🌸 Sejur minim 6 nopti cazare cu masa si tratament min 5 zile
Oferte tratament balnear ce includ sejur minim de 6 nopti cazare cu masa demipensiune / pensiune completa si tratament balnear de minim 5 nopti a cate 2 / 3 / 4 proceduri / zi / persoana in functie de oferta hotelului.
Judetul Sibiu
Statiunea Bazna este situata in Nordul judetului Sibiu, in apropierea limitei cu judetele Alba si Mures, la o distanta de 18 km de municipiul Medias, de 70 de km de orasul Sibiu, capitala culturala europeana in 2007, si de 50 de km de orasul Sighisoara, unul dintre cele mai renumite orase medievale din lume.
Clima
Bazna se bucura de o clima temperat continentala moderata, cu umiditate mai ridicata. Fiind asezata intr-o depresiune de tip butoniera temperaturile sunt mai reduse decat in alte zone similare, cu veri mai racoroase si ierni mai blande si umede. Temperatura medie anuala este de 8,6 grade Celsius. Minima lunii ianuarie se situeaza in jurul valorii de -19,2 grade Celisius, iar temperatura maxima a lunii iunie este de +29,9 grade Celsius.
Lunile cele mai ploioase cu nivel mai mare al precipitatiilor sunt mai-iunie, iar lunile cele mai secetoase sunt ianuarie-martie. Vanturile cele mai frecvente sunt generate de circulatia maselor de aer dinspre vest. Vanturile predominante sunt cele din N-V, urmate de cele din N-E si S-E. in concluzie, clima acestei localitati, prin verile racoroase, prin toamnele lungi si placute si prin iernile blande, este favorabila practicarii turismului in toate anotimpurile.
Factori naturali
Indicatii terapeutice
vezi mai mult
Stațiunea se află situată central în Podișul Târnavelor, între râurile Târnava Mare și Târnava Mică, într-o regiune de dealuri acoperite cu păduri întinse, plantații de viță de vie și pomi fructiferi. Stațiunea se află la 17 km de orașul Mediaș, 53 km de Sighișoara și 72 km de Sibiu.
Ape minerale clorurate sodice, iodurate, bromurate, concentrate, atermale, cu o mineralizare totală de 17,1-74,5 grame/litru. Din apa izvoarelor se extrage sarea de Bazna, comercializată în farmacii. Nămolul terapeutic extras din bazinele din stațiune are origine mixtă, predominând substanțele minerale aduse la suprafață de apa sondelor și izvoarelor care sedimentează. Bioclimat de cruțare, slab excitant. Pe malul lacurilor sărate, în timpul verii, atmosfera este bogată în aerosoli și hidroioni de iod și de sodiu, cu efecte terapeutice.