Cazare Amara

Cazare Amara

Lucruri de facut - generale

Cazare AmaraCazare Amara oferte tratament balnear pentru afectiuni ale aparatului locomotor, reumatisme degenerative, reumatisme articulare si inflamatorii, oferte cazare, masa si tratament in statiunea balneara Amara.

Amara este o statiunea balneoclimaterica fiind situata in judetul Ialomita, in Sud-Estul Romaniei, in Estul Campiei Romane, pe malul de Nord-Vest al lacului Amara, la numai 7 km distanta de resedinta de judet Slobozia, la doar 128 km fata de capitala Romaniei, respectiv Bucuresti si la 2 km de comuna Amara. Intreaga statiune Amara este un parc natural cu vegetatie bogata, lac si plaja cu nisip fin.

» Clima » Tratament » Indicatii Terapeutice » Acces » Descarca oferta PDF

Clima

Mediul nepoluat, cu vegetatie bogata, intinsa pe o suprafata de 150 de hectare. Climat continental de stepa, cu veri calduroase si ierni reci.

Temperatura medie anuala in statiunea balneo este de 10.3°C (in luna iulie, temperatura medie este de 22°C, iar in luna ianuarie este de -3°C). Precipitatiile sunt reduse, iar umiditatea medie anuala ajunge la 63%. Iarna predomina vanturile din nord-est, caracteristic fiind crivatul.

Baze de ratament

Factori naturali de cura

 • apa lacului, sulfatata, clorurosodica, magneziana, usor bromurata: apele minerale provenind din izvoare de natura, sulfuroasa usor sulfatate, bicarbonatate, sodice, magneziene, hipotone, cu o mineralizare totala de 1,6 g/l;
 • namol sapropelic extras din lac, cu un continut de 66,6 g/l.

Indicatii Terapeutice

 • afectiuni ale aparatului locomotor, reumatisme degenerative, reumatisme articulare si inflamatorii (spondiloza, artroza, poliartroza);
 • afectiuni post-traumatice, afectiuni neurologie periferice, sechele post-traumatice (dupa operatii pe articulatii, pe muschi sau pe oase, dupa entorse sau fracturi);
 • afectiuni ginecologice (mertosalpingita cronica, insuficienta ovariana, sterilitate secundara);
 • afectiuni asociate (dermatologice, endocrine, boli profesionale).

Tipuri de afectiuni tratabile

Cura balneara in este indicata atat pentru profilaxia cat si pentru tratamentul urmatoarelor tipuri de  afectiuni:

 • boli reumatismale;
 • sechele posttraumatice;
 • afectiuni neurologice periferice;
 • afectiuni ginecologice;
 • dermatologie;
 • respiratorii, digestive, renale.

Tipuri de proceduri efectuate

 • bai calde cu namol si impachetari cu namol;
 • aplicatii de cataplasme cu namol rece;
 • cure interne cu ape minerale;
 • electroterapie si hidroterapie;
 • aerohelioterapie.

Contraindicatii

 • tuberculoza pulmonara evolutiva;
 • afectiuni cardiovasculare;
 • stari de neliniste si insomnii provocate de nevroza;
 • boala Basedow
 • astm.

Acces

 • Acces Rutier:  Bucuresti – Urziceni – Slobozia (119 km) pe DN 2 si 2A; Braila – Slobozia (95 km) pe DN 2; Constanta – Slobozia pe DN 2A; Buzau – Slobozia (91km) pe DN 2C;
 • Acces Feroviar: Bucuresti – Slobozia Veche via Ciulnita; Ploiesti Sud – Urziceni – Slobozia Veche; Galati – Braila – Faurei – Urziceni – Slobozia Veche.
 • Aeroport: cel mai apropiat aeroport se afla in Bucuresti – Aeroportul Internațional Henri Coanda, la numai 153 km.

Cazare Amara

Banner_1_Sigla_Euro_Team_TravelCazare Amara Tratament 2016, Oferte Amara Tratament Balnear, Sejur Amara Tratament Balneo 2016, Oferte, Sejur, Vacante, Cazare, Tratament, Oferte Tratament Balneo, Statiuni Balneo Romania, Tratament Amara, Sejur Tratament, Vacante Tratament, Oferte Baleare, Oferte Balneo, Tratamente Balneo, Tratamente Balneare, Amara Tratament 2016, Oferte Amara Tratament Balnear, Sejur Amara Tratament Balneo 2016, Oferte, Sejur, Vacante, Cazare, Tratament, Oferte Tratament Balneo, Statiuni Balneo Romania, Tratament Amara, Sejur Tratament, Vacante Tratament, Oferte Baleare, Oferte Balneo, Tratamente Balneo, Tratamente Balneare

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/JudetulIalomita

Sport & natura

Compozitia resurselor minerale

Lacul Amara, cu o lungime de 4 km si o latime ce variaza intre 200 si 800 m, este alimentat cu ape de siroire care spala eflorescentele produse la suprafata rocilor din Campia Romana de catre apele subterane incarcate de saruri (predominant sulfati si cloruri). Sulfatul de magneziu si sulfatul de sodium, dizolvate in mare cantitate in apa lacului, ii dau gustul foarte amar care mascheaza gustul sau sarat.

Namolul

Namolul sapropelic este negru (in contact cu aerul devenind cenusiu), unsuros, sarat si are un miros foarte puternic de hidrogen sulfurat. El contine 41% saruri anorganice, 39 % substante organice si 20 % apa. Substantele organice (de natura animala si vegetala) si substantele anorganice pe care le contine namolul sunt: sulfat de sodiu, de calciu, de fie, de magneziu; clorura de sodiu; hiposulfit de sodiu; hidrogen sulfurat; hidrocarbosulfit; carbonat de sodiu, de calciu; sulf liber; acetat de sodiu; nitrat de amoniu; acid formic, glutamic, butiric, propilic, clorofil-rezorcin, pirocatechin si erin. Grosimea stratului de namol este de 30-60 cm.

Harta

Istorie si Cultura

Localitatea a fost atestata documentar in timpul domnitorului Matei Basarab, care a inzestrat manastirea ridicata de el in Slobozia cu intinse terenuri in jurul lacului. In 1864, prin secularizarea averilor manastiresti, aceste terenuri au fost preluate de stat. Atunci au luat fiinta primele asezari omenesti.

Statiunea Amara a atras atentia lui P. Poni, caruia i se datoreaza primele analize chimice ale apei lacului, in 1887. In 1896, la 4 ani dupa ce autoritatile judetene au decis sa infiinteze un serviciu al bailor, insarcinat cu exploatarea instalatiilor de bai calde, Amara este folosita amplu de populatie, sezonier.

Documentele timpului retin ca bilant al unui sezon de cura: un numar de 452 de bolnavi si 3200 de bai. Pana in 1903, Amara era un catun si apartinea de comuna Slobozia Veche. Prima instalatie pentru bai calde a fost facuta din scanduri in anul 1905, ea fiind distrusa in timpul Primului Razboi Mondial. In aceeasi perioada localnicii au facut in locuintele lor instalatii primitive de bai, incalzind apa si namolul in cazane.

Dupa al Doilea Razboi Mondial au fost ridicate constructii destinate turismului balnear si a fost amenajata plaja pe malul lacului Amara pentru bai de soare.

Localitatea a luat ființă între anii 1879-1882 (când a și fost atestată documentar), prin împroprietărirea participanților la Războiul de Independență al României și a tinerilor căsătoriti. Au primit pământ atunci peste 300 de familii provenite din județele Buzău, Prahova și Ialomița.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Amara era un cătun cu 190 de familii al comunei Slobozia Veche. Din 1903 Amara a avut statut administrativ de comună, în componența sa intrând și satul Motalva. În 1925 Anuarul Socec consemnează comuna Amara în plasa Slobozia a județului Ialomița, cu 2098 de locuitori.

În 1950, comuna Amara a trecut în administrarea raionului Slobozia din regiunea Ialomița - care după 1952 a intrat ]n componența regiunii București. În 1968, comuna, având în compunere satele Amara, Amara Nouă și Motalva, a revenit la județul Ialomița, reînființat.

Între anii 1974-1977 a primit locuitorii satelor desființate Motalva și Amara Nouă în partea estică. Din aprilie 2004 stațiunea a devenit oraș, potrivit Legii nr. 83 din 7 aprilie 2004.

Hotel Dana Amara

Hotel Dana Amara

5 Nopti, MD, Tratament, Cazare Amara9 / 10
Pers/Sejur 900,00 Lei
Hotel Dana Amara oferte 5 nopti cazare cu mic dejun, tratament 5 zile cate 4 proceduri/zi/pers si co Oferte
Hotel Eclipsa Amara

Hotel Eclipsa Amara

9 Nopti, PC, Tratament, Cazare Amara
Pers/Sejur 1.080,00 Lei
Hotel Eclipsa Amara sejur 9 nopti cazare, pensiune completa, tratament minim 7 zile a cate 4 procedu Oferte
Hotel Ialomita Amara

Hotel Ialomita Amara

6 Nopti, MD, Tratament, Cazare Amara9 / 10
Pers/Sejur 700,00 Lei
Hotel Ialomita Amara sejur 6 nopti cazare in camerea dubla cu mic dejun, tratament 5 zile cate 5 pro Oferte
Hotel Lebada Amara

Hotel Lebada Amara

6 Nopti, PC, Tratament, Cazare Amara
Pers/Sejur 650,00 Lei
Hotel Lebada Amara sejur 6 nopti cazare, masa demipensiune, tratament 5 zile cate 2 proceduri/zi/per Oferte
Hotel Parc Amara

Hotel Parc Amara

6 Nopti, PC, Tratament, Cazare Amara
Pers/Sejur 750,00 Lei
Hotel Parc Amara oferta 6 nopti cazare in camera dubla, pensiune completa – meniu fix si trata Oferte
Motel Diamant Amara

Motel Diamant Amara

5 Nopti, MD, Cazare Amara
Pers/Sejur 350,00 Lei
Motel Diamant Amara este situat la 50 de metri de lacul Amara in statiunea balneoclimaterica Amara, Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.

Viza de calatorie

Nu este necesara viza pentru cetatenii UE.