🌿 Oferte Tratament Buzias 2024
🌿 Oferte Tratament Buzias 2024

🌸 Sejur minim 6 nopti cazare cu masa si tratament min 5 zile

Oferte tratament balnear ce includ sejur minim de 6 nopti cazare cu masa demipensiune / pensiune completa si tratament balnear de minim 5 nopti a cate 2 / 3 / 4 proceduri / zi / persoana in functie de oferta hotelului.

Hoteluri cu baza de tratament in statiunea balneara

Buzias Romania
de la 55866
7 Nopti / 2 Adulti
Buzias Romania
de la 55876
7 Nopti / 2 Adulti

Statiunea Balneo Buzias

Stațiunea balneară Buziaș se află în partea de Sud-Vest a României, în Depresiunea Buziaș și în Câmpia Banatului, lângă Pârâul Valea Salciei, la o distanță de 25km de Lugoj și la 34km de orașul Timișoara.

Buziaș cuprinde o mulțime de factori terapeutici naturali folosiți pentru afecțiuni tratate prin apele minerale ce au o varietate specifică pentru cură externă. Apele sunt carbogazoase și bicarbonate, conțin clor, sodiu, calciu, magneziu și sunt hipotone, gradul de mineralizare fiinde de 6,6 g/l, acestora adăugându-se mofeta și bioclimatul sedativ.

Tratamentul balnear de la stațiunea Baziaș este unul complex. Resursele de ape minerale sunt mofete, apele sunt carbogazoase și bicarbonate, cu clor, hipotone și calcice. Valorile de aeroionizare sunt cuprisne între 800 și 1270 aeroioni negative/cmc aer.

De asemenea, sursele de apă sunt așezate în parcul stațiunii Buziaș. Valorile de mineralizare ale acestora sunt cuprinse între 5000 și 6000 mg/litru. Dioxidul de carbon este cuprins între 2000 și 2600 mg/litru, PH-ul este de 6,5. Toate acestea au un rol foarte improtant atât în cura externă cât și în cea internă.

🌿 Statiunea Balneara Buzias

Judetul Timis

Staţiunea este situată în judeţul Timiş, în Depresiunea Buziaşului, în partea de sud-vest a ţării, în Câmpia Banatului, pe cursul inferior al Pârâului Valea Salciei, la o distanţă de 25 km de oraşul Lugoj, şi la o distanţă de 34 km de oraşul Timişoara.

Unul dintre cei mai importanti factori terapeutici naturali ai statiunii Buziaş îl reprezintă varietatea de ape minerale utilizate pentru cura externa - ape carbogazoase, bicarbonatate, clorurate, sodice, calcice, magneziene, hipotone, cu un grad de mineralizare de pâna la 6,6 g/l. Acestora li se adaugă mofeta şi bioclimatul sedativ.

Indicatii terapeutice:

 • Afecţiuni cardiovasculare, stări dupa infarct, în stadiul de postconvalescenţă, cardiopatie ischemica, insuficienţă mitrală si aortica compensata, hipertensiune arteriala, arteriopatii periferice prin ateroscleroza, varice ;
 • Afecţiuni reumatismale degenerative spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroze, poliartroze ;
 • Afecţiuni reumatismale abarticulare tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala ;
 • Afecţiuni postraumatice redori articulare postraumatice, stari dupa operatii pe muschi, oase si articulatii, stari dupa entorse, luxatii si fracturi ;
 • Afecţiuni neurologice periferice si centrale pareze uşoare si sechele tardive dupa hemipareze si dupa pareze ;
 • Afecţiuni asociate respiratorii, ginecologice, metabolice si de nutriţie, nevroza astenică şi boli profesionale.

Resursele de tratament

 • Resurse de ape minerale, mofete, ape carbogazoase, bicarbonate, clorurate, hipotone, calcice.
 • Aeroionizare – 800 – 1270 aeroioni negative / cmc aer
 • Apele minerale – carbogazoase, bicarbonatate, clorurate, bromoiodurate, sodice, calcice, magneziene, feruginoase, atermale si hipotone.

Sursele de apa sunt amplasate în parcul staţiunii Buzias, mineralizarea acestora fiind 5000-6000 mg/litru, dioxidul de carbon fiind de 2000-2600 mg/litru, PH-ul fiind de 6,5. Se folosesc atat in cura externa (băi cu CO 2) cat şi în cură internă

Dioxidul de carbon liber - mofete are următoarele concentraţii: gaz carbonic 95-98%, metan 0,76%, azot 0,8%, oxigen 0,2-1%.

Proceduri

 • Termoterapie
 • Magnetoterapie
 • Hidroterapie cu ape calde în cadă
 • Băi galvanice
 • Electroterapie – curenţi de joasă frecvenţă, curenţi de medie frecvenţă, curenţi de înaltă frecvenţă, ultrasunete
 • Aerosoli, inhalaţii
 • Kinetoterapie, masaj terapeutic
 • Gimnastică medicală
 • Cura de teren prin pergole acoperite „colonada” si cura de ionizare negativa prin plimbari in parc.
 • Băi de plante

Clima

Staţiunea Buziaş are o climă cu influienţă sub-mediteraneană, este climatul câmpiei de vest a României, vânt cald şi uscat primăvara. Staţiunea Buzias este asezata intr-o regiune de tranzitie intre zona de deal si campie piemontana, clima caracterizandu-se printr-un regim climatic temperat.

Media temperaturilor anuale este intre - 2 grade Celsius şi 21,5 grade Celsius.

Istoric

Apele minerale de la Buziaş au fost folosite de către daco-romani. Localitatea Buziaş este atestată documentar din anul 1369.

Staţiunea Buziaş situată la o altitudine medie de 128 m este atestată ca staţiune balneară din anul 1819.

Arheologul Liviu Mărghitan susţine că Buziaşul şi Băile Herculane:

“au fost căutate în antichitatea daco-romană pentru condiţiile lor speciale, curative … Resturile de clădiri, părţi din conducte de apă, monumente de piatră, ţigle şi monede, semnalate aici încă din secolul precedent, lasă să se întrevadă existenţa unei staţiuni de tratament din secolul al XIII – lea e.n.”. Redescoperirea zăcământului hidromineral (apa minerală şi dioxidul de carbon) s-a produs între anii 1796 – 1805 având un rol deosebit de important în evoluţia aşezării întrucât în 1811 s-a deschis primul sezon balnear organizat, totodată înfiintându-se Staţiunea Balneară. Valoarea terapeutică a apelor minerale a devenit cunoscută în scurt timp atât în Ungaria cât şi în ţările vecine, Buziaşul fiind “locul cel pentru izvoarele cele tămăduitoare şi într-alte stăpâniri cunoscute şi unde oamenii din locuri însămnate şi îndepărtate se adună”. Buziaşul, în 1819, este declarat localitate balneară. Tratamentul se va realiza până la sfârşitul secolului XIX prin cură internă, consumul apei minerale fiind de bază (se tratau anemii, afecţiuni ale aparatului urinar, ale colonului, stomacului, ficatului, ale căilor respiratorii, boli ginecologice, boli de nervi etc.). Terapia balneară s-a fundamentat de medici din anii 1838.

Buziaş a fost între 22-26 august 1886 gazda Congresului al XIII-lea al medicilor şi naturaliştilor din Ungaria şi Transilvania cu participarea unor specialişti din Asia şi Europa.

vezi mai mult

Intrebari frecvente

Unde se afla statiunea Buzias?

Statiunea Buzias este situata in vestul Romaniei, la 30 km de Municipiul Timisoara si 23 km de Municipiul Lugoj, in depresiunea Buziasului. 

Ce afectiuni se trateaza la Buzias?

Afecţiuni asociate respiratorii, ginecologice, metabolice și de nutriţie, nevroză astenică şi boli profesionale. Buziașul este singura Stațiune Balneoclimaterică de interes național din vestul țării, cu profil terapeutic cardiovascular, folosind în procedurile de tratament factori naturali de cură.

Factori naturali in statiunea Buzias?

- Resurse de ape minerale, mofete, ape carbogazoase, bicarbonate, clorurate, hipotone, calcice. - Aeroionizare – 800 – 1270 aeroioni negative / cmc aer

- Apele minerale – carbogazoase, bicarbonatate, clorurate, bromoiodurate, sodice, calcice, magneziene, feruginoase, atermale si hipotone.

- Sursele de apa sunt amplasate în parcul staţiunii Buzias, mineralizarea acestora fiind 5000-6000 mg/litru, dioxidul de carbon fiind de 2000-2600 mg/litru, PH-ul fiind de 6,5. Se folosesc atat in cura externa (băi cu CO 2) cat şi în cură internă

- Dioxidul de carbon liber - mofete are următoarele concentraţii: gaz carbonic 95-98%, metan 0,76%, azot 0,8%, oxigen 0,2-1%.

Ce proceduri se fac in statiunea Buzias?

 • Proceduri
 • Termoterapie
 • Magnetoterapie
 • Hidroterapie cu ape calde în cadă
 • Electroterapie – curenţi de joasă frecvenţă, curenţi de medie frecvenţă, curenţi de înaltă frecvenţă, ultrasunete
 • Aerosoli, inhalaţii
 • Kinetoterapie, masaj terapeutic
 • Gimnastică medicală
 • Cura de teren prin pergole acoperite „colonada” si cura de ionizare negativa prin plimbari in parc.
 • Băi de plante
Solicita oferta