Cazare Bucovina 2017

Cazare Bucovina 2017

Lucruri de facut - generale

Cazare BucovinaCazare Bucovina hoteluri, vile si pensiuni, excursii si circuite in la manastirile din Bucovina, partii de schi, plimbare cu mocanita in muntii Bucovinei.

Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta Romaniei. Nu intamplator de altfel, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international “Pomme d’Or” de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala.

» Cazare » Traditii » Acces » Ghid

Cazare Bucovina

Cazare Bucovina Click
Gura Humorului Detalii …
Voronet Detalii …
Vatra Dornei Detalii …

Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri. Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice si dacice bine conturate.

Meleagurile bucovinene au fost martorii inchegarii si dezvoltarii in secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei. Asezari precum Baia, Siret, Suceava, Radauti pastreaza pana in zilele noastre constructii (cetati, ctitorii si case domnesti s.a.) din vremea primilor voievozi moldoveni.

Alte localitati precum Putna, unde in 1871 festivitatile prilejuite de implinirea a 400 de ani de la zidirea ctitoriei lui Stefan cel mare s-au transformat, cu participarea lui Mihai Eminescu, Mihai Slavici, Ciprian Porumbescu si a altor tineri veniti din toate provinciile istorice romanesti, intr-o impunatoare manifestare a cunostintei de neam si de tara a romanilor de pretutindeni, evoca sugestiv rolul activ pe care locuitorii suceveni l-au avut de-a lungul timpului pe scena istoriei.

Viata in mediul rural este simpla si complexa, in acelasi timp. Oamenii inca urmeaza reguli stricte ale comportamentului si pastreaza traditiile vechi, dar stilul actual de viata produce valori contradictorii chiar si in cele mai indepartate sate. Taram locuit in mod armonios de nationalitati variate, Bucovina s-a opus celor mai radicale transformari in privinta timpului si a modei si a pastrat maniera de viata de neuitat.

Cand vine vorba despre mancare, cele mai bune mancaruri traditionale din Bucovina sunt servite: mamaliga cu branza proaspata, smantana, oua, carnati de porc, sarmale (frunze de vita de vie sau de varza umplute cu orez si carne), iaurt, ciorba sau racituri (carne in aspic).

Mancarurile coapte in cuptor sunt de obicei prajiturile si placintele pe baza de faina. La placintele poale-n brau, branza este impachetata in aluat; in varzari, varza este folosita in locul umpluturii. Dintre traditionalele bunatati de Pasti, pasca e specifica zonei rurale, iar cozonacul isi are radacinile in mediul urban. Pasca este facuta dintr-o foaie din aluat dospit, acoperit cu un amestec din branza de vaci, smantana, oua si zahar, decorata cu o cruce facuta din coca si coapta intr-o tava rotunda (ROUND TIN). Cozonacul este facut dintr-o foaie din acelasi aluat, acoperit cu nuci, rulat si copt intr-o tava inalta.

Costumul popular in Bucovina inca este purtat zilnic de catre batrani, in timp ce tanara generatie poarta in mod regulat haine occidentale. Acestia din urma se imbraca rareori in costume traditionale in afară de ocaziile speciale.

Acces

 • Acces Rutier: Drumul national DN 2 – E 85, Bucuresti – Bacau – Falticeni – Suceava – Siret uneste capitala Bucuresti de Suceava, distanta putând fi parcursa în aproximativ 6 ore. DN 17 A face legatura între Siret– Radauti– Sucevita– Câmpulung Moldovenesc iar drumul national DN18 leaga Iacobeni – Ciocanesti – Borsa, ducând mai departe în Maramures. Drumul national DN 17 trece prin orasul Vatra Dornei aflat la 112 km de Suceava (aproximativ 2 ore transport auto) si peste pasul Tihuta, ajungând în Transilvania.
 • Acces Feroviar: Transportul cu trenul de la Bucuresti la Suceava se desfasoara pe magistrala Bucuresti–Bacau–Suceava-Vicsani, cu ramificatiile Suceava–Radauti-Putna si Suceava–Gura–Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei-Sîngeorz Bai–Nasaud-Beclean, ramificatii care fac legatura cu zona Radauti si cu zona Humor-Câmpulung-Dorna. Trasportul cu trenul dinspre si spre Transilvania se realizeaza pe magistrala Timisoara-Iasi si face legatura cele mai importante orase din vestul tarii : Arad, Oradea, Cluj Napoca, Dej trecând în Bucovina peste munti, urmând apoi traseul Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Vama, Gura Humorului, Suceava.
 • Acces cu avionul: Aeroportul Salcea este situat la 15 km de Suceava, 75 km de Câmpulung Moldovenesc (aproximativ 50 minute transport auto si 1¼ ore transport feroviar) si 105 km de Vatra Dornei (aproximativ 2 ore transport auto si 3 ore transport feroviar) si deserveste pentru moment doar traficul intern de persoane.

Ghid de buzunar – Bucovina

Ghid Bucovina

Cazare Bucovina

Banner_1_Sigla_Euro_Team_TravelCazare Bucovina hotel, vile, pensiuni, excursii, circuite, masa traditionala, oferte de vacanta, oferte sejur in Romania, Bucovina, Oferte Cazare Bucovina, Sejur 2016, Vacante 2016, Cazare Bucovina 2016, Hoteluri in Bucovina, Pensiuni in Cazare Bucovina, Oferte 2016, Sejur Vacante si Cazare Bucovina, Hotel in Bucovina, Manastiri Bucovina, Cazare hotel 2016, Cazare Vile 2016, Cazare Pensiuni 2016, cazare hotel, vile, pensiuni, excursii in Bucovina, circuite, masa traditionala, oferte de vacanta in Bucovina, oferte sejur in Bucovina Romania.

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/JudetulSuceava

Sport & natura

Bucovina este una din cele mai importante zone turistice ale României datorita peisajelor extraordinare, manastirilor si bisericilor renumite pentru picturile exteriore si interioare, traditiilor si obiceiurilor sale. Bucovina incepe sa devina tot mai atractiva si pentru iubitorii sporturilor de iarna, de la an la an inaugurandu-se aici noi partii de ski.

Partii de schi in Bucovina

 • Partii de schi in Vatra Dornei;
 • Partii de schi in Gura Humorului;
 • Partii de schi in Carlibaba;
 • Partii de schi in Campulung Moldovenesc.

Harta

Istorie si Cultura

Traditii in Bucovina

Viata in mediul rural din Bucovina este simpla si complexa, in acelasi timp. Oamenii inca urmeaza reguli stricte ale comportamentului si pastreaza traditiile vechi, dar stilul actual de viata produce valori contradictorii chiar si in cele mai indepartate sate. Taram locuit in mod armonios de nationalitati variate, Bucovina s-a opus celor mai radicale transformari in privinta timpului si a modei si a pastrat maniera de viata de neuitat.

Cand vine vorba despre mancare, cele mai bune mancaruri traditionale din Bucovina sunt servite: mamaliga cu branza proaspata, smantana, oua, carnati de porc, sarmale (frunze de vita de vie sau de varza umplute cu orez si carne), iaurt, ciorba sau racituri (carne in aspic). Mancarurile coapte in cuptor sunt de obicei prajiturile si placintele pe baza de faina. La placintele poale-n brau, branza este impachetata in aluat; in varzari, varza este folosita in locul umpluturii. Dintre traditionalele bunatati de Pasti, pasca e specifica zonei rurale, iar cozonacul isi are radacinile in mediul urban. Pasca este facuta dintr-o foaie din aluat dospit, acoperit cu un amestec din branza de vaci, smantana, oua si zahar, decorata cu o cruce facuta din coca si coapta intr-o tava rotunda (ROUND TIN). Cozonacul este facut dintr-o foaie din acelasi aluat, acoperit cu nuci, rulat si copt intr-o tava inalta.

Costumul popular in Bucovina inca este purtat zilnic de catre batrani, in timp ce tanara generatie poarta in mod regulat haine occidentale. Acestia din urma se imbraca rareori in costume traditionale in afară de ocaziile speciale.

Casa Humor Gura Humorului

Casa Humor Gura Humorului

5 nopti, Mic Dejun, Cazare Gura Humorului
Casa Humor Gura Humorului sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun de duminica-vineri, parc Oferte
Hotel Best Western Bucovina Gura Humorului

Hotel Best Western Bucovina Gura Humorului

6 Nopti, Mic Dejun, Cazare Gura Humorului
Pers/Sejur 730,00 Lei
Hotel Best Western Bucovina Gura Humorului, 6 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, acces zona Oferte
Hotel Toaca Bellevue Gura Humorului

Hotel Toaca Bellevue Gura Humorului

5 nopti, Mic Dejun, Cazare Gura Humorului
Pers/Sejur 490,00 Lei
Hotel Toaca Bellevue Gura Humorului oferta sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun in rest Oferte
Pensiunea Loredana Gura Humorului

Pensiunea Loredana Gura Humorului

6 nopti, DP, Cazare Gura Humorului
Pers/Sejur 670,00 Lei
Pensiunea Loredana Gura Humorului, oferte sejur 3, 4, 5 si 6 nopti cazare, masa demipensiune, excurs Oferte
Excursie Maramures 7 zile - 875 lei

Excursie Maramures 7 zile - 875 lei

Cazare Maramures, Cazare Bucovina 2017
Pret pe persoana de la 875,00 Lei
Excursie Maramures 7 zile plecare din Bucuresti: 26.06.2017, 24.07.2017, 14.08.2017, 04.09.2017 Excu Oferte

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.

Obiective Turistice

Numarul impresionant al bisericilor din Bucovina, Romania, cu interesantele fresce interioare si exterioare, a fost pastrat inca din timpurile medievale. Datorita unicitatii si valorii lor artistice, acestea au fost adaugate la Lista cu Mosteniri Culturale Internationale a UNESCO, in 1993. Intr-adevar, nu exista alt loc pe pamant in care se afla un astfel de grup de biserici, cu o asa de inalta calitate a frescelor exterioare.

In majoritatea cazurilor, bisericile au fost intemeiate ca loc al familiilor nobile pentru ingropare. Desi urmand programul iconografic canonic, fiecare pictor a interpretat scenele in feluri usor diferite. Folosind culori precum Albastrul de Voronet, Rosul de Humor sau Verdele de Arbore, pictorii (majoritatea necunoscuti) au descris povestile biblice ale pamantului si ale raiului, scene din viata Sfintei Fecioare si a lui Iisus Hristos, povestiri despre inceputurile omenirii si viata dupa moarte. Prima data, scenele au fost pictate pe peretii interiori, apoi extinse catre peretii exteriori. Motivele pentru astfel de scene vaste erau atat religioase, cat si didactice: pentru a promova ortodoxismul si pentru a educa oamenii de rand.

 • Manastirea Arbore;
 • Manastirea Balinesti;
 • Manastirea Dolhestii Mari;
 • Manastirea Dragomirna;
 • Manastirea Humor;
 • Manastirea Moldovita;
 • Manastirea Parhauti;
 • Manastirea Patrauti;
 • Manastirea Probota;
 • Manastirea Putna;
 • Manastirea Rasca;
 • Manastirea Slatina;
 • Manastirea Sf. Ilie;
 • Manastirea Sf. Ioan cel Nou;
 • Manastirea Sucevita;
 • Manastirea Voronet;

Calatoriti in Bucovina cu mocanita, singurul tren de munte din nord-estul tarii se afla in comuna suceveana Moldovita. Mocanita, asa cum ii se spune trenuletului, gafaie pe sinele inguste, spre bucuria miilor de turisti care vin anual să se plimbe si sa admire peisajul mirific al Bucovinei.

Video