Cazare Baile 1 Mai

Cazare Baile 1 Mai

Lucruri de facut - generale

Cazare Baile 1 Mai

Cazare Baile 1 Mai, oferte sejur cazare, masa mic dejun, demipensiune sau pensiune completa si tratament balnear in statiunea Baile 1 Mai Bihor Romania.

Baile 1 Mai este situata in judetul Bihor, la 2 km de statiunea Baile Felix si la 4 km de Oradea. A purtat si numele de Baile Episcopiei si e cunoscuta pentru apele minerale si namolul sapropelic tamaduitoare.

Varietatea de ape minerale termale cu debit ridicat constituie principalul factor terapeutic al zonei. Apele bicarbonatate, sulfatate, calcice, oligominerale sunt indicate pentru tratarea unei game largi de afectiuni.

Vremea

Climat de tip continental moderat de ses, temperatura medie anuala de 10 grade Celsius.

In statiunea Baile 1 Mai exista mai multe puncte de atractie dintre care bazine de tratament cu apa termala la 32 grade Celsius, Strandul cu valuri, bazin olimpic, plante si pasari calatoare exotice.

In statiunea Baile 1 Mai se gaseste – Rezervatia Naturala „Lacul cu Nuferi – Paraul Petea”, care este singurul loc din Europa unde creste din tertiar pana in zilele noastre nufarul tropical (nimphaea lotus var. thermalis – relict glaciar). Unicitatea nufarului sustinuta de cea a rosioarei lui Racovita (rosioara – endemis – Scardinius erythrophatanuls racovitzai) si a melcului (Melanopsia parreysii) dau o importanta stiintifica majora rezervatiei. Egiptul este al doilea loc in lume unde datorita unor conditii climatice similare aceasta specie a supravietuit natural racirii climei din cuaternar.

Factori de cura

Se gasesc numeroase izvoare cu apa minerala care sunt indicate in tratarea afectiunilor reumatice degenerative.

Apele minerale termale au o temperatura de 42 oC, bicarbonatate usor, radioactive, sulfatate, calcice, sodice si silicioase.

Bioclimatul este sedativ, de crutare, iar namolul este sapropelic.

Proceduri de tratament

 • instalatii de bai calde cu apa minerala la cada si in bazine;
 • instalatii pentru impachetari cu parafina;
 • instalatii pentru fizioterapie (hidro si electroterapie);
 • instalatii pentru inhalatii si aerosoli;
 • sala de cultura fizica medicala si masaj.

Indicatii terapeutice

 • afectiuni ale articulatiilor cat si a coloanei vertebrale;
 • afectiuni reumatice inflamatorii poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, stari dupa reumatism articular acut;
 • afectiuni reumatismale degenerative spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze poliartroze;
 • afectiuni post traumatice redori articulare post traumatice, stari postoperatorii la articulatii, oase, stari dupa fracturi, entorse, luxatii;
 • afectiuni neurologice centrale si periferice hemipareze la minim 6 luni de la data aparitiei, parapareze la minim 3 luni dupa mielite, dupa operatii pe maduva, dupa traumatisme vertebrale, diverse pareze si paralizii;
 • afectiuni ginecologice metro- anexite cronice, tulburari minore de pubertate sau de menopauza;
 • afectiuni asociate boli metabolice si de nutritie, diabet zaharat de tip II, boli endocrine, guta cu localizari articulare.

Cazare Baile 1 Mai

Sigla Euro Team TravelCazare Baile 1 Mai, Oferte Cazare Baile 1 Mai, Tratament Cazare Baile 1 Mai, Pachete Tratament Cazare Baile 1 Mai, Sejur Cazare Baile 1 Mai, Vacanta Cazare Baile 1 Mai, Cazare Baile 1 Mai, Afectiuni tratate in statiunea Baile 1 Mai, Statiunea Baile 1 Mai Romania, Tratament Baile 1 Mai, Cazare Baile 1 Mai, Oferte Tratament Baile 1 Mai, Sejur Baile 1 Mai, Vacanta Baile 1 Mai

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulBihor

Sport & natura

Strandul cu Valuri din Băile 1 Mai se află in apropierea Rezervaţiei Naturale Pârâul Peţa din Băile 1 Mai şi lângă Detaşamentul de Pompieri. De regula strandul este frecventat de cei care prefera sa se scalde in liniste, intr-un peisaj natural, cu locuri de plaja cu iarba si posibilitatea de a inchiria sezlong. In incinta strandului exista loc pentru cort, pentru cei care prefera sa se trezeasca dimineata la strand! Strandul cu Valuri din Baile 1 Mai este unic in tara si chiar Europa, datorita instalatiei care produce valuri, vechi de peste 100 de ani.

Acces: - turistii dornici sa ajunga la Strandul cu valuri au la dispozitie un singur drum de acces, cel care duce de altfel si spre Rezervatia Naturala Paraul Peta; - distanta de la punctul terminus al autobuzelor care circula pe relatia Oradea - Sanmartin - Baile 1 Mai este de 300 metri.

Alte activitati: - din Strandul cu Valuri aveti posibilitatea sa ajungeti la un alt obiectiv turistic din zona, la Avenul Hudra Brady sau cum este cunoscut de localnici la "Crater". - drumul pana la Cantonul Silvic nu pune probleme, fiind un drum asfaltat; - de la canton pana in cel mai inalt punct al zonei, cca 340 m, se poate ajunge mergand in directia Sud, pe drumul ferestier, prin padure: - din acel punct pana la aven mai sunt 100 m, fiind mai aproape de nivelul marii.

Harta

Istorie si Cultura

ISTORIC - Efectul terapeutic al apelor minerale de aici au fost descoperite cu foarte multi ani in urma. Statiunea Baile 1 Mai s-au numit: Baile Sfintului Ladislau, Baile Haieului si apoi Baile Episcopesti, in 1374 fiind in proprietatea Episcopiei romano-catolice din Oradea. Primele tratamente s-au facut prin aplicarea namolului scos de pe fundul albiei paraului Peta pe partea dureroasa a corpului. Efectul de vindecare era evident. Primele baze de tratament s-au construit în anii 1950-1960. In anii 1978 s-a dezvoltat mai mult statiunea, s-a construit si strandul Venus.

Hotel Perla 1 Mai

Hotel Perla 1 Mai

6 Nopti, PC, Tratament, Cazare Baile 1 Mai
Pers/Sejur 1.168,00
Hotel Perla 1 Mai sejur 6 nopti cazare, masa pensiune completa, tratament 5 zile cate 3 proceduri/zi Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.

Viza de calatorie

Nu este necesara viza de calatorie pentru turistii din UE.

Obiective Turistice

Obiective Turistice

 • Strandul cu valuri - strand cu apa termala, cel mai vechi de acest tip din Romania;
 • Lacul cu nuferi, rezervaţie naturala care ocroteste 3 specii naturale protejate: Nymphaea Lotus Thermalis (varietate unica în Europa, relicva a erei terţiare), pestele „Rosioara lui Racoviţa” (specie endemica, denumita dupa naturalistul român Emil Racoviţa) si melcul Melanopsis Parreyssi (supravieţuitor al erei glaciare).
 • Strandul Venus - cel mai mare strand termal din statiune dispunînd de 14 bazine.