Excursie Cazanele Dunarii - Cascada Bigar - Targu Jiu 2 zile

Jud Caras Severin, Romania
Plecare Bucuresti - Academia Militara acces dinspre Metrou Eroilor vezi pe harta
de la
EUR 225 90 EUR
2 adulti

Excursie Cazanele Dunarii - Cascada Bigar - Targu Jiu 2 zile

Plecare din Bucuresti

Date de plecare: 09.04.2022, 14.05.2022, 11.06.2022, 09.07.2022, 20.08.2022, 10.09.2022, 08.10.2022

Intinerariu: Drobeta - Orsova - Cazanele Dunarii - Cascada Bigar - Manastirea Tismana

Ziua 1. BUCUREȘTI – HOREZU - TG. JIU - MANASTIREA TISMANA (aprox. 415 km)

- Intalnire cu ghidul la ora 05:30 in parcarea din fata Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor).

- Plecare la 06:00 spre Pitesti -Targu Jiu. Pe traseu, vizitam Manastirea Horezu (ctitorie a domnitorului martir Constantin Brancoveanu) o bijuterie arhitectonica a artei brancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. Ajungem in orasul lui Brancusi, Targu Jiu, si vizitam Ansamblul Sculptural Constantin Brancusi (considerat pionierul sculpturii moderne), inaugurat in 1938 in memoria eroilor care s-au jertfit pentru reintregirea tarii, cuprinzand: Masa Tacerii si Poarta Sarutului, ce reprezinta un adevarat “testament spiritual” al artistului.

- Traseul nostru continua spre Manastirea Tismana, cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca. Construita in stil bizantin in sec al XIV-lea, manastirea a fost locul unde Tudor Vladimirescu a organizat revolta antifanariota.

- Seara, sosim in Orsova pentru cazare.

Ziua 2. CASCADA BIGAR - ORSOVA – DROBETA - BUCURESTI (aprox. 535 km)

- Dimineața, după micul dejun, pornim spre una dintre “minunile” naturale ale Banatului - Cascada Bigar. Drumul pana la cascada ne va conduce prin Parcurile Naturale Domogled si Cheile Nerei, iar odata ajunsi acolo vom admira cum apele raului Minis se scurg intr-o zona calcaroasa, formand astfel o cascada.

- Continuam spre Orsova si ajugem pe malul Dunarii, unde ne vom imbarca (optional, se achita local) pe un vas pentru a porni in croaziera spre Cazanele Dunarii. Alaturi de Golful Mraconia, Manastirea Mraconia, Chipul lui Decebal si Tabula Traiana, Dunarea ne va oferi un peisaj de poveste. Ultima vizita o vom face in Drobeta, la Cetatea Severinului, datata din secolul al XIII-lea si asezata in apropierea Dunarii.

- Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

OFERTA SAFE PRICE (TARIF STANDARD)

Pentru achitarea unui avans de 30% din TARIFUL STANDARD la inscriere, diferenta de plata cu pana la 40 zile inainte de plecare. In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, respectiv:

a) 25 Euro/persoana-taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare).

b) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (in intervalul 59-30 de zile inainte de plecare/intrare).

c) 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare. I

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs agentiei organizatoare. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

Grup minim 35 pers.

Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar; In cazul unui grup mai mic de 35 pers., pentru un grup de 30-34 persoane se va achita un supliment de 40 lei /persoana.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

vezi mai multe

- Transport cu autocar clasificat pentru transport turistic;
- 1 noapte cazare cu mic dejun;
- Vizite la Horezu, Tg. Jiu, Tismana, Cascada Bigar, Drobeta;
- Ghid insotitor din partea agentiei.

vezi mai multe

- Asigurare storno si vizitele optionale.
- Intrari la obiective (inclusiv pentru optionale) si ghizii locali
- Vizitele mentionate in program NU includ taxele de intrare la obiectivele turistice.
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras la fiecare cazare (se achita cash de turisti)
- Croaziera pe Dunare (aprox. 50 lei/pers), se achita local
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 5 Lei/zi/persoana)

vezi mai multe

Servicii

 • Circuit
 • autocar
 • cazare
 • Mic dejun
 • insotitor de grup
 • activitati

Tema

 • circuit

Facilitati unitate de cazare

 • wifi
 • restaurant
 • bar
 • zonă de lounge-tv comuna

Facilitati camera

 • wifi
 • tv
 • balcon la unele camere
 • dus
 • prosoape

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare

Solicita oferta