Sejur minim 2 nopti cazare, fara transport
Balchik unul din cele mai frumoase, cochete, pitoresti si primitoare orasele de pe litoralul Marii Negre, cu o insemnatate deosebita din punct de vedere istoric pentru Romania, dar si pentru Bulgaria - BALCHIK este si ramane una din pcincipalele atractii din aceasta zona a Europei.
Hotel Regina Maria SPA
Balchik - Booking 8.9 Fabulos
Hotel Mistral
Hotel Selena
Balchik - Booking 9.0 Superb
Hotel Antik
Balchik - Booking 9.2 Superb
Balchik este unul dintre cele mai cunoscute orase din punct de vedere turistic ale Bulgariei. Situat in partea de nord a litoralului, la 40 de km de Varna, Balchick-ul beneficiaza din plin de pozitionarea pe un teren terasat si incanta turistii cu stradutele in panta pietruite, cu cladirile sale albe cu influente mediteraneene, cu golful care ofera o priveliste incantatoare asupra marii.
Situri culturale, naturale si istorice - Gradina Botanica este unul din primele o suta cele mai importante atractii turistice din Bulgaria. Aici vizitatorii pot vedea plante unice, de pe tot globul. Langa Gradina Botanica se afla Castelul Reginei Maria, ce a fost resedinta Reginei Maria pentru o perioada. Gradina Botanica si Castelul Reginei Maria sunt cele mai atractive puncte de interes turistic.
Detalii ...
Castelul este numele sub care este cunoscut complexul care a fost reședința de la Marea Neagră a Reginei Maria atunci când Cadrilaterul făcea parte din România. Construit de regele Ferdinand al României pentru soția sa, regina Maria, castelul din Balcic a fost finalizat în anul 1926.
Construcția este destul de mică, de dimensiunile unei vile de vacanță de pe litoral, însă arhitectura sa este cea care impresionează. Castelul Reginei Maria este un amestec unic de stiluri locale, gotice și islamice.
Camerele au încă mobilierul original, și există și o expoziție cu descoperiri arheologice locale. Pe lângă picturile reginei Maria, castelul din Balcic găzduiește și diverse expoziții temporare.
Grădina Botanică este situată în centrul orașului și aparține Castelului Reginei Maria. Este amenajată pe un deal ce coboară în șase terase spre mare, fiecare terasă fiind destinată unui copil al Reginei.
Grădina conține peste 3000 de specii de plante, printre care și plante exotice și plante pe cale de dispariție și o colecție impresionantă de cactuși, cea mai mare din Sud Estul Europei.
Pe lângă flora din interiorul Grădinii Botanice din Balcic, poți găsi și o moară de apă din lemn, o cascadă și multe bănci ascunse în unghere intime. Iar partea de sus Grădinii oferă peisaje frumoase cu litoralul din Balcic.
Deși plajele sunt puține și destul de mici, există câteva opțiuni și pentru turiștii care vor să se bucure de mare, apă și nisip.
Una dintre plaje se află chiar la baza Castelului Reginei Maria, însă are un mic dezavantaj, dat de faptul că între plajă și apă se află faleza din Balcic. Mai ofertante sun plajele Crago Breach și Nomad Beach.
Cargo Beach, o plaja centrală, de dimensiuni mari, se află în vecinătatea portului din Balchik. Este o plajă curată, cu apa liniștită și nu foarte adâncă. Există și un bar de unde se paote cumpăra ceva de băut sau de mâncare.
Nomad Beach, o altă plajă amenajată din Balcic se află în cadrul beach club-ului cu același nume. Aici puteți petrece o zi relaxantă la malul mării, mai ales că aveți la dispoziție și servicii de luat masa, cocktail-uri și gustări.
details
Plimbarea pe faleza din statiune este, cu siguranță, ceva care nu trebuie ratat.
Veți găsi aici o zonă pietonală, dar și foate multe terase și restaurante așezate chiar la malul mării.
Foarte curată, cu piste pentru biciclete ba chiar și o bibliotecă gratuită, în aer liber, faleza vă va oferi ocazia perfectă pentru relaxare și poze spectaculoase.
În plus, există tot felul de magazine cochete de unde se pot cumpăra accesorii sau suveniruri, sau chiar și haine.
Muzeul de istorie este unul dintre cele mai vechi din toată țara și se află în clădirea care a servit drept vechea primărie a oraşului.
Acesta include peste 20 000 de exponate care prezintă istoria acestei așezări, începand chiar cu secolul VI î. Hr și până în anul 1940. Acestea sunt împărțite în mai multe secțiuni: arheologice, etnografice și artistice și sunt reprezentate expuneri diferite.
Puteți admiri aici artefacte găsite în zona Balcic,de la ceramică, obiecte din sticlă, sculpturi, până la colecții de monede. Muzeul a fost deschis în 1937 și se află în apropiere de Muzeul Etnografic.
Rezervatia naturală Baltata se află în apropiere de stațiunea Albena și se întinde pe o lungime de 203 hectare, înconjurând valea râului Batova din apropierea malului mării.
Flora rezervației este compusă din 263 specii de plante, iar fauna, destul de bogată conține 337 specii de animale, printre care se enumeră: vulpea, iepurele, veverița, șobolanul de apă, nutria, ariciul, cârtița, liliacul, barza, specii de rațe, cocorul, specii de broaște, broaște testoase, șopârle, șerpi, tritonul cu creastă, vipera.
Zona oferă vizitatorilor aer curat si priveliști splendide. Prin urmare, o plimbare prin rezervație vă suprinde cu fumusețea ei naturală.
A fost construită în secolul 19, în apropiere de port și este o moschee relativ mică. Potrivit legendei templului musulman, se crede că mormântul capitanului Turgud se află în curtea moscheei.
Acesta ar fi fost surprins de o furtună puternică în Marea Neagra și s-a rugat, spunând că va construi o moschee când va scăpa de această furtună. Și a ajuns în orașul Balcic și a construit Moscheea Turgut Reis.
Biserica „Sfântul Nicolae, Făcătorul de Minuni” a fost construită în anul 1866, și este un complex renascentist din Balcic, constând dintr-o biserică mare din piatră albă, împărțită în trei naosuri, cu turn-clopotniță privat, similar cu un far, școală renascentista și grădina templului.
În biserică se păstreaza și sunt expuse icoane din toate colțurile Dobrogei. În grădina templului este păstrata vechea cruce de piatră bulgară în jurul careia, în 2009, epitropia ridica o fântână. Aceasta a fost declarată monument cultural.