🌸 Sejur minim 6 nopti cazare cu masa si tratament min 5 zile
Oferte tratament balnear ce includ sejur minim de 6 nopti cazare cu masa demipensiune / pensiune completa si tratament balnear de minim 5 nopti a cate 2 / 3 / 4 proceduri / zi / persoana in functie de oferta hotelului.
Hotel Ciucas
Baile Tusnad
Hotel Tusnad
Baile Tusnad (in maghiara Tusnádfürdő) este un oras in judetul Harghita, România. Are o populatie de 1.728 locuitori, fiind orasul cu cel mai mic numar de locuitori din România. Este situat in partea sudica a depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc, in cheiurile Oltului, la o altitudine de 650 m. Este o importanta statiune balneo-climaterica.
Climatul din statiunea Baile Tusnad este caracterizat prin ierni reci, nebulozitate, temperatura medie anuala de 10 grade Celsius, faptul ca este situata in mijlocul brazilor seculari aerul este curat, ozonat, bogat in aerosoli. Temperatura medie anuala este de 8°C ( iulie 17,5°C, ianuarie -7°C).
Statiunea Baile Tusnad dispune de baza de tratament, unde se efectueaza bai carbogazoase calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala, electroterapie. Bazinul in aer liber este alimentat de apele Izvorului Bailor.
judetul Harghita, Romania
Baile Tusnad este o statiune asezata intr-un cadru de un pitoresc fermecator, este cea mai mica statiune din tara, dar deosebit de frumoasa si binefacatoare prin climatul montan tonic. Statiunea mai este numita si ”Mica Elvetie”. In apropiere, la numai 25 km, se afla lacul „Sfanta Ana”, singurul lac de origine vulcanica din Romania.
Baile Tusnad, cu izvoarele sale de ape minerale, mezotermale este recomandat pentru tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare si a sistemului nervos. Exista 44 izvoare naturale si foraje din care in prezent sunt utilizate 6 izvoare naturale, din care patru (Izv. Stanescu, Apor, Ileana si Mikes) pentru cura externa.
Vremea
Tratarea afectiunilor
Partii de schi
Partia de ski din statiunea Baile Tusnad reprezinta o partie relativ noua recomandata schiorilor incepatori, deorece are un grad scazut de dificultate. Partia are o lungime de 500 m si este dotata cu teleschi si tunuri de zapada.
Tratament
Factori naturali de tratament ce se gasesc aici sunt: ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonate, mofete, bioclimat de tip subalpin, stimulant, tonifiant.
In statiunea Baile Tusnad exista numeroase centre in care se practica urmatoarele proceduri, cum ar fi:
vezi mai mult
Vezi detalii ...
Probabil că este cel mai cunoscut obiectiv turistic din zonă, dar asta nu îl face mai puțin interesant. Deși se poate ajunge cu mașina până aproape de lac, noi îți recomandăm să-l vizitezi ca parte a unei drumeții cu traseu în circuit cu plecare din Băile Tușnad. Drumeția, împreună cu vizitarea lacului și a Tinovului Mohoș, aflat în imediata apropiere, ar trebui să dureze cel mult 6-8 ore.
Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din sud-estul Europei şi se află la o altitudine de 950 m deasupra nivelului mării. Lacul nu are un izvor sau curs de apă care să-l alimenteze, aceasta depinzând în totalitate de precipitațiile de-a lungul anului.
Tinovul Mohoș este de fapt o turbărie, adică o mlaștină acidă în care materia organiză se descompune foarte greu. Din acest motiv vei găsi aici arbori piperniciți și o serie de plante insectivore numite popular roua cerului datorită substanței lipicioase asemănătoare cu roua cu ajutorul căreia prinde insectele în capcană. Tinovul este situat în imediata apropiere a Lacului Sfânta Ana, într-un crater geamăn al Masivului Ciomad. Doar o mică parte din tinov se vizitează, însoțit de un ghid, și doar în grup organizat care pleacă de lângă parcare. Pentru mai multe informații, sunați la numărul de telefon: +40 752 171 050.
La tinov poți ajunge și cu mașina, însă noi îți recomandăm traseul de drumeție marcat cu cruce roșie, cu plecare din Băile Tușnad, care include și lacul. Ambele atracții sunt parte a sitului Natura 2000 Tinovul Mohoş – Lacul Sfânta Ana, arie naturală protejată de interes european.
Mlaștina Borșaroș este parte a sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos. O caracteristică definitorie o constituie mulțimea izvoarelor de apă minerală bogate în sodiu, magneziu, calciu și hidrocarbonați.
Acestea oferă o apă potabilă de o calitate excepțională, totodată contribuind esențial la formarea unor habitate caracteristice de mlaștini turboase, refugii ale multor specii de plante și animale rare. Aici a fost amenajată o scurtă potecă tematică care pornește din spatele izvorului de apă minerală (fântâna András Pista) și de-a lungul unui podeț suspendat din lemn vei găsi 4 panouri informative ce oferă informații despre speciile și habitatele protejate din rezervație.
Mlaștia se poate vizita individual, cheia de la poarta de acces se află la primăria Sâncrăieni.
Muzeul Apei Minerale este o apariție inedită în centrul satului Tușnad și nu poți vizita Băile Tușnad fără să înțelegi contextul în care a apărut această stațiune. Adăpostit într-o clădire ce seamănă cu o iurtă, o vizită aici te va ajuta să înțelegi importanța și impactul pe care exploatarea apei minerale l-a avut asupra zonei.
Vei afla de ce aici se găsesc atât de multe izvoare de apă minerală, istoricul exploatării lor, dezvoltarea terapiei cu apă minerală, instalații vechi de îmbuteliere, o colecție veche de etichete și alte detalii interesante.
Muzeul se poate vizita individual, ori în grup, pe ușa de acces fiind afișat un număr de telefon. În circa 5 minute va veni un ghid care va prezenta istora apelor minerale.
Muzeul Satului din Cozmeni prezintă piese de mobilier, țesături și obiecte de artă decorativă colectate de la locuitorii acestei localități. Expoziția este adăpostită într-o clădire din 1883, specifică zonei, cu patru încăperi şi prispă în faţă, acoperiş în patru ape și învelitoare din şindrilă de brad.
Muzeul se află în centrul satului Cozmeni, în apropierea primăriei, aflată în dreptul curbei făcută de șoseaua națională. Pe ușa de acces este afișat un număr de telefon, iar în aproximativ 2 minute va veni un ghid care va face o prezentare.
Deasupra stațiunii Băile Tușnad, pe malul drept al Oltului, se înalță stâncile care fac parte din rezervația naturală Piatra Șoimilor.
De pe turnurile stâncoase ai parte de o belvedere frumoasă asupra stațiunii, iar accesul este facilitat de o scurtă potecă de drumeție marcată cu triunghi roșu ce pornește de lângă terenul de fotbal din localitate. De aici până pe vârf faci în jur de o oră, însă vei fi răsplătit de priveliștea asupra stațiunii. D
e-a lungul acestei poteci a fost amenajat și un traseu tematic care îți va oferi informații despre fauna și flora care se găsește în rezervație.
Monumentul comemorativ al eroilor maghiari pașoptiști din Pasul Cașin (Nyergeș) (870 m) este situat în șaua omonimă care separă spre est Depresiunea Cașin, iar spre vest Depresiunea Ciuc. Cimitirul se află la cumpăna apelor și este dedicat revoluţionarilor conduşi de locotenent-colonelul Tuzson János care în bătălia din data de 1 august 1849 şi-au jertfit viaţa în încercarea de a opri armatele imperiale ruse şi austriece pentru a permite trupelor revoluţionare ale generalului Gál Sándor să se replieze.
Două sute de revoluţionari au ţinut pe loc trupele generalului Clam Gallas, acestea fiind de cel puţin zece ori mai numeroase. În final revoluționarii au fost învinși din cauza unui trădător care a arătat atacatorilor singurul drum prin munți, permițând astfel ca trupele revoluționare să fie încercuite. Deasupra gropii comune situată în apropiere sunt peste 100 de stâlpi funerari sculptați din lemn ce înfrumusețează memorialul.
details
Da, probabil că nici tu nu te-ai fi așteptat să găsești aici biserici fortificate. Stai liniștit, și noi am fost surprinși inițial. E drept că în această zonă nu vom găsi acele fortificații masive specifice așezărilor săsești. Perioada de debut a fortificării bisericilor este încă dezbătută, însă cea mai importantă perioadă de fortificare a fost în secolele XIV-XV.
Majoritatea bisericilor sunt înconjurate de un zid de mică înălțime, fără fortificație elaborată sau un sistem de apărare integrat. În unele cazuri biserica este înconjurată de fortificații elaborate, cu mijloace defensive specifice epocii în care au fost construite. Astfel de biserici se găsesc în mai toate satele secuiești, dar noi îți recomandăm biserica din Tușnad Sat și datorită cadrului extrem de fotogenic în care este amplasată.
DA, Se poate plati pentru orice hotel din oferta noastra cu vouchere de vacanta pe suport de hartie(se vor trimite prin curier la agentia de turism) sau cu cardul de vacanta(Edenred, Sodexo sau Up Romania) direct pe site-ul nostru online. Detalii ...
Staţiunea Balneoclimaterică Băile Tuşnad, denumită şi "Perla Ardealului", este situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între Munţii Harghita şi Bodoc, într-un frumos defileu al Oltului. Temperatura medie anuală este de 8°C
Apele minerale terapeutice.
Categoriile de ape minerale din Băile Tușnad sunt: carbogazoase, clorurosodice, calcice, magneziene, feruginoase, bicarbonate, hipotone cu o mineralizare totală de 0,68-17,86 g/litru. Sunt ape din surse naturale care îndeplinesc anumite criterii în ceea ce privește caracterele fiziochimice, au efecte farmacodinamice asupra organismului și sunt folosite în scop profilactic şi terapeutic.
Aceste izvoare de ape minerale sunt folosite în:
Cura internă-crenoterapie: Izvorul nr.1 Stănescu; Izvorul nr.3 Apor; Izvorul nr.4 Mikes; Izvorul nr.5 Rudy;
Cura externă-balneoterapia: Izvorul nr.1, Izvorul nr.2 (băile calde Ana).
In statiunea Baile Tusnad exista numeroase centre in care se practica urmatoarele proceduri, cum ar fi: - impachetari cu parafina; bai de plante; - bai galvanice; - masaj; - cura interna cu ape minerale; - magnetoterapie; - reflexoterapie.