae".

Biserica Sf. Mina Constanta

details

Biserica Sf. Mina Constanta

BISERICA “SFANTUL MINA” reprezinta o locatie deosebita, fiind o oaza de liniste in interiorul Constantei. Lacasul de cult este situat in Parcul Tabacariei, pe malul lacului cu acelasi nume, ferit de zgomotul orasului. Frumoasa biserica a fost construita intre anii 1995 – 1997 dupa planurile arhitectului Nicolae Goga si respecta in cele mai mici detalii stilul traditional maramuresan.

Pe langa frumusete, impresionanta este inaltimea bisericii, a carei turla masoara 43 de metri si poate fi observata din mai multe zone ale orasului. Datorita acestui aspect, Biserica “Sfantul Mina” din Constanta ocupa un loc bine meritat pe lista celor mai inalte biserici de lemn din tara noastra. Interiorul lacasului de cult impresioneaza si el prin frumusete simpla si austeritate, intreg mobilierul si toate obiectele decorative fiind sculptate in lemn.

Catapeteasma reprezinta principalul element care va atrage atentia atunci cand pasiti in interiorul bisericii, iar pictura care o acopera a fost realizata de pictorul bucurestean, George Sorin Nicolae. Daca va aflati in Constanta, merita sa vizitati Biserica “Sfantul Mina” pentru a admira frumusetea unui lacas de cult traditional romanesc si pentru a va reculege cateva clipe in linistea tulburata doar de valurile marunte ale lacului.

Biserica Greceasca Constanta

details

Biserica Greceasca Constanta

BISERICA GRECEASCA "METAMORPHOSIS" este un lacas de mici dimensiuni amplasat in zona istorica a orasului, pe strada Mircea cel Batran, aproape de plaja Modern. Povestea frumoasei biserici incepea in urma cu un secol si jumatate, pe vremea cand Dobrogea era parte a Imperiului Otoman, si marca "nasterea" primului lacas de cult crestin din Constanta.

Constructia bisericii a demarat in anul 1862 cu acordul sultanului Abdul Aziz Bin Mehmet Han care raspundea astfel pozitiv la cererea comunitatii elene de a construi un lacas de cult in zona. Cladirea bisericii a fost proiectata de arhitectul grec Iani Teoharidi care a respectat intocmai cerintele impuse de sultan, si anume ca biserica sa nu fie mai inalta decat orice alta geamie din oras si sa fie construita cat mai departe de cartierul turcesc.

Lucrarile au fost incheiate in anul 1867, chiar daca pe fatada cladirii este inscriptionat ca an de finalizare 1868. Biserica "Metamorphosis" are o inaltime de doar 10 metri, lungimea de 25 de metri si latimea de 12,5 metri si, la origine, nu era prevazuta cu turle (turnul care astazi se inalta in partea dreapta a bisericii a fost adaugat abia in anul 1947). Pentru ridicarea bisericii s-au folosit caramizi si piatra naturala, stalpii de sustinere au fost confectionati din lemn de cedru, iar podeaua a fost acoperita cu marmura alba adusa din Grecia.

Usile si ferestrele neboltite sunt protejate cu gratii din fier forjat frumos lucrate. Interiorul bisericii are un aspect de sala, cu inaltime egala, iar arhitectura aminteste de cladirile tipic grecesti.

Intrebari frecvente?

In ce statiuni putem merge la mare?

Litoralul Marii Negre reprezinta o zona turistica de mare importanta pentru Romania care ofera o gama larga de atractii: statiuni cu plaje intinse, acvarii, spatii de distractie (parcuri, discoteci), parcuri de agrement, dar si statiuni cu potential balneo-climateric si care atrege anual un numar insemnat de turisti romani si straini (in special veniti din Franta, Germania, sau Israel).

Statiuni

 • Constanta;
 • Mamaia;
 • Eforie Nord;
 • Eforie Sud;
 • Costinesti;
 • Neptun;
 • Olimp;
 • Jupiter;
 • Venus;
 • Saturn;
 • Mangalia;
 • 2 Mai.

De ce sa alegi plaja Mamaia?

6 motive ca sa alegi plaja Mamaia

 • Este una dintre cele mai mari plaje din intreaga Europa, 10 km lungime si 200 m latime.
 • Este potrivita pentru copii, deoarece are nisip fin, fara pietre si scoici in exces, iar intrarea in apa se face lin.
 • Te vei simti in siguranta deoarece sunt amenajate puncte de salvamar, corturi de prim ajutor, toalete si puncte de colectare selectiva a deseurilor.
 • Ai confort deoarece o mare parte a plajei este amenajata cu sezlonguri si umbrele de care te poti bucura contra cost.
 • Ai unde sa te distrezi dupa ce-ti iei doza de soare la beach barurile si terasele amenajate cu bun gust.
 • SupranumitΔƒ “Ibiza Europei de Est”, Mamaia ofera cele mai multe variante de distractie si cluburi in care sa dansezi pana la rasaritul soarelui.

Cazare Mamaia ...

Ce sunt Inscrieri Timpurii?

Ce sunt Inscrieri Timpurii?

Oferta Inscrieri Timpurii Litoral Romania ( Early Booking) asigura reduceri substantiale din pretul de cazare oricui isi rezerva si achita din timp sejurul pentru vara viitoare la mare. Poti astfel beneficia de reduceri de pana la 49% din pachetul turistic ales.

Ofertele Inscrieri Timpurii pentru litoral sunt lansate toamna si se desfasoara pana pe 31 ianuarie, fiecare hotel avand libertatea de a alege valoarea discount-ului oferit, data ultima pentru achitarea sejurului, precum si numarul de camere alocate ofertei. De aceea, cu cat faceti rezervarea mai devreme, cu atat sansele sa obtineti cel mai bun pret este mai mare.

In acest program sunt inscrise aproape toate hotelurile de pe litoralul romanesc, iar platile se pot efectua in mai multe rate.

Unde se poate face tratament pe litoral?

 • Eforie Nord

 • Eforie Sud

 • Techirghiol

 • Saturn
 • Mangalia
×

PROGRAM DE LUCRU

Perioada 30.11.2023 – 03.12.2023 INCHIS.
Solicita oferta