🌸 Sejur minim 6 nopti cazare cu masa si tratament min 5 zile
Oferte tratament balnear ce includ sejur minim de 6 nopti cazare cu masa demipensiune / pensiune completa si tratament balnear de minim 5 nopti a cate 2 / 3 / 4 proceduri / zi / persoana in functie de oferta hotelului.
Hotel Dorna
Vatra Dornei
Hotel Bradul
Hotel ADRISTEL
Hotel INTUS
Vatra Dornei este o staţiune de tratament de interes naţional şi funcţionează permanent. Aparţine judeţului Suceava şi se află la întâlnirea Râului Bistriţa Aurie cu Râul Dorna. Este situată într-o depresiune înconjurată de culmile Munţilor Călimani, Suhard şi Giumalău, aproape de Munţii Bistriţei.
Are izvoare cu ape ce au calităţi terapeutice deosebite şi un climat natural favorabil refacerii stării de sănătate a întregului organism. Proprietăţile curative ale izvoarelor de la Poiana Negri au fost descoperite din anul 1805. După anul 1845 staţiunea s-a dezvoltat şi modernizat permanent.
Parcul oraşului este rezervaţie dendrologică a Academiei Române.
Oraşe apropiate sunt: Suceava la 105 km, şi are aeroport, Câmpulung Moldovenesc la 40 km, Bistriţa la 85 km. În zonă se află frumoasele mânăstiri din Nordul Moldovei ce pot fi vizitate.
În apropiere se află Rezervaţia Tinovu Mare pe teritoriul comunei Poiana Stampei care este cea mai mare rezervaţie de turbă din ţara noastră şi are un mare interes ştiinţific.
Indicaţii terapeutice:
Tratamente
Băi în cadă cu ape carbogazoase, cure interne şi cure externe cu ape din izvoare minerale, băi cu nămol, hidroterapie, cură de teren. Bazele de tratament sunt moderne şi în ele se fac împachetări cu nămol, cu parafină, electroterapie, masaje, băi cu plante medicinale, tratamente combinate cu elemente de interferenţă dozate proporţionat, ştiinţific, kinetoterapie.
Bolnavii cu afecţiuni cardiace, sub supraveghere medicală îşi pot trata simultan afecţiunile reumatismale.
Resursele de tratament
Zeci de izvoare cu ape minerale binefăcătoare, baze de tratament, un parc cu alei amenajate, dozate, pentru cure de teren. Staţiunea Vatra Dornei beneficiază de un climat extraordinar de benefic, aer ozonat, pârtie de schi.
Împrejurimile sunt superbe, priveliştea din jur este atât de spectaculoasă prin frumuseţea ei, încât reprezintă un izvor de sănătate sufletească.
Clima
Staţiunea Vatra Dornei are otemperatură medie anuală de 5 grade Celsius. În luna iulie temperatura medie este de 15 grade Celsius, iar în luna ianuarie temperatura medie este de 6 grade Celsius. Anual sunt 120 de zile cu strat de zăpadă.
Istoric
Există documente din care rezultă că Vatra Dornei era o aşezare comercială şi de meşteşuguri încă din secolul XVI.
Palatul Comunal, o construcţie foarte frumoasă este construit începând din anul 1895.
În anul 1902 s-a construit Gara CFR, cunoscută sub numele de Gara Mare.
În timpul primului război mondial trupele au staţionat doi ani în oraşul Vatra Dornei şi au fost mari distrugeri, iar apoi băile s-au refăcut.
Staţiunea s-a dezvoltat mereu şi în prezent este modernizată. Un rol important l-au avut primarii localităţii din anii 1850-1900, unul din ei ducându-se în audienţă la Împăratul Imperiului Austro-Ungar în anul 1886 cu planuri pentru dezvoltarea urbanistică la fel cu alte oraşe din Europa.
La 17 decembrie 1907, Vatra Dornei e declarat oraş al Imperiului. În al doilea război mondial oraşul a fost în regres, dar oraşul şi staţiunea sunt refăcute şi se dezvoltă după anul 1944. Muzeul orăşenesc s-a înfiinţat în anul 1954.
Se păstrează şi o legendă conform căreia Dorna era de pe vremea întemeierii Statului Moldova, iar numele locului e dat de o dragoste tragică a Întemeietorului Moldovei- Dragoş Vodă. Se pare că acesta s-a îndrăgostit de o păstoriţă localnică pe nume Dorina şi pe care a ucis-o din greşeală. În amintirea ei Domnitorul a decis ca apa lângă care s-a petrecut evenimentul atât de grav, să poarte numele tinerei păstoriţe.
Alte caracteristici
Vatra Dornei este şi o staţiune de odihnă care are condiţii superbe pentru petrecerea unei vacanţe frumoase şi reconfortante.
vezi mai mult
detalii ...
Vatra Dornei nu e un oraș mare, așa că-l poți parcurge la pas. Poți să începi explorarea cu parcul central. Adăpostește arbori bătrâni şi înalţi foarte rari. Tot aici este principala zonă de concentrare a izvoarelor minerale.
Mai este cunoscut și ca Parcul Veverițelor, pentru că, așa cum ai ghicit, se găsesc numeroase veverițe, care abia așteaptă să-ți mănânce din palmă nuci și alune. Tot în parc se găsesc și câteva sculpturi din lemn.
Foișorul din parcul central a fost construit în 1925. Reabilitat acum câțiva ani, este un obiectiv care aduce aminte de vremurile de demult. Mai este cunoscut și ca „Pavilionul Japonez”, datorită arhitecturii sale.
Izvorul Sentinela este un izvor de apă minerală, situat în parcul central al municipiului Vatra Dornei, în spatele Cazinoului Vatra Dornei.
Acest izvor de apă minerală a fost descoperit în anul 1871 și amenajat în anul 1896. În decursul timpului, izvorul a purtat mai multe denumiri. Inițial a fost numit Izvorul Falkenhayn, după numele fostului ministru al agriculturii al Austro-Ungariei.
Ulterior a primit numele de Izvorul Sentinela în cinstea societății culturale patriotice cu același nume, care a activat în orașul Vatra Dornei. După anul 1948 izvorul a fost numit 23 August, iar după Revoluția din Decembrie 1989 a revenit la denumirea de Sentinela.
Palatul Dornelor sau Cazinoul din Vatra Dornei este o clădire construită în perioada 1896-1898 în orașul Vatra Dornei (aflat astăzi în județul Suceava). El este situat pe str. Republicii nr. 5, între Parcul balnear și râul Dorna.
Clădirea, numită în trecut Cazinoul Băilor sau Pavilionul Central al Băilor, a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcțiuni: sediu administrativ al ,,Băilor” (complexul balneo-climateric Vatra Dornei), dar și ocazional ca sală de concerte și spectacole pentru evenimente culturale, seri de bal și de vals. În prezent, Cazinoul este complet renovat, recăpătându-și grația de altădată. El a fost deschis publicului marți, 28 noiembrie 2023, dată la care se împlinesc 105 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.
Gara Vatra Dornei Băi este o gară de cale ferată construită în anul 1910 în orașul Vatra Dornei (azi în județul Suceava al României). Ea se află pe strada Dornelor nr. 7.
În anul 1888 a fost pusă în funcțiune Calea ferată secundară Hatna–Kimpolung (azi Dărmănești–Câmpulung Moldovenesc), care a fost administrată de compania Bukowinaer Lokalbahnen. Ea a avut un rol important în dezvoltarea regiunilor montane îndepărtate ale Bucovinei și a sprijinit silvicultura și industria de prelucrare a lemnului.
La 23 octombrie 1899 împăratul Franz Joseph I al Austro-Ungariei a acordat companiei Bukowinaer Lokalbahnen concesiunea pentru prelungirea traseului de cale ferată de la Câmpulung Moldovenesc în orașul balnear Vatra Dornei. Termenul de construcție a fost estimat la un an și jumătate pentru tronsonul până la Valea Putnei (anterior Valeputna) și trei ani și jumătate până la Vatra Dornei. Această concesiune prevedea construirea unei ramificații de la Pojorâta (anterior Pożoritta) spre Fundu Moldovei (anterior Louisenthal), care trebuia să realizeze o legătură cu minele locale de acolo. Concesiunea trebuia să se aplice până la 4 iunie 1973.[3] Ambele tronsoane au fost deschise traficului înainte de termen: tronsonul de la Câmpulung Moldovenesc la Valea Putnei la 9 ianuarie 1901 și cel de la Valea Putnei la Vatra Dornei la 29 octombrie 1902 (în acest ultim caz, trebuia să fie construit un tunel lung de 1647 m).[4]
Odată cu linia ferată s-a construit și Gara Vatra Dornei, care a fost inaugurată în anul 1902. Pentru turiștii care soseau în stațiune, la băi, pe malul stâng al râului Dorna s-a construit în anul 1910 și Gara Vatra Dornei Băi, aceasta fiind mai aproape de stabilimentele balneare ale stațiunii.
Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Cinegetică Vatra Dornei apare ca instituţie culturală de interes public în anul 1956.
In momentul de faţă muzeul îşi desfăşoară activitatea în acceeaşi locaţie de 36 de ani. Este constituit din 2 secţii : Secţia de Faună şi Floră din zona Dornelor şi Secţia de Cinegetică din judeţul Suceava.Exponatele de faună şi floră sunt prezentate redând aspecte din mediul lor natural ceea ce dă un plus de atractivitate pentru publicul vizitator. Sunt abordate probleme de ocrotire a naturii de taxonomie, filogenie şi ecologie. Animalele vertebrate sunt prezentate în ordine evolutivă : peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere. Diorama cu cerbul atacat de o haita de lupi iarna este unicat în România. Flora zonei Dornelor este foarte bogată în specii. În expoziţii sunt prezentate specii rare, endemice, relicte glaciare.
Parterul muzeului prezintă colecţia cinegetică. Această expoziţie se justifică ţinând cont că peste 50 % din suprafaţa judeţului Suceava este acoperită de păduri care adăpostesc un vânat bogat în specii cu valoare cinegetică deosebită. Secţia începe cu un scurt istoric al vânătorii, apoi se continuă cu amenajări ce vin în sprijinul vânatului ierbivor pe timp de iarnă. Următoarea sală prezintă creşterea la cervidee, trofee de selecţie şi un interior vânătoresc. În vitrine sunt prezentate obiecte confecţionate din blănuri, coarne, picioruşe de căprior ce demonstrează modalităţi de valorificare a vânatului.
Se află la parterul Primăriei din Vatra Dornei. Muzeul cuprinde câteva săli în care sunt expuse costume populare, obiecte de uz casnic din lemn, textile, (ţesături şi cusături de interior), mobilier sau ouă încondeiate.
details
Ia cu asalt pârtiile de schi sau telescaunul, care se află la baza pârtiei Dealul Negru și urcă până la cota 1.300. De aici, poți să admiri în toată splendoarea munții Rodnei și Călimani sau poți da o tură cu sania trasă cu cai ori să călărești. Pentru cei cu adrenalina în sânge, am pentru ei două recomandări: river-rafting și zborul cu parapanta.
DA, Se poate plati pentru orice hotel din oferta noastra cu vouchere de vacanta pe suport de hartie(se vor trimite prin curier la agentia de turism) sau cu cardul de vacanta(Edenred, Sodexo sau Up Romania) direct pe site-ul nostru online. Detalii ...