🔆 Vacante in Bulgaria 2023

Vacante in Bulgaria 2023

O vacanta pentru fiecare

Bulgaria este destinatia preferata de tot mai multi turisti, datorita unui mix de avantaje pe care le ofera cu generozitate tuturor celor care o viziteaza: kilometri de plaje aurii, trasee montane si partii de ski si mai cu seama, serviciile turistice de buna calitate.

Litoralul bulgaresc este renumit pentru serviciile sale all inclusive, plaje intinse cu nisip fin, multe remarcate prin disctinctia Blue Flag si pentru resorturile de 4 si 5 stele cu numeroase facilitati pentru copii; Dintre statiunile mai cosmopolite si cu multiple optiuni de distractie amintim Nispurile de Aur si Sunny Beach, iar dintre cele destinate familiilor cu copii ne oprim la cea mai buna optiune: Albena cu aquapark-ul sau si varietatea punctelor de distractie pentru cei mici.

Zona montana, pune la dispozitia turistilor partii de ski usoare, medii si dificile in statiuni precum Bansko, Borovetz si Pamporovo; Anual, statiunile montane din Bulgaria atrag mii de turisti iubitori de adrenalina si aer curat. Pe langa aceste doua zone, Bulgaria mai este cunoscuta si datorita oraselor sale incarcate cu istorie. Cel mai cunoscut dintre acestea este orasul medieval Veliko Tarnovo, situat in nordul Bulgariei, la doar 160 km distanta de Bucuresti, un loc in care poti avea senzatia ca pasesti inapoi in timp.

vezi mai mult

Intrebari frecvente

Bulgaria

Bulgaria se află în Europa de Sud-Est și se învecinează cu România la nord, cu Serbia și Macedonia la vest, cu Grecia și Turcia la sud, iar la est are ieșire la Marea Neagră. Ea este a 14-a țară ca mărime din Europa, mulțumită întinderii sale ce atinge 110.994 km².

Datorită poziției sale geografice, Bulgaria este considerată o răscruce istorică a diverselor civilizații, fiind locul în care s-au găsit descoperit cele mai vechi artefacte și dovezi ale prelucrării metalelor din lume.

O țară ale cărei frumuseți și urme ale trecutului atrage în fiecare an istorici, pasionați de fotografie și drumeți veniți din dorința de a explora natura, păstrată încă cu grijă.

Care este cea mai buna perioada de calatorie in Bulgaria?

Daca doriti soare, mare si caldura, cea mai buna perioada este cea de vara, cand temperaturile ajung la aproximativ 30 de grade.

Perioadele de primavara si toamna sunt caracterizate prin temperaturi medii de 23, respectiv 17 grade Celsius, in timp ce in anotimpul rece zona montana este o destinatie potrivita pentru amatorii de sporturi de iarna.

Sfaturi utile

Moneda nationala este leva puteti schimba atat din tara, la casele de schimb care detin moneda sau local.

In localitatile de granita se mai accepta si plata in lei la hotelurile din statiunile turistice puteti plati cu cardul la check-out diversele facilitati extra.

Aveti in vedere ca miscarea capului pentru "da" si "nu" sunt inversate in Bulgaria.

Valoarea medie a bacsisului practicat este de 10% unele restaurante includ o taxa de serviciu in pretul produselor, asa ca este bine sa verificati.

Trebuie Viza si Pasaport pentru Bulgaria?

Pentru cetateti UE nu este necesara viza pentru a intra in Bulgaria.

Intrarea in Bulagrea pentru cetateni Romani care doresc sa meraga in vacata in Bulgaria se poate face in baza Carti de Identitate ssau a Pasapotului valabil minim 6 luni de la data intoarceri.

Informatii COVID-19 pentru BULGARIA - MAE

 Informaţii actualizate COVID-19 - Click detalii ...

Solicita oferta