πΈ Sejur minim 6 nopti cazare cu masa si tratament min 5 zile
Oferte tratament balnear ce includ sejur minim de 6 nopti cazare cu masa demipensiune / pensiune completa si tratament balnear de minim 5 nopti a cate 2 / 3 / 4 proceduri / zi / persoana in functie de oferta hotelului.
Hotel Dana
Amara, Ialomita, Romania
Hotel Ialomita
Hotel Parc
Hotel Lebada
Statiunea Amara a atras atentia lui P. Poni, caruia i se datoreaza primele analize chimice ale apei lacului, in 1887. In 1896, la 4 ani dupa ce autoritatile judetene au decis sa infiinteze un serviciu al bailor, insarcinat cu exploatarea instalatiilor de bai calde, Amara este folosita amplu de populatie, sezonier.
Documentele timpului retin ca bilant al unui sezon de cura: un numar de 452 de bolnavi si 3200 de bai. Pana in 1903, Amara era un catun si apartinea de comuna Slobozia Veche. Prima instalatie pentru bai calde a fost facuta din scanduri in anul 1905, ea fiind distrusa in timpul Primului Razboi Mondial. In aceeasi perioada localnicii au facut in locuintele lor instalatii primitive de bai, incalzind apa si namolul in cazane.
Dupa al Doilea Razboi Mondial au fost ridicate constructii destinate turismului balnear si a fost amenajata plaja pe malul lacului Amara pentru bai de soare.
judetul Ialomita, Romania
Amara este o statiune balneoclimaterica fiind situata in judetul Ialomita, in Sud-Estul Romaniei, in Estul Campiei Romane, pe malul de Nord-Vest al lacului Amara, la numai 7 km distanta de resedinta de judet Slobozia, la doar 128 km fata de capitala Romaniei, respectiv Bucuresti si la 2 km de comuna Amara. Intreaga statiune este un parc natural cu vegetatie bogata, lac si plaja cu nisip fin.
Factori naturali de cura
Indicatii Terapeutice
Tipuri de afectiuni tratabile
Cura balneara este indicata atat pentru profilaxia cat si pentru tratamentul urmatoarelor tipuri de afectiuni:
Tipuri de proceduri efectuate
Contraindicatii
vezi mai mult
Detalii ...
Parcul dendrologic din Amara este cel mai mare parc de acest fel din sud-estul Romaniei si ocupa un spatiu de 64 hectare dispune de un potential turistic apreciabil si completeaza oferta turistica balneara din statiunea Amara.
Parcul dendrologic poate fi considerat un adevarat rai de verdeata. Inaintand pe cararile intortocheate, ne bucuram de nenumaratele specii de pomi si arbusti, plantati de-o parte si de alta a aleilor, in timp ce oameni de toate varstele se plimba, fac jogging sau, pur si simplu, stau pe banci si admira privelistea.
Parcul dendrologic Amara este cel mai mare parc de acest fel din sud-estul Romaniei si ocupa un spatiu de 64 hectare dispune de un potential turistic apreciabil si completeaza oferta turistica balneara din Statiunea Amara.
Detalii >> Obiective Turistice Amara
Lacul Amara este un lac natural – fost liman fluviatil barat cu aluviuni, situat intr-o depresiune (Crivaia) – veche matca a raului Ialomita – care nu mai are actual legatura cu raul. Se incadreaza in partea estica a unitatii structurale Platforma Moesica.
Este alimentat cu ape de siroire (precipitatii) care spala eflorescentele produse la suprafata rocilor din Campia Romana si de catre apele subterane (freatice) incarcate de saruri (predominant sulfati si cloruri). Sulfatul de magneziu si sulfatul de sodiu dizolvate in mare cantitate in apa lacului, ii dau gustul foarte amar care mascheaza gustul sau sarat.
Manastirea Sfintii Voievozi Slobozia este una dintre marile manastiri din sud-estul tarii. Manastirea se afla in campia Baraganului, pe malul stang al Ialomitei, in orasul Slobozia, avand biserica inchinata Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, numiti si „Sfintii Voievozi”, si fiind ctitorie a lui Enache Caragea si a voievodului Matei Basarab (1632 – 1654).
Manastirea Sfintii Voievozi Slobozia, inchinata Sfintilor Voievozi Mihail si Gavriil, a fost zidita pe o mosie primita de catre postelnicul Enache Caragea, de la Alexandru Ilias, in anul 1616. Pentru a lucra pamantul manastirii, langa manastire sunt adusi mai multi robi, cu aceasta ocazie, ei fiind scutiti de toate darile si taxele. De la „slobozirea” acestora de dari si-a luat si locul numele actual, anume „Slobozia”.
De-a lungul vremii, manastirea a purtat mai multe nume, dintre care le amintim pe urmatoarele: „Manastirea Slobozia lui Ianache”, „Manastirea Sfintii Voievozi” sau „Manastirea Slobozia Veche”. Datorita asezarii manastirii in apropierea drumului national 2A Bucuresti – Constanta, aceasta este usor accesibila tuturor acelora care simt nevoia unui popas duhovnicesc.
Muzeul Judetean Ialomita a fost infiintat in a doua jumatate a deceniului sapte al secolului al XX-lea, cand prin Legea din 17 februarie 1968 privind organizarea administrativa a teritoriului tarii noastre, judetul Ialomita a fost reinfiintat cu resedinta la Slobozia. La acea vreme sediul muzeului se afla la Calarasi, intr-un imobil monument istoric unde functiona cu o sectie de istorie-arheologie. I
n decembrie 1971 s-a deschis a doua sectie, la Slobozia, cu profil de etnografie. Tot acum este mutata la Slobozia administratia muzeului. Sectia functiona intr-un local nou si modern proiectat (Corpul A al actualului muzeu). in primii ani, in noua sectie au fost organizate diverse expozitii de etnografie care ilustrau aspecte ale vietii rurale din Campia. Munteniei.
Intre anii 1971–1974, putinii specialisti pe care ii avea muzeul (Nita Angelescu—director, Alexandru Vladareanu, Crisan Museteanu, Niculae Conovici, Razvan Ciuca) au reusit sa contureze o splendida colectie de etnografie. Aceasta a constituit fondul organizarii expozitiei de baza a sectiei. Deschisa marelui public in anul 1974, expozitia „Cultura populara din Ialomita“ prezenta intr-o succesiune cronologica si culturala viata rurala din Baragan sub toate aspectele.
details
Muzeul National al Agriculturii Slobozia a fost infiintat prin Decizia Prefecturii Judetului Ialomita nr. 176/1990.
Deschis oficial pentru public la 25 Martie 1996, la initiativa fostului director Razvan Ciuca - coordonatorul Muzeului Agriculturii din Romania din 1990 pana în 2011. Imobil 3866 mp (suprafata desfasurata) si teren aferent 8420 mp.
Muzeul National al Agriculturii Slobozia are ca obiect de activitate istoria agriculturii, antropologia agrara si arheologia industriala specifica de pe tot cuprinsul tarii.
Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea Slobozia si-a consolidat si diversificat principalele directii ale activitatii, punand accent pe calitatea actului cultural.
Centrul Cultural initiaza si desfasoara proiecte si programe culturale in domeniul educatiei permanente si a culturii traditionale urmarind urmatoarele aspecte:
Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial Slobozia - Cine viziteaza Catedrala Episcopala din Slobozia, nu are cum sa nu vada si sa nu viziteze Monumentul soldatului necunoscut, ce strajueste capatul frumoasei alei ce duce catre partea de sud a Parcului Tineretului.Monumentul a fost ridicat in memoria eroilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial(Turtucaia 1916) si reproduce chipul unui soldat ("Eroul Necunoscut"), intr-o atitudine solemna,prezentanad arma pentru onor.
Aceasta locatie o are din anul 1988. Designul amplasamentului este realizat de arhitectul Ion Vede, de la Centrul judetean de proiectare si sitematizare in constructii Ialomita, care a reusit sa creeze o ambianta solemna in jurul acestuia. Monumentul Eroilor este creatia sculptorului bucurestean, Ion Iordanescu, din anul 1927. Primul amplasament s-a aflat in centrul Sloboziei din acele vremuri, fata cinematografului Ialomita(Orasul Vechi), pe Bulevardul Matei Basarab.
Odata cu sistematizarea urbanistica a localitaii, monumentului i s-a dat locatia actuala. Monumentul este din bronz si a fost turnat la turnatoria "G. Danila" din Bucuresti.
Placa de pe fata soclului este inscriptionata astfel:
” SLAVA EROILOR DIN SLOBOZIA CARE S-AU JERTFIT PENTRU LIBERTATEA SI INDEPENDENTA PATRIEI”
Piscul Crasani este situat la sud-est de satul Crasanii de Jos, comuna Balaciu, pe malul drept al raului Ialomita, la 25 km de Urziceni. Descoperirile arheologilor au scos la iveala vestigii istorice atribuite culturilor Boian (mil. VI-V i.Hr.), Hallstatt si geto-dacice (mil. III-I i.Hr.).
Cetatea fortificata era inconjurata de rape adanci pe trei laturi, care o faceau greu de cucerit, si a cunoscut o puternica inflorire in sec. II – I i.Hr., cand au aparut si s-au dezvoltat in jurul cetatii si asezari civile cu un bogat inventar agricol, casnic si mestesugaresc, aici au fost gasite peste 40 de amfore provenind din Thassos, Rhodos si Eridos.
Primele sapaturi arheologice au fost incepute in anul 1870, dar abia in 1923 s-a confirmat faptul ca asezarea descoperita este una de mare importanta istorica. Dupa o pauza de cateva decenii, in anul 1969, sapaturile au fost reluate de arheologii ialomiteni.
Legendele despre faptul ca marele rege Dromichete ar avea o comoara ingropata intre dealurile acestei zone au facut, ani de-a randul sa nasca vise de imbogatire printre locuitorii din zona sitului arheologic.
Ritonul a fost capul de afis a mai multor expozitii de istorie desfasurate in Romania, dar si la muzee célèbre din strainatate.
Amara este situata in judetul Ialomita, in Sud-Estul Romaniei, in Estul Campiei Romane, pe malul de Nord-Vest al lacului Amara, la numai 7 km distanta de resedinta de judet Slobozia.
Tipuri de proceduri efectuate:
Tratament pentru urmatoarelor tipuri de afectiuni:
ASIGURATI
Turisti care contribuie la bugetul sanatati prin plata CAS-lui sau pensionari, pentru pachetele cu tratament trebuie sa prezinte la intrarea in sejur medicului balneolog urmatorele documente:
NEASIGURATI
Turisti care nu achita asigurarile medicale prin plata CAS-lui din diferite motive vor plati integral procedurile de tratament cat si consultati medicala cu medicul balneolor din baza de tratament a hotelului. Preturile pentru proceduri sunt in fuctie de hotelul la care se doreste sejurul balnear.
DA, Se poate plati pentru orice hotel din oferta noastra cu vouchere de vacanta pe suport de hartie(se vor trimite prin curier la agentia de turism) sau cu cardul de vacanta(Edenred, Sodexo sau Up Romania) direct pe site-ul nostru online. Detalii ...