Cazare Baile Felix

Cazare Baile Felix

Lucruri de facut - generale

Cazare Baile FelixCazare Baile Felix oferte, sejur, vacante, cazare, tratament in Felix, oferte tratament balnear, hotel, vremea, tratamente balneo, harta, vremea, obiective turistice, tipuri de afectiuni si proceduri baneare.

Baile Felix este una dintre cele mai mari statiuni balneo-climaterice din Romania cu functionare permanenta. Statiunea Baile Felix este situata in judetul Bihor, la 8 km distanta de Oradea si la 22 km distanta de vama Bors prin care se face trecerea catre Ungaria. Aici se gasesc ape termale, o baza de tratament optima, conditii de relaxare. Temperatura apelor termale este intre 20-49 grade Celsius.

In Felix se poate vedea Nufarul alb, aici sunt lacuri artificiale termale in care sunt cateva specii de lotusi aclimatizati dupa ce au fost adusi din alte tari unde cresc in mod natural. In lacurile artificiale din statiune, pe langa plante se gasesc si numeroase specii de pesti avand marimi si culori diferite.

» Vremea » Indicatii Terapeutice » Tratamente » Contraindicatii » Acces

Vremea

In statiunea Baile Felix este un climat continental moderat, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneana, ideal pentru tratament, odihna, turism balnear.

In diferite documente e scris ca tratamentul balnear la Baile Felix incepe din secolul  XVIII, iar din anul 1857 se introduce o taxa de tratament pentru persoanele care stau la bai mai mult de patru zile. Statiunea Baile Felix s-a dezvoltat spectaculos abia dupa anul 1951.

Indicatii terapeutice

 • Afectiuni reumatismale inflamatorii ( poliartrita reumadoida, spondiloza anchilozanta)
 • Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza)
 • Afectiuni reumatismale abarticulare
 • Afectiuni post-traumatice
 • Afectiuni neurologice periferice
 • Afectiuni neurologice centrale
 • Afectiuni ginecologice
 • Afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).

Tratamente si Proceduri

Apele geotermale din statiunea Baile Felix sunt folosite de sute de ani pentru a vindeca variate afectiuni ale sistemului circulator, imunitar sau locomotor. In statiune exista numeroase centre in care se practica hidroterapia prin diferite tratamente cum ar fi:

 • balneoterapie (bai cu apa termala in bazine si vane, hidrokinetoterapie);
 • hidroterapie (dus subacval, dus scotian, jacuzzi, afuziuni, elongatii subacvale, bai galvanice, bai Stanger);
 • electroterapie (diadinamice, ultrasunete, TENS, curenti interferentiali, unde scurte, magnetodiaflux, curenţi Träbert, laser);
 • masoterapie (masaj medical parţial, masaj sedativ);
 • inhalatii cu apa termala si medicamente;
 • kinetoterapie individuala si in grup;
 • termoterapie (impachetari cu parafina);
 • bai si impachetari cu namol;
 • tratamente antiaging cu produse Gerovital;

Instalatii pentru bai la cada, instalatii pentru aplicatii calde cu namol si parafina, bazine cu apa termala, instalatii pentru elongatii sub apa, instalatii pentru electroterapie si hidro terapie, sauna, piscine acoperite si in aer liber, sali de gimnastica medicala.

Contraindicatii

 • Boli infecto-contagioase
 • Boli venerice
 • Tumori maligne
 • Hemoragii
 • Boli psihice

Acces

 • Acces Auto din directia Cluj (E60) Alesd – Oradea (DN76) – Santmartin – statiunea Baile Felix; din directia Bucuresti – Pitesti – Craiova – Turnul Severin – Otelul Rosu – Oradea – statiunea Baile Felix;
 • Acces Feroviar: Bucuresti – Craiova – Oradea;
 • Aeroporturi in aporpiere: Timisoara, Cluj.

Cazare Baile Felix

Sigla Euro Team TravelCazare Baile Felix, oferte, sejur, vacante, cazare, tratament in Felix, oferte tratament balnear, hotel, vremea, tratamente balneo, harta, vremea, obiective turistice, tipuri de afectiuni si proceduri baneare., Statiunea Baile Felix, oferte, sejur, vacante, cazare, tratament in Felix, oferte tratament balnear, hotel, vremea, tratamente balneo, harta, vremea, obiective turistice, tipuri de afectiuni si proceduri baneare, Oferte 2016 Baile Felix, Sejur 2016 Baile Felix, Vacante 2016 Felix, Tratament Baile Felix, Oferte Tratament Felix, Sejur Tratament Felix 2016, Tratament Balnear, Statiunea Felix

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/JudetulBihor

Sport & natura

Statiunea Baile Felix

Băile Felix (în maghiară Félixfürdő) sunt o stațiune balneo-climatică în perimetrul comunei Sânmatin din județul Bihor, România. Băile Felix se află la ca. 6 km sud de municipiul Oradea. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.

Izvoarele termale au fost puse în valoare în secolul al XVIII-lea de călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck(de) din Moravia, administrator al mănăstirii din Sânmartin. Între 1711-1721 au fost organizate primele așezăminte pentru tratament, sub numele de „Baia lui Felix” (în maghiară Félixfürdő). Felix Helcher a murit în anul 1737. În anul 1885 a fost captat un nou izvor, cu o temperatură de 49°C.

Izvoarele termale au fost descoperite, după unii în jurul anului 1000, după alții, în jurul anului 1200, iar potrivit altor experți au fost descoperite abia pe la 1700. Singurul fapt nedisputat de istorici este apariția primelor clădiri în această stațiune: între anii 1711-1721.

Domeniul mănăstirii Sânmartin a fost naționalizat în anul 1948 de autoritățile comuniste. Pe terenurile naționalizate au fost construite mai multe baze de agrement, inclusiv una a Securității. Aceasta din urmă este revendicată de Ordinul Premonstatens. În data de 2 aprilie 2014 ÎCCJ a dispus strămutarea dosarului de la Judecătoria Oradea la Judecătoria Giurgiu, unde se află în prezent. Alte cereri de retrocedare privind terenurile de la Băile Felix ale Ordinului Premonstratens se află pe rolul ÎCCJ.

Harta

Istorie si Cultura

Statiunea Baile Felix

Vechile documente atestă utilizarea băilor în tratarea diverselor afecțiuni încă din anul 1000, când izvoarele termale au fost descoperite de călugărul Felix, parohul mănăstirii din Szentmárton (Sînmartin).

Între 1711-1721 apar primele așezăminte organizate pentru tratament sub numele de “baia lui Felix”, iar în 1885 se captează un nou izvor, cu o temperatură de 49°C.

Izvoarele termale au fost descoperite, după unii în jurul anului 1000, după alții, în jurul anului 1200, iar potrivit altor experți au fost descoperite abia pe la 1700. Singurul fapt nedisputat de istorici este apariția primelor clădiri în această stațiune: între anii 1711-1721.

La doar 2 Km de Baile Felix este situata statiunea Baile 1 Mai al carui istoric poate fi citit >aici< si se suprapune in mare parte cu dezvoltarea timpurie a statiunii Baile Felix, avand ca numitor comun localitatea Haieu care si acum este situata intre cele 2 statiuni.

Hotel Lotus Therm Baile Felix

Hotel Lotus Therm Baile Felix

7 nopti, PC, Tratament, Cazare Baile Felix
Pers/Sejur 2.492,00
Hotel Lotus Therm Baile Felix sejur 7 nopti cazare cu pensiune completa, tratament 5 zile cate 3 pro Oferte
Hotel Muncel Baile Felix

Hotel Muncel Baile Felix

7 Nopti, PC, Tratament, Cazare Baile Felix
Pers/Sejur 658,00
Hotel Muncel Baile Felix sejur 7 nopti cazare, masa pensiune completa, tratament 6 zile cate 3 proce Oferte
Hotel Mures Baile Felix

Hotel Mures Baile Felix

7 nopti, PC, Tratament, Cazare Baile Felix
Pers/Sejur 1.155,00
Hotel Mures Baile Felix sejur 7 nopti cazare in camera dubla, masa pensiune completa, tratament 5 zi Oferte
Hotel President Baile Felix

Hotel President Baile Felix

7 Nopti, PC, Tratament, Cazare Baile Felix
Pers/Sejur 1.750,00
Hotel President Baile Felix pachet 7 nopti cazare in dubla standard, masa pensiune completa (mic dej Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.

Viza de calatorie

Nu este nevoie de viza pentru cetateni UE.

Obiective Turistice

 • Strandul cu apa termala Apolo (1900);
 • Fenomenul carstic de pe Dealul somleului;
 • Rezervatia de nuferi din Baile Felix;
 • Capela de la Haieu;
 • Cladirea Sanifarm;
 • Biserica ortodoxa din Rontau (sec. XV);
 • Biserica unita (greco-catolica) din Haieu (1906);
 • Biserica de lemn din Brusturi si Biserica Greco-Catolica din Felix.

Video