Cazare Mangalia

Cazare Mangalia

Lucruri de facut - generale

Cazare Mangalia este situata la aproximativ 45 de kilometri sud de Constanta si la 11 kilometri nord de punctul de frontiera cu Bulgaria.

Cazare Mangalia RomaniaCazare Mangalia este un oras in continua dezvoltare, un oras curat si cochet, care in ultimele decenii si-a insusit cu succes atributul de statiune balenoclimaterica. Izvoarele mezotermale sulfuroase din statiunea Mangalia sunt valorificate in bazele de tratament cu rezultate recunoscute in ameliorarea bolilor sistemului osos si in tratamentele recuperatorii.

Fiind in primul rand un municipiul si apoi o statiune Mangalia le ofera turistilor oportunitati diverse de petrecere a timpului liber: plaja, vizite la muzee, monumente si cetati care prezinta istoria locurilor, distractii acvatice, spectacole, festivaluri si evenimente culturale.

» Plaja » Cazare » Tratament » Obiective Turistice

Plaja

Plaja statiuni Mangalia este acoperita cu nisip fin si se intinde intre plaja Saturn si digul de nord al Portului Mangalia. Latimea cea mai mare o atinge in centru, acolo unde are in jur de 120 metri.

Faleza orasului margineste plaja si este folosita ca zona de promenada. In ideea de a spori confortul turistilor, anumite sectoare de plaja sunt amenajate cu sezlonguri si umbrele. Siguranta in apa este asigurata de echipele de salvamari prezente pe plaja.

Cazare

Statiunea Mangalia nu este foarte dezvoltata la capitolul cazare. In oras exista un singur hotel de patru stele. Este vorba despre Hotel President, o locatie moderna, care inglobeaza in structura sa, intr-o maniera originala, un fragment al vestigiilor cetatii romane Callatis. Situl arheologic descoperit in aceasta zona a fost restaurat si amenajat in holul hotelului si la subsolul restaurantului. Hotelul President adaposteste Centrul Roman de Afaceri „Marea Neagra”. Pe langa acest hotel de patru stele mai sunt deschise hoteluri de doua si trei stele, cateva dintre ele renovate in ultimii ani. La capitolul masa Mangalia are o oferta diversificata, in oras existand terase, restaurante, fast-food-uri si pizzerii.

Tratament

Statiunea Mangalia RomaniaFactorii de cura naturala sunt apa marii, apele minerale sulfuroase mezotermale (21-28°C) provenite de la izvoare din partea de nord a orasului si din zona statiunilor Saturn si Venus, namolul sulfuros de turba, care este bogat in minerale si este extras din mlastinile din nordul orasului si clima marina bogata in aerosoli salini si radiatia solara. Toate acestea au un efect intaritor asupra organismului uman.

Statiunea Mangalia este recomandata pentru petrecerea vacantei si pentru tratamentul bolilor degenerative, inflamatorii, si reumatice, al bolilor sistemului nervos central si periferic, al bolilor ginecologice si al anumitor boli dermatologice, respiratorii, cardiovasculare, endocrinologice, ORL etc.

Statiunea are doua baze de tratament moderne in cadrul Hotelului Mangalia si in cadrul Sanatoriului Mangalia, destinata recuperarii. Baza de tratament din cadrul Hotelului Mangalia este dotata cu instalatii de tratament proprii: patru bazine pentru kinetoterapie cu apa sulfuroasa, o sectie pentru electroterapie, doua sectii pentru hidroterapie, o sectie de pneumoterapie, sali de gimnastica medicala si saloane pentru masaj, cabinete de geriatrie, laboratoare pentru analize si investigatii, cabinete pentru acupunctura, bazine cu apa de mare incalzita etc.

Obiective Turistice

» Cetatea Calatis;
» Necropola Elenistica;
» Edificiul de tip Sirian;
» Moscheiea in stil Maur;
» Muzeul de Arheologie Calatis;
» Hipodromul;
» Portul turistic.

Cazare Mangalia

Cazare Mangalia Romania, Tratament, Baze de tratament, Cazare, Hotel, Statiunea Balneo, Cazare, Tratament, Oferte Tratament, Oferte, Sejur, Vacante, Cazare Hotel, Oferte Litoral Romania, Sejur Litoral Romania, Vacante Litoral Romania

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/Judetul62,26 km2, plaja lata de 120 m

Sport & natura

Herghelia Mangalia, una dintre cele mai vestite din sud-estul Europei, pepiniera de pur sange arabi, asteapta in fiecare zi de la primele ore ale diminetii si pana seara tarziu turistii care doresc sa viziteze padocurile dar si pe cei care vor sa urmeze o ora de echitatie cu unele dintre cele mai frumoase si mai linistite exemplare de aici.

Lectii de echitatie cu ponei sau pur sange arab, demonstratii hipice, plimbari cu trasura sau in galop pe malul marii la rasaritul soarelui. De toate acestea au parte turistii care trec pragul hergheliei de la Mangalia al carei padoc cuprinde 354 de cai si 8 ponei.

Portul turistic Mangalia, 100m – destinat ambarcatiunilor de agrement.

Harta

Istorie si Cultura

Mangalia de astazi este situata pe ruinele vestitei cetati Callatis. Infiintata in secolul al VI-lea i.Hr. de colonistii greci in locul unei asezari getice, Cetatea Callatis a fost la acea vreme una dintre coloniile elene infloritoare.

Incepand cu secolul al XI-lea, cetatea capata numele de „Pangalia” si era considerata unul dintre cele mai importante porturi Dobrogene, alaturi de Constanta si Varna. Odata cu intrarea Dobrogei sub dominatie otomana, zona a decazut, insa isi recastiga stralucirea dupa 1878, atunci cand orasul incepe sa se dezvolte.

In 1930 Mangalia a devenit statiune balneoclimaterica. Dupa 1990, autoritatile au demarat ample proiecte pentru dezvoltarea turismului cultural, iar in acest sens sunt organizate in fiecare an mai multe manifestari – Festivalul Callatis, Gala Tanarului Actor, Festivalul Zile si Nopti de Literatura etc.

Hotel Corsa Mangalia

Hotel Corsa Mangalia

6 nopti, Mic Dejun, Cazare Mangalia
Hotel Corsa Mangalia este situat pe faleza. MASA: Micul dejun bufet se asigura in salonul de mic dej Oferte
Hotel Laguna Mangalia

Hotel Laguna Mangalia

5 nopti, Mic Dejun, Cazare Mangalia
Hotel Laguna Mangalia este amplasat pe faleza orasului, aproape de plaja si de centrul Mangaliei. Ho Oferte
Hotel Paradiso Mangalia

Hotel Paradiso Mangalia

6 nopti, Mic Dejun, Cazare Mangalia
Hotel Paradiso Mangalia este situat pe faleza, 25 m de plaja. MASA: Restaurant propriu, mic dejun b Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.