Cazare Costinesti

Cazare Costinesti

Lucruri de facut - generale

Cazare Costinesti, oferta cazare in hotelurile din Statiunea Costinesti, oferte sejur minim 5 nopti cazare si masa in hoteluri de la 2 – 4 stele in Costinesti, Cazare Costinesti 2016

Cazare CostinestiCazare Costinesti oferte sejur vacante, cazare Costinesti in hoteluri, vile si peniuni, plaja, obiective turistice in Costinesti.

Statiunea Costinesti este amenajata in prelungirea satului cu acelasi nume, la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Constanta, intre localitatea Tuzla (nord) si Statiunea Olimp (sud). Cunoscuta ca fiind statiunea tineretului, Costinesti isi primeste oaspetii intr-o atmosfera vesela si foarte animata. Plaja statiunii este vegheata de cele doua simboluri ale Costinestiului – Obeliscul si epava navei Evanghelia, esuata in anul 1960. Statiunea s-a extins foarte mult in ultimii ani, largindu-si considerabil capacitatea de cazare.

 

» Plaja » Vremea » Cazare

Plaja

Plaja statiunii Costinesti are o lungime de 1 kilometru, iar latimea sa difera pe anumite sectoare. In zona Obeliscului, plaja este mai lata, insa foarte aglomerata pe timpul verii. In zona de nord, spre Epava, plaja este mai ingusta, acoperita cu nisip fin si marginita de o faleza joasa.

Pe plaja exista beach baruri si baze de agrement, sezlonguri si umbrele. Pe timpul verii plaja din Costinesti este gazda unor emisiuni televizate sau sediul unor radiouri importante din tara. Pe plaja a fost inaugurat in 2006 un monument – Obeliscul – care se aseamana unui catarg cu panze. Are 18,5 metri inaltime, 200 de tone greutate si este compus din sase piese.

Vremea

Apa marii are o salinitate foarte redusa (17-18g/l, in comparatie, de exemplu cu Marea Mediterana – 39g/l) si atinge de obicei temperaturi de 22 – 25C pe timpul verii.

In partea de nord se poate vedea o epava a unei nave comerciale grecesti, care a apartinut cunoscutului om de afaceri Aristotel Onassis. Denumita Evanghelia, nava a esuat la sfarsitul anilor ’60, in apropierea tarmului, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, ramanand cu carena blocata intre doua stanci.

A devenit un simbol al statiunii Costinesti si a intrat in patrimoniul statului roman, dupa ce proprietarul a considerat costurile de recuperare prea mari.

Cazare Costinesti

In statiunea Costinesti puteti gasi cazare la orice pas. Statiunea este intesata de hoteluri, pensiuni si vile turistice. Statiunea Costinesti nu are hoteluri de 5 stele, cele mai luxoase locatii fiind Complexul Vox Maris, aflat intr-o zona linistita a statiunii, si Hotelul Stefania, aflat in apropiere de gara, ambele clasificate la 4 stele. Restul hotelurilor din statiune sunt clasificate la 2 si 3 stele si au fost construite, in cea mai mare parte, dupa Revolutie: Hotel Royal, Hotel Iunona, Hotel Pierre, Hotel Intim, Hotel White Inn, Hotel Tiberius, Hotel Cris, Hotel Atena, Hotel Haris, etc. Hotelul Forum, o emblema a statiunii, este unul dintre putinele hotelui construite inainte de anii ’90. Statiunea s-a imbogatit in ultimii ani cu numeroase vile si pensiuni turistice, care ofera conditii de cazare foarte bune. Grupurile de tineri pot gasi solutii de cazare ieftine in cadrul vilelor si pensiunilor care dispun de camere cu mai multe paturi: Vila Costel si Mirela, Hostel Bel Air. Pe langa restaurantele hotelurilor, statiunea Costinesti dispune de multe locatii in care turistii pot servi masa.

Cazare Costinesti

Cazare Costinesti oferte sejur vacante, cazare Costinesti in hoteluri, vile si pensiuni, plaja, obiective turistice in Costinesti., Statiunea Costinesti, Oferte statiunea Costinesti, Sejur statiunea Costinesti, Vacante statiunea Costinesti, Cazare statiunea Costinesti, Galerie Foto statiunea Costinesti, Plaja statiuni Costinesti, Harta statiunea Costinesti, Obiective Turistice statiunea Costinesti, Statiunea Costinesti

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/Judetul20,28 km2

Sport & natura

In statiunea Costinesti se pot practica sporturi de apa. Lacul Costinesti este separat de mare printr-un cordon de nisip si este unicul lac de pe litoral care nu este alimentat subteran cu apa cu o suprafata de 7 hectare si o adancime destul de mica, dispune de o baza nautica de agrement, de unde se pot inchiria barci si hidrobiciclete.

Distractia este cuvantul de ordine in statiunea Costinesti. Daca ziua mai toti turistii se ingramadesc pe plaja, incepand de seara si pana in zori terasele, restaurantele si cluburile sunt pline pana la refuz. Petreceri efervescente si concerte incendiare sunt organizate in fiecare seara in discotecile Ring, Tineretului, Midnight si Panoramic Club.

Pentru cei care prefera distractiile mai linistite este disponibil Teatrul de Vara din statiune, locatie in care sunt organizate spectacole de muzica usoara si populara. O plimbare prin statiune va va purat pasii printre tarabele de suveniruri, in magazinele cu accesorii de plaja si in centrele comerciale ale Costinestiului.

Mai multe terenuri de sport sunt disponibile in statiune, iar iubitorii sporturilor naturice pot inchiria ambarcatiuni din bazele de agrement prezente pe plaja. Amatorii de scufundari pot explora lumea subacvatica in zona Epavei, inchiriind echipamente speciale din centrele specializate.

Harta

 

Istorie si Cultura

Zona pe care este amplasata statiunea Costinesti este un loc incarcat de istorie, primele dovezi de locuire datand din epoca a fierului. Istoria propriu-zisa a asezarii Costinesti incepe la sfarsitul secolului al XIX-lea, atunci cand generalul Emil Costinescu colonizeaza cu populatie germana mosia pe care o detine in zona, aproape de malul marii. Noii locuitori ridica pe pamantul de la malul marii 48 de gospodarii, acest lucru marcand inceputul satului Costinesti.

O mare parte dintre colonistii germani parasesc regiunea in anul 1940, atunci cand pleaca in Germania. Satul este ocupat de locuitor romani care continua dezvoltarea asezarii. In anul 1949, odata cu amenajarea unei tabere pentru elevi in zona lacului Costinesti, se pune bazele statiunii

Hotel Impact G Costinesti

Hotel Impact G Costinesti

5 Nopti, MD, Cazare Costinesti
Pers/Sejur 396,00 Lei
Hotel Impact G Costinesti oferte sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, aer conditionat, Oferte
Hotel Intim Costinesti

Hotel Intim Costinesti

6 nopti, Mic Dejun, Cazare Costinesti
Pers/Sejur 543,00 Lei
Hotel Intim Costinesti sejur 6 nopti cazare cu mic dejun in camera dubla cu aer conditionat, tv+cabl Oferte
Hotel Pierre Costinesti

Hotel Pierre Costinesti

6 Nopti, MD, Cazare Costinesti
Pers/Sejur 392,00 Lei
Hotel Pierre Costinesti sejur 5 nopti cazare cu mic dejun in camera dubla, tv+cablu, minibar, parcar Oferte
Hotel Stefania Costinesti

Hotel Stefania Costinesti

5 Nopti, MD, Cazare Costinesti
Pers/Sejur 489,00 Lei
Hotel Stefania Costinesti sejur 5 nopti cazare cu mic dejun/demipensiune sau pensiune completa in ca Oferte
Hotel Tiberius Costinesti

Hotel Tiberius Costinesti

6 Nopti, MD, Cazare Costinesti
Pers/Sejur 602,00 Lei
Hotel Tiberius Costinesti sejur 6 nopti cazare cu mic dejun in camera dubla cu aer conditionat, tv+c Oferte
Hotel Vox Maris Grand Resort Costinesti

Hotel Vox Maris Grand Resort Costinesti

6 Nopti, MD, Cazare Costinesti
Pers/Sejur 891,00 Lei
Hotel Vox Maris Grand Resort Costinesti sejur 5 nopti cazare cu mic dejun in camera dubla, aer condi Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.

Viza de calatorie

Nu este nevoie de viza pentru turistii din UE.

Obiective Turistice

  • Obelixul din Costinesti;
  • Epava Evanchelia Costinesti;
  • Delfinariu Constanta;
  • Planetariu Constanta;
  • Microrezervatia Naturala Constanta;
  • Parcul Arheologic Constanta;
  • Acvariu Constanta;