Youtube
🌿 Oferte Tratament Balvanyos 2025
🌿 Oferte Tratament Balvanyos 2025

🌸 Sejur minim 6 nopti cazare cu masa si tratament min 5 zile

Oferte tratament balnear ce includ sejur minim de 6 nopti cazare cu masa demipensiune / pensiune completa si tratament balnear de minim 5 nopti a cate 2 / 3 / 4 proceduri / zi / persoana in functie de oferta hotelului.

Hoteluri cu baza de tratament in statiunea balneara Balvanyos

🌿 Statiunea Balneara Balvanyos

Judetul Covasna

Balvanyos este asezata in Muntii Bodoc la o altitudine de peste 840 m, aici este aerul ozonat, liniste si un peisaj incantator. Statiunea balneo are posibilitati de tratament foarte bune cu izvoare de ape minerale bune de baut si alti factori naturali. Este aproape de orasul Sf. Gheorghe din judetul Covasna.

Lacul Sf. Ana, aflat la o distanta de 10 km de statiunea Balvanyos este un lac de origine vulcanica care adaposteste specii rare de plante si a fost declarat rezervatie naturala. Statiunea Baile Balvanyos asa cum este astazi s-a format prin trei colonii de bai vechi, una din ele este situata in pasul Balvanyos langa Pestera Pucioasa din Turia.

Incepand din anul 1938 aceste bai sunt folosite pentru tratament balnear. apele minerale de aici au proprietati curative recunoscute de mult timp. in pestera Pucioasa din turia s-au acumulat gaze terapeutice, pe peretele sale se gasesc picaturi de „vitriol” care au fost si sunt si azi folosite de oameni pentru tamaduirea si vindecarea proprie. Prin numeroasele izvoare a caror ape au calitati terapeutice prin mineralele lor, dar si a emanatiilor post-vulcanice(mofete), statiunea Balvanyos ofera conditii bune de odihna si tratament balnear.

Vremea

  • Statiunea Balvanyos este situata la o altitudine de altitudine: 840 m – 950 m.
  • Climatul: moderat, tonic, odihnitor.
  • Temperatura: in lunile de vara intre 25 – 32 0C, iar in lunile de iarna intre -5 -19 0C.
  • Vanturile in zona statiuni Balvanyos sunt slabe datorita protectiei oferite de munti.

Tratamente

Tratamente aplicate in statiunea balneoclimaterica Balvanyos sunt:

  • Mofete, electroterapie, aerosoli, termoterapie(impachetari cu parafina);
  • Kinetoterapie, aerohelioterapie, bai carbogazoase;
  • Gimnastica medicala si de intretinere in sala de gimnastica si masaj subacvatic.

Factori naturali de cura

  • aerul este puternic ozonat, iar nebulozitatea destul de redusa. Linistea, aerul ozonat si bogat in ionuri negative transforma statiunea intr-un El Dorado al turistilor care prefera concediul linistit la munte.
  • apele minerale clorurate, calcice, sodice, carbogazoase,feruginoase, hipotone. Datorita rocilor vulcanice si sedimentare din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia a mai multor izvoare de apa minerala. Multumita compozitei lor chimice sunt remarcabile in cure de baut, in tratamentele: afectiunilor stomacale si intestinale; folosite in baile uscate cu gaz, adica in mofete, se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afectiuni de cord si ale sistemului vascular, aici, atat apa, cat si gazul au radioactivitate naturala relativ mare.
  • Bioclimat tonic, sedativ, potrivit pentru crutarea sanatatii;

Statiunea Baile Balvanyos de azi s-a format din contopirea a trei colonii de bai care au functionat odinioara. Cea mai veche este cea care se situeaza in pasul Balvanyos: Pucioasa din Turia (cuvantul „pucios” se refera la mirosul urat al hidrogenului sulfurat), deoarece in pestera Pucioasa din Turia s-au acumulat gaze terapeutice, pe peretele sale se gasesc picaturi de „vitriol” care au fost si sunt si azi folosite de oameni pentru tamaduirea si vindecarea proprie.

Indicatii terapeutice

  • afectiuni cardiovasculare(hipertensiunea arteriala, insuficienta mitrala si aortica compensata, arteriopatii periferice prin arteroscleroza, varice);
  • afectiuni asociate(nevroza astenica, afectiuni reumatismale degenerative si abarticulare, boli profesionale. Grota sulfatara si mofetele sunt folosite ca ”Viagra” naturala a statiunii.

Contraindicatii

Nu se recomanda celor care au tumori maligne, boli psihice, boli de natura tuberculoasa, boli infecto-contagioase, femei insarcinate in peste trei luni.

vezi mai mult

Statiunea Balvanyos

Baile Balvanyos de azi s-a format din contopirea a trei colonii de bai care au functionat odinioara. Cea mai veche este cea care se situeaza in pasul Balvanyos: Pucioasa din Turia (cuvantul "pucios" se refera la mirosul urat al hidrogenului sulfurat), deoarece in pestera Pucioasa din Turia s-au acumulat gaze terapeutice, pe peretele sale se gasesc picaturi de "vitriol" care au fost si sunt si azi folosite de oameni pentru tamaduirea si vindecarea proprie. Exploatarea turistica din punct de vedere balneologic a inceput din anul 1938.

Datorita calitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale si emanatiilor post vulcanice prezentate sub forma de mofete, statiunea ofera oaspetilor excelente posibilitati pentru tratament precum si conditiile unei vacante de explorare a peisajul atragator al muntilor din imprejurimi sau ale vestigiilor istorice.

Obiective Turistice Balvanyos
LACUL SFÂNTA ANA

Vezi detalii ...

LACUL SFÂNTA ANA

Lacul Sfânta Ana este situat la 10 km distanță de Balvanyos Resort la o altitudine de 950 m, unde se poate ajunge pe un splendid drum cu serpentine, ce permite admirarea unor peisaje fascinante.

Este singurul lac vulcanic din Europa, cu craterul complet , fiind înconjurat de păduri seculare. Perimetrul lacului are 1,7 km iar adâncimea acestuia este de 7 m. Apa lacului, de un verde închis reflectă culoarea pădurilor care îl înconjoară iar solemna liniște ce o experimentezi la o plimbare în jurul lacului dă senzatia perfecțiunii.

Misterul legendei lacului, de la care provine și numele acestuia, rămâne să fie descifrat la gura șemineului de la Balvanyos Resort.

TINOVUL MOHOS

Vezi detalii ...

TINOVUL MOHOS

Tinovul Mohoș este craterul vulcanic geamăn al craterului Sfânta Ana, o rezervație naturală de 80 de hectare, care se vizitează doar cu ghid specializat, în ore specifice. În urmă cu zeci de mii de ani, cei doi vulcani erupeau simultan iar la ultima erupție a vulcanului de la Sf. Ana, cenușa acestuia a fost aruncată pe lacul format la Mohoș.

O parte din cenușă s-a scufundat în lac iar alta s-a așternut pe luciul apei unde a apărut muschiul de turbă, rezultând un tinov oligotrof unic, cu o vegetație asemănătoare tundrei siberiene.

Dacă veți pătrunde în lumea unică și fantastică a Tinovului Mohos unde puteți observa plante considerate “rarități vegetale” veți fi fermecați de frumusețea unică a locului.

PEȘTERA SULFUROASĂ

Vezi detalii ...

PEȘTERA SULFUROASĂ

Este cea mai mare mofetă naturală din Europa ce emite zilnic cca 3000 mc hidrogen sulfuric.

Emanaţiile postvulcanice de gaze se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afecţiuni de cord şi afecţiuni ale sistemului cardiovascular, având ca și efect accelerarea circulației periferice a sângelui.

CETATEA BÁLVÁNYOS

Vezii detalii ...

CETATEA BÁLVÁNYOS

Cetatea se află la o altitudine de 1029 m pe dealul Cetate, deasupra staţiunii balneoclimaterice Bálványos.

Constructia cetății datează din anii 1100 având ca și rol principal observarea inamicului și semnalizarea pericolului către locuitorii zonei, fiind locuită până la sfârșitul secolului 17.

Conform legendelor era ultimul refugiu al păgâniilor din regiune. De pe dealul cetății aveți parte de o panoramă frumoasă.

STAȚIUNEA BALVANYOS

Vezi detalii ...

STAȚIUNEA BALVANYOS

Izvoarele de apa minerală și mofetele descoperite în aceasta zonă au stat la baza formarii statiunii Balvanyos.

Mulţumită compoziţiei lor chimice aceste izvoare sunt remarcabile sub forma curelor de băut, în tratamentele afecţiunilor stomacale şi intestinale, iar mofetele, se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afecţiuni de cord şi ale sistemului vascular.

TINOVUL BUFFOGÓ

Vezi detalii ...

TINOVUL BUFFOGÓ

Este o turbărie de aproape un hectar, bogată în izvoare de apă dulce, cu emenatii de bioxid de carbon, situată în partea stângă a pârâului Balvanyos.

Este cunoscută și sub denumirea „Tinovul Răbufnitoarea” fiind considerată zonă protejată, unde cresc plante rare, relicte din era glaciară precum bumbăcărița, roua cerului, trestia de camp, specii de rogoz etc.

GROTA UCIGAȘĂ

Vezi detalii ...

GROTA UCIGAȘĂ

Este cea mai mare şi cea mai periculoasă dintre peşterile muntelui Puturosu pentru că aici, nivelul de gaz ucigător, respectiv monoxidul si bioxidul de carbon nu sunt semnalate de depunerile de sulf, galbene.

Asemenea Peşterii sulfuroase, a funcţionat odinioară ca mină de sulf.

În peşteră, nivelul gazului de monoxid si bioxid de carbon este ridicat din cauza acumulării conglomeratelor de la intrare.

CIMITIRUL PĂSĂRILOR

Vezi detalii ...

CIMITIRUL PĂSĂRILOR

Aceasta nu este altceva decât o galerie a unei mine sulfurice care s-a surpat şi unde s-a acumulat hidrogen sulfuric.

Păsările care au un zbor razant şi care ajung sub nivelul gazului, cad moarte in caverna, si raman nedescompuse din cauza sulfului , o lunga perioada de timp. De aici provine şi numele de “Cimitirul Păsărilor”.

BĂILE FETELOR APOR

Vezi detalii ...

BĂILE FETELOR APOR

Este o baie tradițională cu multe izvoare de apă minerală de diferite compozitie chimică și proprietăți curative.

Cuprinde cele mai rare tipuri de ape minerale, 8 izvoare cu diferiți parametri fizico-chimici, pH-ul acestora variază între 1,82-4,28. Izvoarele și bazinele de aici sunt considerate unice în Europa, conținând pe lângă alaun și o cantitate mică de acid sulfuric (vitriol).

Izvoare cu compoziții asemănătoare se mai găsesc doar în Columbia și pe Insulele Java.

Izvoarele Tămăduitoare cuprind șase izvoare intens mineralizate, patru din ele fiind amenajate pentru băi de picioare (bazine de lemn unite printr-o platformă). Sunt folosite în terapii tradiționale (reumatism, afecțiuni ale aparatelor locomotor, genital, afecțiuni ale sistemul circulator periferic și ale sistemului nervos etc.) Apa bolborosește datorită emanațiilor gazoase de origine vulcanică, constituind de fapt mofete umede.

BĂILE MIKES

Vezi detalii ...

BĂILE MIKES

Bazinele de la Băile Mikes au apă carbogazoasă, fiecare având conținut diferit de minerale, fiind folosite încă din secolul al IX-lea cu scopuri terapeutice. Veți găsi aici un sistem natural format din 3 bazine de mici dimensiuni amenajate în stil rustic, și o mofetă tradițională unică în regiune.

BĂILE CSISZÁR

Vezi detalii ...

BĂILE CSISZÁR

Bazinele de apă minerală de la Băile Csiszár au apă carbogazoasă, fiecare având conținut diferit de minerale. Erau folosite cu scopuri terapeutice încă din secolul al IX-lea.

Cele 7 bazine au culori diferite, sunt amenajate în piscine din lemn în stil rustic, sunt ideale pentru înot. Aceste ape miraculoase sunt recomandate pentru bolile reumatismale și locomotorice. Fostul izvor Iordan este folosită în cură pentru tratamentul afecțiunilor biliare şi ale ficatului.

Intrebari frecvente

⭐ Ce tratament putem face in Balvanyos?

Tratamente aplicate in statiunea balneoclimaterica Balvanyos sunt:

  • Mofete, electroterapie, aerosoli, termoterapie(impachetari cu parafina);
  • Kinetoterapie, aerohelioterapie, bai carbogazoase;
  • Gimnastica medicala si de intretinere in sala de gimnastica si masaj subacvatic.

⭐ Ce factori naturali de cura gasim in Balvanyos?

  • aerul este puternic ozonat, iar nebulozitatea destul de redusa. Linistea, aerul ozonat si bogat in ionuri negative transforma statiunea intr-un El Dorado al turistilor care prefera concediul linistit la munte.
  • apele minerale clorurate, calcice, sodice, carbogazoase, feruginoase, hipotone. Datorita rocilor vulcanice si sedimentare din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia a mai multor izvoare de apa minerala. Multumita compozitei lor chimice sunt remarcabile in cure de baut, in tratamentele: afectiunilor stomacale si intestinale; folosite in baile uscate cu gaz, adica in mofete, se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afectiuni de cord si ale sistemului vascular, aici, atat apa, cat si gazul au radioactivitate naturala relativ mare.
  • Bioclimat tonic, sedativ, potrivit pentru crutarea sanatatii;

⭐ Ce afectiuni se trateaza in Balvanyos?

  • afectiuni cardiovasculare(hipertensiunea arteriala, insuficienta mitrala si aortica compensata, arteriopatii periferice prin arteroscleroza, varice);
  • afectiuni asociate(nevroza astenica, afectiuni reumatismale degenerative si abarticulare, boli profesionale. Grota sulfatara si mofetele sunt folosite ca ”Viagra” naturala a statiunii.
×

PROGRAM DE LUCRU

In perioada 19 - 22.042025 agentia de turism organizatore Euro Team Travel este INCHISA. Raspundem doar la solicitarile urgente pe e-mail. Revenim la program din data de 23.04.2025.
Solicita oferta