Cazare Delta Dunarii 2017

Cazare Delta Dunarii 2017

Lucruri de facut - generale

Cazare Delta DunariiCazare Delta Dunarii 2017, pachet turistice min 3 nopti cazare, mic dejun/demipensiune sau pensiune completa, cu sau transport, excursii, circuite

Delta Dunarii – unul din cele mai frumoase si originale tinuturi turistice din Romania.

Dunarea, izvorand din Germania, adunand afluentii din zece tari si traversand patru capitale, dupa un traseu de 2860 Km, formeaza la varsarea sa in Marea Neagra o delta. Raportata la Romania, Delta Dunarii este situata in SE tarii, avand forma lirma literei grecesti “A” (delta) si fiind limitata la SV de pod. Dobrogei, la N trece peste granita cu Ucraina, iar la E cu Marea Neagra.

» Vremea » Fauna » Flora » Vegetatia » Cazare

Delta Dunarii este traversata de paralela de 45° lat N si de maridianul de 29° long. E. Suprafata sa, impreuna cu complexul lagunar Rasim-Sinoe este de 5050 Km, din care 732 Km apartin Ucrainei.

Delta Dunarii propriu-zisa are o suprafata de 2.540 Km, suprafata ce creste anual cu 40 m, datorita celor 67 milioane tone de aluviuni depuse de catre fluviu.

Cel mai tanar pamant al tarii, Delta Dunarii potrivi oamenilor de stiinta isi are originile in urma cu aproximativ 13.000 de ani.

 Vremea – Clima

Delta Dunarii se incadreaza in spatiul cu climat temperat semiarid specific stepelor pontice. Spatiile acvatice plane si foarte intinse, acoperite in diferite grade cu vegetatie, intrerupte de insulele nisipoase ale campurilor marine, alcatuiesc o suprafata activa specifica deltei si lagunelor adiacente, cu totul diferita de cea a stepelor pontice. Delta Dunarii este considerata locul cu cele mai putine precipitatii din Romania.

Aceasta suprafata activa reactioneaza fata de radiatia totala receptionata si de circulatia generala a atmosferei rezultand un mozaic de microclimate. Radiatia totala variaza intre un minim de 3,5 Kcal/cmp inregistrat in lunile de iarna si un maxim de 17 Kcl./cmp, in luna iulie. in functie de intesitatea activitatii centrilor barici principali se instaleaza conditii specifice de vreme: zile de iarna blande (cand activeaza centrul baric nord-est european), zile de iarna geroase, cu vanturi puternice (cand actioneaza anticiclonii nord-atlantici), zile de vara calde si uscate (cand actioneaza anticiclonii tropicali atlantici), zile de vara ploioase (cand interactioneaza aerul din bazinul mediteranean cu cel rece din nord-vestul Europei).

Geneza si formarea Deltei Dunarii

Formarea Deltei, a inceput in cuaternar in glaciatia vurniana avand doua faze distincte:

 • o faza continentala cauzata de regresiunea marina cand tarmul era mult retras si bratele Dunarii au lasat canioane vizibile in actuala platforma continentala;
 • o faza de golf care a urmat unei transgresiuni. Ipoteza limanica emisa de Grigore Antipa si continuata de V. P. Zencovici, admite prezenta unui golf, barat de catre cusentii marini prin grinduri transversale si transformat in liman. Dunarea a adunat acest spatiu, in conditiile unei mare reduse de ~70 cm. Calmatarea continua a dus la actualul aspect.

Fauna in Delta Dunarii

Delta Dunarii este un adevarat paradis faunistic. Aici vietuieste 98% din fauna acvatica europeana, intreaga fauna de odonate, de lepidoptere acvatice si de moluste gasteropode de Europa si tot aici isi gasesc refugiul mamifere rare cum sunt Mustela lutreola, Lutra lutra si Felis silvestris. Vertebratele care, prin prezenta lor, dau nota specifica faunei deltei. Amfibienii sunt reprezentati prin 2 specii de caudate si 6 specii de anure, iar reptilele prin 8 specii, majoritatea serpi (4 specii). Pestii sunt prezenti prin 65 specii, cei mai multi de apa dulce (60%), restul migrand primavara din Marea Neagra. Intre acestia din urma, sturionii si scrumbiile au rol important, atat stiintific, cat si economic.

Pasarile sunt cele care au creat faima deltei, cunoscuta, inca de la inceputul secolului ca un paradis avian. Renumele se datoreaza celor 327 specii pe care le putem intalni in delta si care reprezinta 81% din avifauna Romaniei. Dintre acestea cuibaresc 218 specii, restul de 109 specii trecand prin delta si ramanand diferite perioade de timp toamna, iarna si primavara.

Flora in Delta Dunarii

Cercetarile recente au dus la identificarea a 955 specii de cormofite spontane, reprezentand: elemente eurasiatice (28%), estice (24%), europene (14%), cosmopolite si adventive.

Din punct de vedere ecologic numai un sfert dintre specii (26%) sunt legate de mediul acvatic (hidrofile, higrofile si higromezofile), restul fiind mezofile, xerofile, eurifile, halofile, psamofile.

Nota dominanta o dau stuful, papura, salciile, plantele plutitoare (nuferii, cornacii, cosorul). In delta îsi gasesc refugiul o serie de specii rare, cum sunt : Ephedra distachya, Carex colchica, Nymphaea candida, Convolvulus persicus.

Vegetatia in Delta Dunarii

In Delta Dunarii predomina vegetatia de mlastina stuficola, care ocupa cca. 78% din suprafata totala. Principalele specii stuful, papura, rogozul, în amestec cu salcia pitica si numeroase alte specii. Vegetatia de saraturi ocupa 6% din total, dezvoltându-se pe soluri saliniazte si solonceacuri marine. Vegetatia pajistilor mesofile de grind se dezvolta pe cca. 3% din totalul suprafetei deltei, în special pe pe grindurile fluviale supuse inundarii periodice. Predomina Glyceria maxima, Elytrigia repens.

Vegetatia acvatica din ghioluri, balti si japse ocupa 2% din totalul deltei. Pentru vegetatia submersa sunt specifice speciile Ceratophyllum submersum, Myriopyllum verticillatum.

Cazare Delta Dunarii

Satele unde singurele cai de acces sunt canalele care le strabat, par a fi neatinse de trecerea timpului. Ca vizitator, puteti explora cu barca acest uimitor refugiu natural de o liniste si un calm depline, aceasta experienta facandu-va sa va imaginati ca ati patruns intr-adevar in paradis.

Bratul Sf. Gheorghe cel mai meridional, orientat spre sud-est, are un curs sinuos desfasurat pe112 Km si transporta 22% din debit. La varsare formeaza insulele Sacalin considerate un inceput de delta secundara.

Cazare in: Sulina, Mahmudia, Murighiol, Uzlina, Sf. Gheorghe etc.

Cazare Delta Dunarii

Sigla Euro Team TravelCazare Delta Dunarii 2017, Oferte Cazare Delta Dunarii, Sejur si Cazare Delta Dunarii, Vacante si Cazare Delta Dunarii, Cazare in Delta Dunarii, Obiecetive Turistice in Delta Dunarii, Atractii Turiatice in Delta Dunarii, Flora, Fauna, Harta, Vremea, Clima in Delta Dunarii, Cazare Delta Dunarii 2017, Vacante si Cazare Delta Dunarii 2017

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/Judetul2.540 km2

Harta

Istorie si Cultura

Dea lungul istoriei Dunarea a cunoscut mai multe denumiri: "Danubius", "Istrus", "Histru", "Danare", "Donaris", "Phisos", "Rio Divino". Napoleon Bonaparte considera ca este "Le roi des fleuves de l'Europe". Herodot din Halicarnas scria intr-una din lucrarile sale : "Intre fluviile care au renume si care sunt navigabile cand vii de la mare este si Istrul..."

Prima stire istorica despre Delta Dunarii ne-a lasat-o grecul Herodot, "parintele istoriei" care descrie intrarea flotei persane a lui Darius prin Delta, dupa ce poposise la Histria (515-513 iHr), Polibiu (sec. al III-lea - al II-lea iHr) descrie un spatiu cu bancuri de nisip intre care se aflau brate cu apa, Straba (sec.I iHr) indica sapte brate intre care se aflau insule, idée reluata si de Pliniu cel Batran, Ptolemeu, etc. Marturii ale locuirii zonei exista din sec.I iHr- al II-lea dHr.

In sec. XV, Tara Romaneasca si Moldova pierd gurile Dunarii ca si Dobrogea, acestea fiind cucerite de Imperiul turcesc si astfel pana la jumatatea sec. al XIX-lea, Delta era o "terra incognito". Studii detaliate despre Delta Dunarii au fost prezentate de catre geografii George Vaslan, Constantin Bratescu, naturalistul Grigore Antipa, etc.

 

Cel mai tanar pamant al tarii, Delta Dunarii potrivi oamenilor de stiinta isi are originile in urma cu aproximativ 13 000 de ani.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Delta Dunarii Excursie 1 zi

Delta Dunarii Excursie 1 zi

Cazare Delta Dunarii 2017
Delta Dunarii Excursie 1 zi, plecare din Bucuresti: 01.05.2017, 20.05.2017, 04.06.2017, 24.09.2017; Oferte
Excursie Delta Dunarii 1 zi

Excursie Delta Dunarii 1 zi

Cazare Delta Dunarii 2017
Excursie Delta Dunarii 1 zi, plecare din Bucuresti: 11.08.2017. Excursie Delta Dunarii transport cu Oferte
Excursie Toata Delta Dunarii 4 zile

Excursie Toata Delta Dunarii 4 zile

Cazare Delta Dunarii 2017
Excursie Toata Delta Dunarii plecare Bucuresti: 21.06.2018, 28.06.2018, 05.07.2018, 12.07.2018, 19.0 Oferte
Croaziera Delta Dunarii 8 zile MS Dnieper Princess

Croaziera Delta Dunarii 8 zile MS Dnieper Princess

Croaziera Delta Dunarii 8 zile MS Dnieper Princess, pachetul include 7 nopti cazare in cabina dubla Oferte

Viza de calatorie

Nu este necesara viza pentru turistii din UE.

Obiective Turistice

 • Cetatea bizantina Prislava, important centru de tip urban din secolele X- XIV, este suprapusa in totalitate de catre localitate. Este situata pe malul drept al bratului Sfantu Gheorghe, la cca. 12 km in aval de orasul Tulcea.
 • Cetatea getica Piatra lui Sava - deal fortificat, situat la 4 km de fluviul Dunarea, aceasta vecinatate punandu-si amprenta asupra vietii economice si sociale a comunei.
 • Vestigiile cetatii Salsovia - din timpul imperiului romano-bizantin, sunt amplasate pe un promontoriu la baza caruia se afla bratul Sf. Gheorghe.
 • Casa Pescarului - mini-muzeu (intrarea libera) care ofera vizitatorilor secvente din viata comunitatilor de pescari din Delta Dunarii.
 • Cazematele datand din perioada celui de al doilea razboi mondial.
 • Observatorul de pasari situat in proximitatea ruinelor cetatii Salsovia.
 • Portul Industrial Mahmudia – cariere de exploatarea calcarului, in nordul amplasamentului se afla bratul Sf. Gheorghe, acest brat al Dunarii delimitand Rezervatia Biosferei – Deltei Dunarii.
 • Situl arheologic Halmyris - Situat la aproximativ 2,5 km est de comuna Murighiol si aproximativ 3 km de Dunavatul de Jos.
 • Manastirea Halmyris se afla la o distanta de aproximativ 2 km de la iesirea din localitatea Murighiol, pe drumul pietruit inspre Dunavatu de Jos, imediat dupa ruinele cetatii Halmyris.
 • Complexul lagunar Razim - Sinoe, o componenta a rezervatiei, este situat in sudul Delta Dunarii si ocupa o suprafata totala de cca 1145 km2 din care suprafata lacurilor este de 863 km2.
 • Insula Popina (98 ha) este situata in nordul lacului Razelm, in apropierea amenajarilor piscicole Iazurile si Sarinasuf si a localitatii Iazurile. De natura calcaroasa, are o suprafata de cca 98 ha si o inaltime maxima de 47 m.
 • Lacurile Saratura (75 ha) - rezervatie naturala (zoologica), este situate intre localitatile Murighiol si Plopu, Lacul Saratura I - 15 ha, Lacul Saratura II - 4 ha, Lacul Saratura III - 56 ha; adancime maxima 0,45-1,12 m, in care exista depozite de namoluri negre sapropelice cu calitati terapeutice.
 • Lacul Dranov (2170,0 ha si un volum de 21,7 mil. mc.) este localizat langa lacul Razelm (Razim): de la Murighol pe bratul Sf. Gheorghe pana la km 45, apoi la dreapta pe canalul Dranov, care duce direct pe lacul Dranov.
 • Refugiul Uzlina - Rezervatie naturala (zoologica). Gazduieste una din cele mai mari colonii de Ardeide. Reprezinta un loc de popas important pentru pasarile migratoare si de cuibarit pentru califarul alb. Primavara, se pot intalni pasari de mlastina, pasari de padure: privighetoarea roscata, etc.