Israel

Israel

Lucruri de facut - generale

Bethleem - IsraelIsrael oferte vacante, cazare, pelerinaje, excursii, circuite, obiective turistice, clima, georgrafia in Israel.

Israel este o republica parlamentara localizata in Orientul Mijlociu, de-a lungul malului de est al Marii Mediterane.

Se invecineaza cu Libanul la Nord, Siria in Nord – Est, Iordania si Cisiordania in est Egipt si Fasia Gaza la Sud – Vest.

Are capitala in orasul Ierusalim. Israelul este definit in „Declaratia de Independenta” si in legile lui de baza ca un stat evreiesc si democratic si este singurul stat din lume unde evreii sunt majoritari.

Clima

Temperaturile in Israel variaza foarte mult, mai ales in timpul iernii. Regiunile mai mult muntoase pot fi vantoase, friguroase si uneori inzapezite; in Ierusalim ninge cel putin o data in fiecare an.

Intre timp, orasele de coasta, cum ar fi Tel Aviv si Haifa, au un climat tipic mediteranean, cu ierni reci, ploioase si veri lungi, calde.

Zona Beer seva si Negevul de Nord au un climat semiarid, cu veri calde, iarni reci, dar cu zile mai putine ploioase decat la climatul mediteranean.

Negevul de Sud si zonele Arava au clima desertica, cu veri foarte calde si uscate, si ierni blande, cu cateva zile de ploaie.

Din mai pana in septembrie, ploile in Israel sunt rare. Cu resurse limitate de apa, Israelul a dezvoltat diferite tehnologii de economisire a apei, inclusiv irigare prin picurare.

Dintre obiectivele turisice al Israelului mentionam: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului, Gradinile Suspendate din Haifa, Stalpul Biciuirii, Altarul pe Piatra a Sfantului Mormant.

Geografia

Israelul detine la Sud desertul Nagev , formatiunile muntoase Muntele Carmel, zonele muntoase din Galileea si Inaltimile Golan in Nord.

De asemenea, 2% din suprafata totala a statului este constituita de ape. Pe coasta Marii Mediterane este concentrate marea majoritate a populatiei, in Campia Israeliana.

Israel

Sigla Euro Team TravelIsrael oferte vacante, cazare, pelerinaje, excursii, circuite, obiective turistice, clima, georgrafia in Israel, oferte Israel, Cazare Israel, Sejur in Israel.

Tara Israel
Limba vorbitaEbraica
Moneda utilizataShekel nou
Continentul/Regiunea/JudetulAsia

Sport & natura

Resursele naturale sunt foarte reduse, mai importante fiind rezervele de fosfați. În anii 2000 în spațiul maritim al Israelului în dreptul coastei mediteraniene s-au descoperit importante rezerve subacvatice de gaze naturale.

Israelul este situat la capătul estic al Mării Mediterane, delimitat de către Liban la nord, Siria la nord-est, Iordania la est, și Egipt, la sud-vest. Acesta se află între latitudinile 29 ° și 34 ° N, și longitudinile 34 ° și 36 ° E.

Geografia acestui stat este variata, pe cat de mic este Israelul ca suprafata, pe atat de multe forme de relief contine in geografia sa. Astfel, aceasta tara detine in suprafata sa desertul Nagev in partea de sud si formatiuni muntoase precum Muntele Carmel, zonele muntoase din Galileea si Inaltimile Golan in partea de nord.

De asemenea, 2% din suprafata totala a statului este constituita de ape. Pe coasta Marii Mediterane este concentrate marea majoritate a populatiei, in Campia Israeliana. La est de zonele muntoase centrale se afla Valea raului Iordan intinsa de la Muntele Hermon, prin Valea Hulah si Marea Galileii pana la Marea Moarta, considerata cel mai jos punct de pe suprafata Pamantului.

Harta

Istorie si Cultura

In urma adoptarii planului de impartire a Palestinei din 1947 al Organizatiei Natiunilor Unite, pe data de 14 mai 1948, odata cu expirarea Mandatului britanic pentru Palestina, David Ben-Gurion, presedintele Organizatiei Sioniste si al Agentiei Evreiesti pentru Palestina, a proclamat independenta Statului Israel in cadrul liniilor de impartire teritoriala cuprinse in decizia ONU.

Liga Araba si organizatiile palestiniene au respins atat decizia ONU de impartire, cat si proclamarea unilaterala a independentei Israelului. sase state arabe, au declansat cu Razboiul arabo-israelian din 1948 interminabilul Conflict arabo-israelian care avea ca scop distrugerea Israelului si „aruncarea evreilor in mare”.

Ca urmare a rezultatelor razboiului arabo-israelian din 1948-1949 teritoriul care ar fi trebuit, dupa hotararea ONU (neacceptata de partea araba), sa revina unui stat arab palestinean, a fost, in cele din urma impartit intre Israel si doua state arabe beligerante, Transiordania si Egiptul. In urma acordurilor de armistitiu incheiate in urma Razboiului de sase Zile din iunie 1967, portiuni din teritoriile ocupate in acest conflict de catre Israel – Ierusalimul de Est inclusiv Orasul vechi, Cisiordania, Peninsula Sinai, Fasia Gaza si Inaltimile Golan – au intrat in controlul Israelului.

Peninsula Sinai a fost retrocedata Egiptului in urma unui tratat de pace, dar celelalte granite inca nu au fost definite. Multe state considera linia de incetare a focului din 1949 (armistitiul din 1949), asa numita „Linie verde”, ca o granita temporara a Israelului, iar teritoriile ocupate de Israel in cursul razboiului din iunie 1967, ca „teritoriile ocupate”.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Israel Botezul Domnului Iisus Hristos 6 zile - 2017

Israel Botezul Domnului Iisus Hristos 6 zile - 2017

Asia, Israel
Israel Botezul Domnului Iisus Hristos 6 zile, plecare 2017 din Bucuresti: Luni, 16.01.2017 – D Oferte
Israel Invierea Domnului 6 zile - 595 €

Israel Invierea Domnului 6 zile - 595 €

Asia, Israel
Israel Invierea Domnului 6 zile, plecare 2018 din Bucuresti in data de 04.04.2018 Israel Invierea Do Oferte
Pelerinaj Israel 4 zile - 445 €

Pelerinaj Israel 4 zile - 445 €

Asia, Israel
Pelerinaj Israel 4 zile plecare din Bucuresti: 22.04.2018; 29.04.2018; 13.05.2018; 27.05.2018; 03.06 Oferte

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.

Viza de calatorie

Cetaţenii români care calatoresc în Israel în scopuri turistice nu au nevoie de viza de intrare pentru o şedere de maximum 90 zile, într-un interval de şase luni. Paşaportul trebuie sa fie valabil cel puţin 6 luni de la data prevazuta pentru intrarea în Israel.

Atenţie! Este interzis persoanelor care se deplaseaza în Israel în scopuri turistice sa desfaşoare activitaţi lucrative. În cazul încalcarii acestei reguli, persoana în cauza este expulzata în ţara de origine şi i se aplica interdicţia de a intra în Israel, pentru o perioada cuprinsa între 7 şi 10 ani.

Pentru alte detalii consultati pagina web a Ministrului Afacerilor Externe:

Obiective Turistice

Ierusalimul, capitala tarii si cel mai mare oras al acesteia e cunoscut ca si Orasul Sfant sau Taramul Fagaduintei. Acesta e impartit in patru mari cartiere: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Orasul reprezinta o imbinare intre un loc sfant si un oras modern. Peste tot in oras se pot zari preoti, mollahi, rabini, biserici apartinand diferitelor culte sau piete aglomerate. Cea mai veche parte a orasului este Orasul lui David, Siloam in Biblie, si reprezinta locul pe unde au trecut David, Solomon si profetii.

Via Dolorosa, e drumul pe care Iisus a mers de la judecata spre rastignire. Aici se afla cele 14 opriri ale Crucii care duc spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin, cunoscut ca si locul unde a fost ingropat si unde a inviat Mantuitorul Iisus Hristos.

Pe Muntele Ghetsimani se afla numeroase biserici printre care: Flevit, in traducere Domnul a plans, Biserica Maicii Domnului, Biserica Pater Noster sau Pestera Ghetsimani, precum si o livada de maslini despre care se zice ca ar fi veche de peste 2000 de ani.

Pe Muntele Maslinilor, in fiecare Duminica a Floriilor se aduna sute de oameni pentru a reedita intrarea lui Iisus in Ierusalim. Locul unde Domnul a plans e marcat de o biserica in forma de lacrima.

Zidul Plangerii reprezinta fragmentul ce a ramas din cel de-al doilea Templu, distrus de romani. Aici pelerini de pretutindeni vin sa se roage, avand loc evenimente foarte diverse: lunea si joi dimineata, baietii de 13 ani primesc majoratul religios iar vinerea seara tinerii celebreaza la apusul soarelei inceperea Sabatului.

Ierusalimul gazduieste un numar foarte mare de muzee, Muzeul Israelului, fiind cel mai mare si cunoscut, adapostiind numeroase colectii de pictura sau scluptura si o serie de artefacte faimoase precum Manuscrisele de la Marea Moarta.
Tel-Aviv, este cel mai modern si occidental loc din Ierusalim, centrul economic al tarii, unde majoritatea populatie este foarte tanara. Acesta se poate lauda cu plajele exotice si curate, restaurantele si cluburile luxoase.

Situl arheologic Tzipppori, dateaza din sec II si a fost in trecut capitala Galileei. Ruinele acesteia s-au pastrat foarte bine, putand fi vazute si azi drumuri romane, o cetate a cruciatilor si un sistem roman de apeducte.

Haifa e locul ce combina influentele arabe si est-europene, traditia cu modernul.

Una dintre atractiile principale ale orasului este Muntele Carmel, ce ofera o panorama minunata asupra orasului. Pe munte se afla locul sfint Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justitiei si Altarul lui Bab, o gradina zoologica si parcul Gan Haem.

Eliat e cel mai sudic oras al Israelului. Este un oras port, construit pe o fasie ingusta de pamant, intre muntii Sinaiului, desertul Arava si Marea Rosie. Fiind situat in apropiere de deserturile Negev, Sinai si Sahara temperaturile in timpul verii depasesc 40 de grade Celsius iar iarna 22 de grade.

Principalele atractii turistice ale orasului sunt: Coral World Underwater Observatory, o rezervatie de corali, plaja sudica sau Coral Beach, protejata de autoritatea Rezervatiilor naturale din Israel si locul ideal pentru scufundari sau surfing, Stanca delfinilor sau Observatorul What s Up.
 

Nazareth este locul unde si-a petrecut copilaria Iisus. Cele mai frumoase locuri de aici sunt Catedrala Catolica Buna Vestire, care e cea mai mare constructie din Orientul Apropiat ridicata pe locul unde se afla casa Fecioarei Maria, Biserica Sf. Iosif, Sinagoga si Biserica Sf. Gavril, locul unde se afla izvorul Mariei.

Video