🌸 Sejur minim 6 nopti cazare cu masa si tratament min 5 zile
Oferte tratament balnear ce includ sejur minim de 6 nopti cazare cu masa demipensiune / pensiune completa si tratament balnear de minim 5 nopti a cate 2 / 3 / 4 proceduri / zi / persoana in functie de oferta hotelului.
Hotel Afrodita
Baile Herculane
Minerva Grand Resort SPA
Hotel Diana Resort Spa
Hotel Domogled
Baiel Herculane
Hotel Sara`s Sons
Hostel Sara`s Sons
Hotel Ferdinand
INCHIS
Hotel Holiday Maria
Hotel International
Hotel Dacia
Hotel Roman
Pensiunea Jojo
judetul Caras-Severin, Romania
Statiunea Baile Herculane este situata in judetul Caras-Severin, Banat in partea de sud-vest a Romaniei, la o altitudine de 168 m, la 8 km distanta de granita cu judetul Mehedinti si doar 25 de km de frontiera cu serbia si face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled.
Clima
Clima este temperat continentala cu influenta mediteraneana. Temperatura medie anuala de 14°C (in medie 22°C in iulie, in me die 1°C in ianuarie). Precipitatii anuale medii: 750 mm. ierni blande, veri racoroase, primaveri sosite timpuriu si de scurta durata, toamne lungi. aer puternic ionizat (2000 ioni negativi pe cm 3).
Factori Naturali
Statiunea Baile Herculane are un climat de depresiune intramontana, cu influențe submediteraneene, sedativ-indiferent, ape minerale izotermale si hipertermale (38-60 °C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compoziții chimice:
apele sulfuroase, clorurate, calcice, sodice;
oligominerale.
Cura de ioni negativi asociata curei de teren (drumetii pe traseele din jurul statiunii, jogging, etc) are un important efect de bioenergizare a organismului uman, cu rezultate remarcabile în tratarea stresului cotidian.
Toti acesti factori de cura, împreuna cu pitorescul si varietatea peisajului confera statiunii Baile Herculane privilegiul unui loc ideal pentru o cura balneara, relaxare si odihna activa.
Ape termale Compozitia resurselor balneare din Baile Herculane:
In prezent sunt cunoscute 16 izvoare cu apa termominerala de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 km. O caracteristica a apelor minerale este ca ele contin hidrogen sulfurat în mare concentratie (pâna la 60 mg/l).
Izvoarele din Baile Herculane sunt comparabile prin valoare cu cele din statiunile Vichy si Mont Dore, in Franta
Principalele izvoare din Baile Herculane sunt:
Factori de cura balneara
Afectiuni tratate
vezi mai mult
Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1850 de ani. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 e.n., fapt consemnat într-o tabula votiva din bai : « Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcîndu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostiinta… ».
În perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Împresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi în Dacia le-au închinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.
Detalii ...
Printre punctele de atracție de neratat în Herculane se numără și celebra Grota Haiducilor, cunoscută și sub numele de Peștera Hoților.
Această minunată cavernă, cu o lungime impresionantă de 143 de metri, a fost descoperită în vremea Imperiului Austro-Ungar și reprezintă o adevărată comoară a regiunii.
Cu un acces ușor și la doar 10 - 15 minute de mers pe jos, Grota Haiducilor vă va încânta cu un peisaj de poveste. Și cel mai bun lucru? Intrarea este gratuită!
Detalii >> Obiective Turistice Baile Herculane
Un alt obiectiv turistic de neratat din Băile Herculane, este reprezentat de impresionanta statuie a lui Hercules, care a fost turnată în bronz de meșterii austrieci.
Băile Herculane este prima stațiune atestată documentar din România, datând încă din 153 d.Hr.
Numele său derivă din venerația pentru zeul roman Hercules, considerat protectorul familiei romane în acea perioadă.
Această statuie, reprezentând zeul Hercules cu pielea leului din Nemeea peste umărul său stâng și cu o măciucă în mână, este un simbol emblematic al stațiunii.
Realizată în bronz de către meșterii Ramelmayer și Grantz, ea a fost creată în anul 1847, înlocuind o fântână din marmură roșie care se afla în centrul stațiunii.
Atunci când vizitați stațiunea, o fotografie cu statuia lui Hercules este un must-have în albumul dumneavoastră de călătorii, datorită importanței acestui zeu în mitologia olimpiană.
Podul Roșu, cunoscut și ca "podul îndrăgostiților", îți face viața mai ușoară când vrei să ajungi în partea modernă a stațiunii.
Podul de Piatră, care nu e doar o structură de beton, ci și o bijuterie istorică. La capătul lui, vei găsi o statuie de marmură care o reprezintă pe Omfala, regina Lydiei, cu care Hercules a avut un fiu.
Acest obiectiv turistic din Băile Herculane, reprezintă o combinație tare interesantă a apelor termale terapeutice și arhitecturii baroce, care au fost construite pe vremea bunicilor noștri, cam prin ultimul deceniu al secolului al XIX-lea.
Știi, pe atunci, împărații și împărătesele de prin Imperiul Austro-Ungar obișnuiau să dea o fugă până aici, dând stațiunii un status rock-star în Europa.
Arhitectura lor, o combinație de influențe romane și cele de la Viena, încă se vede, chiar dacă a cam bătut vântul și pereții arată ca în filmele de groază.
Dar chiar și în starea lor de paragină, mai păstrează un strop din farmecul vremurilor de demult.
Podul de fier forjat care trece peste Râul Cerna e la fel, tocit și ruginit, dar are un aer al său decadent care încă atrage privirile.
În Băile Herculane sunt 19 izvoare cu ape termale și minerale, dar doar 9 dintre ele sunt pe "val." Dar, până la urmă, "La Cădițe" este locul care face valuri.
E ca și cum ai face o baie într-o oală gigant cu apă, cu temperaturile între 40 și 60 de grade Celsius. În esență, este un cazan termic natural.
Dar stai, că nu am terminat. E un secret înțepenit în "apa recișoară" a Cernei. Există un fel de SPA în aer liber, chiar pe marginea râului Cerna. Nu-i așa, sună nebunesc?
Râul Cerna a devenit practic un imens paradis al relaxării pe o distanță de 4 kilometri.
Localnicii au aranjat bucățele de "cădițe" din pietre de râu, unde poți sta și te poți bălăci în apa termală. Dar merită, pentru că ajungi într-o zonă unde apa are o temperatură fixă de 60 de grade Celsius, în orice sezon.
Pentru o experiență completă, aruncă în bagaj și o pereche de papuci de apă. Așa te poți bucura de o aventură neconvențională într-un cadru natural de-a dreptul sălbatic.
Crucea Albă e gen locul cel mai insta-worth din Herculane, da, cel mai pitoresc și vizitat punct de selfie. Deci, ține-ți bateria telefonului pregătită!
La 529 de metri deasupra nivelului mării, pe o stâncă la fel de ascuțită ca o replică bășită, te găsești cu Crucea Albă.
Dacă vrei să vezi munții Cernei și stațiunea Băile Herculane în toată splendoarea lor, trebuie să-ți iei ochii cu tine și să te duci acolo.
Traseul care te duce acolo a fost deschis de prin secolul 19, deci ai istorie în pachetul cu priveliște.
details
Cascada Vânturătoarea este situată în Munții Cernei, la 15 km de Băile Herculane, în apropiere de Lacul Prisaca. Cascada Vânturătoarea este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din Valea Cernei, și nu trebuie ratată dacă ești în zonă.
Cascada Vânturătoarea are două trepte, cu o înălțime totală de aproximativ 50 de metri, iar căderea liberă a apei este cea mai lungă din țară, având 40 de metri. Firul de apă este întrerupt de un prag de stâncă situat la o distanță considerabilă de sol, apa fiind pulverizată în cădere, creându-se un efect de "vânturare".
DA, Se poate plati pentru orice hotel din oferta noastra cu vouchere de vacanta pe suport de hartie(se vor trimite prin curier la agentia de turism) sau cu cardul de vacanta(Edenred, Sodexo sau Up Romania) direct pe site-ul nostru online. Detalii ...
Resursele de tratament
Staţiunea are ape minerale termale bicarbonate, clorurosodice, uşor sulfurate, calde. Sunt izvoare cu apa având o temperatură între 38 şi 53 grade Celsius, şi unele între 46 şi 56 grade Celsius. Sunt cunoscute 16 izvoare cu ape termale, izvoare ce au o radioactivitate ridicată, putând fi comparate cu izvoarele din staţiunile Vichy şi Mont Dore. În mod natural se face aeroionizare. Aeroionii pătrund în plămâni şi au acţiune directă asupra organismului.
Proceduri de tratament
Staţiunea este amenajată pentru tratament prin masaj, electroterapie, hidroterapie, recuperare funcţională, acupunctură şi altele.