Cazare Brasov

Cazare Brasov

Lucruri de facut - generale

Cazare BrasovCazare Brasov, oferte sejur vacante in hoteluri, vile si pensiuni din Brasov, obiective turistice in Brasov si imprejurimi, excursii cu autocarul in Brasov.

Brasov este municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume, Transilvania, Romania, format din localitatile componente Brasov (resedinta) si Poiana Brasov.

Potrivit recensamantului din 2011, are o populatie de 253.200 locuitori, fiind unul dintre cele mai mari orase din tara (totusi in scadere in ultimele doua decenii din cauza exodului sasilor si a reducerii activitatii industriale).

Patron al orasului este considerata a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, indreptat spre Casa Sfatului, avand stema Brasovului sculptata dedesubt in relief.

Brasovul este cunoscut si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, ce se tinea aproape in fiecare an in centrul orasului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Thomas Anders, Toto Cutugno, Tom Jones, Coolio, Ray Charles, Pink, Kylie Minogue sau Christina Aguilera. Statiunea de iarna Poiana Brasov se afla la 12 km distanta de centrul municipiului, dispunand de o infrastructura dezvoltata pentru practicarea sporturilor de iarna.

Municipiul Brasov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice si infloritoare orase din zona. Datorita pozitiei geografice privilegiate si a infrastructurii sale de astazi, el permite dezvoltarea multor activitati economice, culturale si sportive.

Brasovul este cel mai important oras din regiunea de dezvoltare Centru.

Cazare Brasov

Agentia de turism Euro Team TravelCazare Brasov, oferte sejur vacante in hoteluri, vile si pensiuni din Brasov, obiective turistice in Brasov si imprejurimi, excursii cu autocarul in Brasov. Sejur Brasov, Oferte Vacante Brasov, Oferte Brasov, Cazare Brasov, oferte sejur vacante in hoteluri, vile si pensiuni din Brasov, obiective turistice in Brasov si imprejurimi, excursii cu autocarul in Brasov. Sejur Brasov, Oferte Vacante Brasov, Oferte Brasov.

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulBrasov

Harta

Istorie si Cultura

ISTORIA ORASULUI BRASOV

Brasovul a fost mentionat documentar, pentru prima data in anul 1235 sub numele de Corona, ca asezare in care fiinta o manastire a ordinului religios catolic premonstratens. inceputurile istoriei orasului sunt insa mai timpurii cu cateva decenii, fiind legate de colonizarea germana in regiune si de donatia tarii Barsei, facuta de regele Andrei al II-lea al Ungariei cavalerilor teutoni, in 1211, localitatea fiind intemeiata imediat dupa aceea, cel mai probabil in 1213.

Ulterior invaziei tatarilor din primavara anului 1241, Brasovul a devenit centrul politico-administrativ al tarii Barsei, mentionata in 1252, ca terra saxonum de Barasu.

Din cea de a doua jumatate a secolului al XIV-lea, “orasul liber regal” Brasov  cunoaste o dezvoltare exploziva, devenind unul dintre cele mai insemnate centre urbane economice si culturale ale voievodatului. Amplasarea sa geografica deosebit de avantajoasa ii asigura in Evul Mediu si mai tarziu, un loc privilegiat in comertul cu tara Romaneasca si Moldova, al carui monopol il detine si, prin acestea, cu Balcanii si cu tarile Baltice. Un rol important in dezvoltarea orasului il au si mestesugurile. Cu trei suburbii in afara zidurilor „Cetatii” (Kronstadt, Brassó), una locuita de romani – „scheii” (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), cealalta de maghiari – „Blumana” (Blumenau, Bolonya) si a treia de tarani sasi –  „Orasul Vechi” (Altstadt, Óbrassó), Brasovul devine totodata cea mai populata asezare a transilvaniei. Asezarea „scheilor” dateaza dinainte de colonizarea sasilor, zona Cutun, fiind vechea „vatra a satului” romanilor de sub tampa.

In Evul Mediu, Brasovul este un important punct de sprijin in lupta antiotomana din aceasta parte a Europei, in 1395, fiind semnat aici tratatul de alianta antiotomana dintre regele sigismund de Luxemburg (1387-1437) si  Mircea cel Batran (1386-1418), domnitorul Țarii Romanesti.
Dupa caderea Regatului Maghiar sub turci in 1526, transilvania este proclamata in 1541, principat sub suzeranitate otomana. in paralel, trupele militare ale imparatului Ferdinand I de Habsburg, conduse de generalul Giovanni Battista Castaldo, sunt prezente in principat din 1551. in ciuda mutatiilor survenite in plan politic, Brasovul continua sa cunoasca in secolul al XVI-lea o perioada de maxima inflorire, ramanand un puternic centru mestesugaresc si o piata de desfacere europeana, cu un loc privilegiat in sistemul comercial international.

La 1 martie 1600, Mihai Viteazul isi facea intrarea triumfala in Brasov, fiind gazduit de judele primar Valentin Hirscher. Asasinarea domnitorului in anul urmator, avea sa fie insa urmata de o perioada marcata de invazii, calamitati naturale, foamete si epidemii. transilvania este totodata teatrul confruntarilor dintre austrieci si turci, la care se adauga abuzurile principilor. Michael Weiss (1569-1612), judele primar al Brasovului, apara cu arma in mana drepturile si libertatile sasilor transilvaneni amenintate de politica totalitara a lui Gabriel Bathori (1608-1613).

Infrangerea suferita de turci sub zidurile Vienei, in anul 1683, a insemnat inceputul contraofensivei Habsburgilor si inaintarii lor spre sud-est, transilvania fiind incorporata Imperiului in 1686. in 1689, la un an dupa intrarea trupelor austriece in oras, cel mai devastator incendiu din istoria Brasovului, distruge orasul.

In 1781, imparatul Iosif II (1765-1790) semneaza rescriptul de concivilitate si edictul de toleranta religioasa, care impulsioneaza inflorirea comertului romanesc, antrenand miscarea de emancipare intelectuala si nationala, care va culmina prin evenimentele de la 1848, cand Brasovul se afirma drept cel mai puternic centru al burgheziei romanesti din transilvania.
in ultimele decenii ale secolului al XIX-lea, sunt  intocmite primele planuri de sistematizare a orasului, care implica dezvoltarea urbanistica spre suburbii, in primul rand spre „Blumana”. in acest scop sunt demolate esalonat fortificatiile medievale ale „Cetații”  de pe laturile de nord-est si sud-vest.

Dupa incheierea primului razboi mondial, la 1 decembrie 1918, are loc Marea Unire prin care transilvania devine parte a Regatului Romaniei, Dr. Gheorghe Baiulescu fiind cel dintai primar roman al Brasovului.
Dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial, odata cu intrarea Romaniei in sfera de influența a  Uniunii sovietice, Brasovul s-a numit intre anii 1950 si 1960, „Orasul stalin”.  in perioada comunista, a devenit unul dintre cele mai populate orase ale Republicii socialiste si un puternic centru  industrial. Revolta din 15 noiembrie 1987 il situeaza totodata intre cele mai mai active focare in lupta impotriva regimului totalitar, abolit prin revoluția din 21-25 decembrie 1989, in urma careia Brasovul primeste titlul de „oras-martir”.

Scurt istoric al Judetului Brasov

Primele urme ale existentei umane in zona dateaza de acum 60.000 de ani. Locuitorii acestor parti au trecut fara indoiala prin toate etapele specifice civilizatiei antice. Marturie a trecutului istoric este tabara romana de la Rasnov, care se gasea la nord-estul granitei Imperiului Roman.

tara Barsei (Brasovul si vecinatatile sale), a jucat un rol important in Evul Mediu, detinand trei puncte strategice care i-au asigurat dezvoltarea economica, militara si politica:

 • Primul este Cetatea Fagarasului, regiunea fiind cunoscuta ca tara Fagarasului, care pe o perioada lunga s-a aflat sub administratie romaneasca, pastrand obiceiurile vechi ale pamantului, fiind de asemenea si un loc sigur in transilvania pentru domnitorii tarii Romanesti.
 • Al doilea punct este Castelul Bran,( situat la 30 km de Brasov pe drumul european  E 574 spre Pitesti), in prezent fiind ansamblu muzeal ce gazduieste trei expozitii permanente: una in castel, a doua in Muzeul de Etnografie (in aer liber), iar a treia in cladirea vechii vami.
 • Al treilea punct este Brasovul, prima data atestat documentar in anul 1235, cel mai important oras din transilvania in timpul Evului Mediu, o fortareata economica in secolele XIV-XVI.

Majoritatea satelor locuite de sasi (populatie germanica colonizata in secolul al XII-lea in transilvania) pastreaza biserici fortificate, locuri de rugaciune si adapost. Cea mai mare biserica –fortareata din judetul Brasov se gaseste la Prejmer, dar la fel de interesante sunt si cele de la Viscri si Homorod.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Excursie Parada Junilor Brasov 1 zi

Excursie Parada Junilor Brasov 1 zi

Cazare Brasov
Excursie Parada Junilor Brasov 1 zi, plecare din Bucuresti. Se viziteaza: Parada Junilor la Brasov, Oferte

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.

Viza de calatorie

Ca european, pentru a putea calatorii in Romania nu este nevoie de viza. Accesul este permis cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Obiective Turistice

 • Cetatea Rasnov este o fortificatie ce dateaza din secolul al XIV-lea si a fost una dintre bastioanele de aparare ale Transilvaniei. Obiectivul poate fi vizitat si in zilele de sarbatori legale, inclusiv de Pasti, Craciun si Anul Nou. Cetatea Rasnov este animata de strajeri, mesteri si ghizi, ce isi intampina oaspetii cu legende si artefacte, cu scopul de a readuce la viata vremurile de glorie ale fortaretei.
 • Cetatea Rupea a fost recent refacuta si arata senzational, oferind accesul facil de pe DN 13 (drumul care duce spre Sighisoara).
 • Cetatea Fagarasului este o fortificatie cu o istorie de pe 600 de ani, in trecut fiind locul balurilor medievale pe vremea lui Mihai Viteazu dar si o temuta inchisoare comunista.
 • Biserica Fortificata din Prejmer incanta prin arhitectura superba, fiind singura din judetul Brasov cotata cu 3 stele in Ghidul Michelin. In trecut, biserica a fost vizitata de Printul Charles al Marii Britanii.
 • Castelul Bran, supranumit si Castelul lui Dracula reprezinta o atractie cunoscuta chiar si pe plan international, ca un loc misterios cu fantome si vampiri. In trecut castelul a fost unul dintre resedintele Reginei Maria.
 • Un loc perfect pentru plimbari este Fundata, decoarece este singura localitate aflata la cea mai mare altitudine din Romania. In trecut a fost granita dintre Imperiul Austro-Ungar si Tara Romaneasca iar oamenii au trait practic in doua tari diferite. Aici turistii vor gasi cel mai curat aer din Romania si mai multe trasee montane ce permit admirarea peisajelor superbe.
 • Sirnea a fost primul sat turistic al Romaniei in anul 1968. Satul incanta prin peisajele superbe dar si prin muzeul in care turistii pot afla cum au aparut satele branene celebre pentru mancarea traditionala, mai ales pentru sortimentele de branza.
 • Canionul 7 Scari reprezinta o minune a naturii, unic in Europa, fiind un defileu sapat in Masivul Piatra Mare. Defileul este format din sapte scari din metal care ii dau numele si care se transforma in cascade, cand volumul de apa al paraului sapte Scari creste.
 • Rezervatia de Ursi de la Zarnesti reprezinta obiectivul preferat de copii. Aici se pot admira 79 de ursi bruni ce se joaca in libertate. Accesul in cadrul rezervatiei se realizeaza cu un trenulet special. De la ghizi se pot afla povestile ursilor, cum au fost ei salvati.
 • Orasul Brasov dispune de numeroase obiective istorice inclusiv Biserica Neagra (cea mai mare biserica gotica din Romania), Piata Sfatului, cartierul Schei si fragmente din fortificatiile orasului.
 • Poiana Brasov reprezinta locul perfect pentru pasionatii sporturilor de iarna, statiunea oferind un domeniu schiabil alcatuit din partii cu toate gradele de dificultate.

Video