Cazare Predeal

Cazare Predeal

Lucruri de facut - generale

Cazare Predeal oferte sejur si vancate in statiunea montana Predeal, cazare in hoteluri, vile si pensiuni, sporturi de iarna pe partiile de schi din Predeal, trasee montane pe timp de vara in Predeal.

Cazare PredealStatiunea Predeal este situata pe Valea Prahovei, intre raurile Prahova si Timis, la poalele muntilor Bucegi la nord-est de acestia si cele ale muntilor Baiului la nord-vest. Orasul Predeal este cel mai inalt oras din tara, aflat la altitudinea de 1030 m – 1110 m.

Muntii din jurul orasului ofera posibilitatea realizarii drumetiilor de neuitat si admirarea peisajelor: Masivul Piatra Mare (1843 m) la Nord, Muntii Bucegi (2505 m la Varful Omu) la Sud – Vest si M-tii Postavarul (1799 m) in Nord – Vest.

Clima in Predeal

Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile racoroase si iernile friguroase, face ca statiunea Predeal sa fie de un real interes turistic in toate anotimpurile.

Statiuna Predeal este o statiune montana destinata odihnei de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile Predealul este un cunoscut centru al sporturilor de iarna. Climat montan tonic-stimulativ, cu veri racoroase ( temperatura medie in iulie este de 15°C) si ierni friguroase (media lunii ianuarie este sub -5°C). Prognoza meteo.

Aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului sunt principalii factori de cura recomandati in tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor.

Punctele de atractie ale statiunii sunt partiile de schi cu grade diferite de dificultate, partia de schi fond de pe Valea Rasnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate in ultimii ani, telescaunul si teleschiurile de pe Clabucet.

Cazare Predeal

Statiunea Predeal dispune de peste 5.200 locuri de cazare, in hoteluri, vile, cabane si camping. Sunt disponibile 8 partii de ski cu grade diferite de dificultate, telescaun de la Clabucet Sosire la Clabucet Plecare, teleschi si tele-baby la Clabucet Sosire, Clabucet Plecare, Orizont si Trei Brazi. Pe langa ceea ce orasul Predeal ofera, reprezinta un punct ideal de plecare pentru excursiile in muntii inconjuratori si catre numeroase cabane usor de gasit.

Partii de ski

 • Paria de ski Cocosul: medie, 2250 m;
 • Paria de ski Clabucet: medie, 2100 m;
 • Paria de ski Subteleferic: dificila, 1200 m;
 • Paria de ski Clabucet sosire (zapada artificiala + iluminat): usoara, 800 m;
 • Paria de ski Clabucet varianta (zapada artificiala): usoara, 790 m;
 • Paria de ski Clabucet scoala: foarte usoara, 200 m;
 • Paria de ski Subteleferic st. inf.: foarte usoara, 670 m;
 • Paria de ski Paraul Rece, medie, 520 m.

Caii de Acces

Acces rutier:

 • pe DN1 – Bucuresti (A1) – Ploiesti – Predeal;
 • pe DN1 – Sibiu – Fagaras – Brasov – Predeal;
 • pe DN11 Bacau – Onesti – Brasov, DN1 Brasov – Predeal;
 • pe DN73A Rasnov – Paraul Rece – DN1 – Azuga – Predeal;
 • pe DN13 Tg.Mures – Sighisoara – Rupea – Brasov – Predeal.

Acces feroviar: Cea mai apropiata gara este cea din Busteni.

Cazare Predeal

Sigla Euro Team TravelStatiunea Predeal Romania, oferte cazare Predeal, oferte sejur Predeal, oferte cazare Valea Prahovei, sejur Predeal, sejur Valea Prahovei, cazare hotel, pensiune, vila Predeal, harta Predeal, clima, vremea din Predeal,Oferte cazare in Predeal Romania, Oferte Predeal, oferte oferte litoralul romanesc, litoral romanesc,, sejur Predeal, vacanta Predeal, sejururi Predeal, vacante Predeal, oferte turistice in Predeal,

Tara Romania
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulBrasov

Sport & natura

Sporturile de iarna sunt principala atractie a acestei minunate statiuni de munte, dar si aici, incercam sa oferim mai mult decat atat.

Rezultate sportive.

Din statiunea Predeal, de-a lungul anilor, au avut ca punct de plecare numerosi campioni naţionali si internaţionali de schi alpin si schi fond. Scolile de schi din aceasta statiune s-au dovedit eficace mai ales pentru intretinerea fizica a tinerilor elevi, dar si din punct de vedere al performantelor sportive rezultate.

Sporturi extreme.

Predealul este o statiune de munte, sporturile montane dar nu numai, au fost intr-o continua dezvoltare, iar profesorii de sport si-au facut întotdeauna datoria. In afara de schi, in Predeal dar si in apropierea sa, au loc anual, chiar de mai multe ori, concursuri sportive montane. Printre sporturile preferate de pasionatii de adrenalina se numara snowboarding-ul, alpinismul, tiroliana, mountainbikeing-ul si sporturile cu motor precum cele cu ATV-ul.

Sporturi de iarna in Predeal

Predeal este o destinatie sigura a schiorilor, zapada se gaseste din abundenta de la inceputul lunii decembrie pana la sfarsitul lui martie. Are avantajul de a dispune de excelente partii de schi (7 pârtii cu diferite grade de dificultate) precum si de transport pe cablu modern (telescaun, teleschi, babyskilift) fiind un centru al practicarii sporturilor de iarna deosebit de apreciat (grosimea medie a stratului de zapada depasește 40 cm, in luna februarie).

Predealului, pe drept cuvant i se poate atribui numele de ”leagan al schiului romanesc”, fiind unul din primele locuri unde se practica acest sport al ”saniusului pe picioare” cum il numeste, în 1892, revista Hercules, cand un grup de schiori condus de Carol Ganzert, parcurge Clabucetele Predealului.

Partii de ski Grad de dificultate Lungime (m)

 • Paria de ski Cocosul: medie, 2250 m;
 • Paria de ski Clabucet: medie, 2100 m;
 • Paria de ski Subteleferic: dificila, 1200 m;
 • Paria de ski Clabucet sosire (zapada artificiala + iluminat): usoara, 800 m;
 • Paria de ski Clabucet varianta (zapada artificiala): usoara, 790 m;
 • Paria de ski Clabucet scoala: foarte usoara, 200 m;
 • Paria de ski Subteleferic st. inf.: foarte usoara, 670 m;
 • Paria de ski Paraul Rece, medie, 520 m.

Harta

Istorie si Cultura

Prima atestare a denumirii de Predeal dateaza din 26 februarie 1705 si se gaseste in scrisoarea voievodului Constantin Brancoveanu catre jupan Andreas, marele jude al cetătii Brasovului, privind transportul de marfuri de la Brasov pana in pasul Predeal, orasul de astazi.

Pana în 1874, Predealul a apartinut administrativ de comuna Podul Neagului, avand resedinta mai intai la Podul Neagului, apoi la Busteni. Odata cu construirea caii ferate Ploiesti - Brasov, In 1882, se infiinteaza gara Predeal, gara ce reprezenta punctul de jonctiune dintre frontierele romana si austro-ungara. In 1885, comunele de pe Valea Prahovei, Poiana Tapului, Busteni, Azuga si Predeal au format comuna cu numele de Predeal, pentru ca în 1922, Predealul să devina comuna independenta ca urmare a desprinderii celorlalte. Fiind des frecventata de vizitatori, incepand cu anul 1930, in Predeal incep să se construiasca strazi, poduri, hoteluri. Urmarea acestor amenajări este declararea Predealului, comuna urbana, la 2 octombrie 1935.

Primele hanuri apar in jurul anilor 1700 - 1750, pe valea Puristoaca, un cartier de azi al Predealului, iar prima gospodărie a fost infiintata in 1830 de Moise Zangor, din Comarnic. Astazi, orasul statiune Predeal are o populatie de cca. 5600 de locuitori si o suprafata de 58,4 km². De oras, apartin administrativ, statiunea tineretului Paraul Rece si comunele Timisul de Sus si Timisul de Jos.

Ca urmare a luptelor ce s-au dat in anul 1916, in orasul Predeal, s-au ridicat aici, si pot fi vizitate, cateva monumente ce aduc aminte de bataliile din Primul Razboi Mondial: Cimitirul eroilor (la iesire din Predeal spre Paraul Rece), un alt cimitir aflat pe serpentinele soselei ce coboara in Timisul de Sus, bustul poetului Mihail Saulescu (aflat la iesire din Predeal spre Brasov), dar si Monumentul Eroilor, situat in piata garii.

Hotel Carpati Predeal

Hotel Carpati Predeal

6 Nopti, Mic Dejun, Cazare Predeal
Hotel Carpati Predeal pachet 6 nopti cazare in camera dubla 3 stele cu mic dejun, parcare gratuita, Oferte
Hotel Orizont Predeal

Hotel Orizont Predeal

5 Nopti, Mic Dejun, Cazare Predeal
Hotel Orizont Predeal oferta sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun si accesul la piscina Oferte
Hotel Rozmarin Predeal

Hotel Rozmarin Predeal

3 Nopti, Mic Dejun, Cazare Predeal
Hotel Rozmarin Predeal oferta 3 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, fisa cont 150 lei/ Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.

Obiective Turistice

Obiective Turistice

 • Trasee turistice montane in imprejurimi ( Canionul Sapte scari; Cascada Tamina; Pestera de gheata; Cheile Rasnoavei);
 • Manastirea Sfantul Nicolae;
 • Biserica ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena;
 • Capela romano-catolica Timisul de Jos;
 • Manastirea romano-catolica Timisul de Jos;
 • Monumentul Eroilor - Valea Rasnoavei;
 • Monumentul Mihail Saulescu;
 • onumentul Eroilor din gara Predeal.

Video